Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Αρχιμάγειρας-Chef

Λουκάκος Σκαρμούτσος

Μερικοί από τους διασημότερους Chef στον κόσμο είναι Έλληνες. Φυσικά και δεν είναι τυχαίο! Το κλίμα που ευνοεί την παραγωγή μιας τεράστιας ποικιλίας προϊόντων, η αναγνώριση της αξίας της μεσογειακής διατροφής, ακόμα και η απλή συνήθεια του οικογενειακού τραπεζιού δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ενασχόληση με τη μαγειρική από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Η αξία όμως ενός Αρχιμάγειρα - Chef βρίσκεται στις γνώσεις του, στη σωστή επιλογή των πρώτων υλών και στην πρωτοτυπία.

Για σένα η κουζίνα είναι χώρος μαγικός, κάθε υλικό έχει ακόμα μυστικά και χρήσεις που κανείς άλλος δεν έχει φανταστεί. Ασχολήσου με μία από τις πιο περιζήτητες ειδικότητες της εποχής και βάλε τις βάσεις για μια διεθνή καριέρα. Γίνε Αρχιμάγειρας - Chef στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Εδώ διδάσκουν οι πιο έμπειροι, καταξιωμένοι επαγγελματίες Chef του χώρου, οι άνθρωποι που ήδη αποτελούν πρότυπά σου. Κάνε την πρακτική σου στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μαγειρικής τέχνης του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, εστιατόρια και επιχειρήσεις εστίασης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Η καριέρα σου

Ο Αρχιμάγειρας-Chef, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, επάγγελμα με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, μπορεί να εργαστεί σε:
-Ξενοδοχειακές μονάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό
-Εστιατόρια
-Νοσοκομεία, Κρατικά και Ιδιωτικά
-Catering
-Επισιτιστικές Αλυσίδες
-Παιδικούς Σταθμούς
-Τηλεοπτικές Εκπομπές και Έντυπα με αντικείμενο την Μαγειρική Τέχνη
-Κρουαζιερόπλοια και Σκάφη Αναψυχής
-Βιομηχανίες Τροφίμων


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.


Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟΣ 


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.
To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller όπου έκανε την διατριβή του στην Γαλλική/Γιαπωνέζικη κουζίνα.
Το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel όπου ήταν ο executive chef καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά όπου έμαθε και ασχολήθηκε με την κρητική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα.
Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα, όπου είναι ο Chef του εστιατορίου «Αλάτσι» κερδίζοντας Χρυσό σκούφο και βραβεία Gourmet.
Στη συνέχεια πήρε μέρος στην κριτική επιτροπή reality μαγειρικής του MEGA «Master Chef» και «Junior Master Chef» (2010 – 2013).
Το 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά τον βλέπουμε στην εκπομπή «Joy» όπου μας
παρουσιάζει το καλό φαγητό της Αθήνας.Από το 2011 μέχρι και σήμερα είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.


ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ


Ο Ιάκωβος Απέργης γεννήθηκε στον Καναδά στις 14 Φεβρουαρίου 1973 και μετακόμισε με τους γονείς του στην Ελλάδα το 1974. Από μικρός του άρεσε η ενασχόληση με το φαγητό, είτε τρώγοντας είτε μαγειρεύοντας, γι’ αυτό και αποφάσισε τελειώνοντας το σχολείο να σπουδάσει μαγειρική στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων.  Στα πρώτα του βήματα συνεργάστηκε με τον Γεώργιο Τσελεμεντέ στην κουζίνα των κρύων πιάτων στα καφέ εστιατόρια ΝΕΟΝ. Έχει μαγειρέψει σε διάφορα εστιατόρια και γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, καθώς και σε super markets. Έχασε τη μητέρα του σε νεαρή ηλικία έπειτα από πολυετές πρόβλημα υγείας. Με αφορμή τηχρόνια παραμονή της στα νοσοκομεία  και τα παράπονά της σχετικά με το άγευστο φαγητό, αποφάσισε (αφού διορίστηκε από τύχη στο ίδιο νοσοκομείο που νοσηλευόταν η ίδια) χρόνια μετά τοθάνατό της να φέρει την αλλαγή στο φαγητό! Ως Υπεύθυνος Μαγειρείου εδώ και πολλά χρόνια στο Τζάνειο Νοσοκομείο προσπαθεί μαζί με τους συναδέλφους του να φτιάξει καλομαγειρεμένα και γευστικά φαγητά από μία άλλη σκοπιά, βάσει πάντα των διατροφικών οδηγιών που λαμβάνει.Πιστεύει πολύ στον εθελοντισμό γι’ αυτό και προσφέρει με χαρά τις υπηρεσίες του στο «Xαμόγελο του Παιδιού» μαγειρεύοντας σε σπίτι του οργανισμού, στο Περιστέρι.Τον ενδιαφέρει εξίσου και το ανθρώπινο κομμάτι, καθώς μέσα από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  στο οποίο διδάσκει ως καθηγητής, προσπαθεί να δημιουργήσει υγιή πρότυπα στα παιδιά.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΜΑΝΤΟΣ


Ο Χρήστος Άμαντος έχοντας καταλάβει από νωρίς την αγάπη του για τη γαστρονομία ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τουέχει συνεργαστεί με τα πλέον γνωστά εστιατόρια, ξενοδοχεία & catering στην Αθήνα, προτού καταλήξει εδώ και μια δεκαετία στον Όμιλο Ξενοδοχείων Airotel.Δεν σταματά να εξειδικεύεται σε τεχνικές γαστρονομίας δίπλα σε καταξιωμένους σεφ, αλλά και μέσα από σεμινάρια και  culinary workshops, κερδίζοντας παράλληλα πολλαπλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς μαγειρικής,όπως και καλλιτεχνικού σκαλίσματος.Από το 2009 οόμιλος Airotel τού έχει εμπιστευθεί την επίβλεψη όλων των εστιατορίων του, δίνοντάς του τη δυνατότητα  να συνθέσει πραγματικά γαστρονομικά θαύματα μαζί με μια δημιουργική μαγειρική ομάδα. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές μαγειρικής τέχνης. Σήμερα μεταφέρει με άμεσο και επικοινωνιακό τρόπο τις γνώσεις και την τεχνογνωσία του στους σπουδαστές Μαγειρικής Τέχνης του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΟΖΑΝΗΣ 


O Aντώνης Μαρκοζάνης έχει εργαστεί για μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια, μερικά εκ των οποίων είναι το ξενοδοχείο Caravel, το ξενοδοχείο Ηilton, το εστιατόριο Mezalluna, το ιταλικό εστιατόριο Pasta al Porto. Aσχολείται, επίσης, με catering δεξιώσεων. Από το 2011 ως σήμερα, εργάζεται ως σεφ στο εστιατόριο Patio στο Χαλάνδρι και έχει την επίβλεψη των εστιατορίων Casual στη Γλυφάδα και Πρίμα Πλώρα και Φαγοπότι στο Πόρτο Ράφτη. Το 2013 υπήρξε σεφ στην Alpha Bank και το 2014 υπήρξε σου σεφ στο ξενοδοχείο Mare Nostrum. Ο κύριος Μαρκοζάνης είναι κάτοχος αργυρού μεταλλίου σε διαγωνισμό μαγειρικής στην κατηγορία σαλάτα για το 2005 και κάτοχος αργυρού μεταλλίου στην κατηγορία ψαριού για το 2006 και το 2008. Επιπλέον, από το 2007, είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ΕΦΕΤ ISO και HACCP από τις εταιρείες Newrest Hellas και Γευσήνους. Στα ενδιαφέροντά του συμπεριλαμβάνεται η Μοριακή Γαστρονομία και η Μαγειρική με υγρό άζωτο. Είναι κάτοχος του Ναυτικού Φυλλαδίου και εργάζεται ως καθηγητής Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΧΟΣ


Ο Στέφανος Σωτήρχος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική, ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων εξειδίκευσης, όπως καλλιτεχνικής επεξεργασίας σοκολάτας-καραμέλας στην Ελβετία, ιταλικής κουζίνας στην Ιταλία, αλλαντικών και κρύας παρασκευής καθρέπτου μαζικής εστίασης στη Γερμανία και παρασκευής λιβανέζικων σιροπιαστών γλυκών στην Κωνσταντινούπολη. Έχει συνεργαστεί με πλήθος επιχειρήσεων εστίασης, ενώ έχει διατελέσει και PastryChefστην Προεδρία της Δημοκρατίας. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής Μαγειρικής&Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.


ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΣ 


O Θωμάς Μπακοδήμος γεννήθηκε στην Αθήνα.Έχει σπουδάσει Μαγειρική Τέχνη, Διατροφή - Διαιτολογία και Ξενοδοχειακά. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία από 1988 έως σήμερα σε πλήθος επιχειρήσεων (ξενοδοχεία, εστιατόρια, catering), ενώ είναι εισηγητής σε σεμινάρια γαστρονομίας και ειδικής διατροφής.Παράλληλα, δραστηριοποιείται σε διάφορες εθελοντικές οργανώσεις με την ομάδα διατροφής που έχει συστήσει.Έχει λάβει πλήθος βραβείων σε διεθνείς κι εγχώριους διαγωνισμούς μαγειρικής κι έχει συμμετάσχει ως κριτής κι επόπτης επίσης σε διεθνείς διαγωνισμούς γαστρονομίας. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WorldChefsAssociationκαι υπεύθυνος στο Υπουργείο Υγείας ως κλινικός Chef.Ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής Μαγειρικής Τέχνης, εκπαιδεύει τους μελλοντικούς συναδέλφους του στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.


ΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 


Ο Νίκος Οικονόμου ξεκίνησε τα πρώτα του γαστρονομικά βήματα στην Κύπρο. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξεκίνησε τις σπουδές του το 2008 στην “Le Monde”. Παράλληλα, εργαζόταν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία όπως το Grand Resort Lagonissi.Το 2010 βρίσκεται στο Παρίσι και πιο συγκεκριμένα στην “Le Cordon Bleu” όπου αποκτά μεταξύ άλλων το “Diplome de Cuisine” συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στο “Le Chiberta” (ένα αστέρι michelin) με τον Guy Savoy. Στη Γαλλία γνώρισε τον Alain Duccase και τον Pierre Gagnaire.Από το 2012 έως το 2015 εργάστηκε ως Chef a la carte στην Κω στο ξενοδοχείο Astir Odysseus Kos Resort Hotel. Το 2016 ως Excecutive Chef στο Notos Therme And Spa στη Σαντορίνη. Έχει εργαστεί επίσης ως Chef σε private yacht και catering.Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και νέες τεχνικές μοριακής κουζίνας, HACCP, Healthy Cuisine,Sushi κ.α.ΟΛΓΑ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ 


Η Όλγα Δαλακούρα αποφοίτησε από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας το 2003 όπου και έλαβε το πτυχίο της στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Σχεδιασμό, τη Διοίκηση και την Πολιτική του τουρισμού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επίσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κι έλαβε εκπαιδευτική πιστοποίηση από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Στις αρχές της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας εργάστηκε στον τομέα του τουρισμού και της οργάνωσης εκδηλώσεων σε εταιρίες και οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.), ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και ο Όμιλος ΑΝΤ1, σε διάφορες διοικητικές θέσεις. Εργάστηκε,επίσης, ως deputyvenuemanager στην Ο.Ε.Ο.Α. ΑΘΗΝΑ 2004 στον τομέα Τροφίμων Και Ποτών. Από το 2011, απασχολείται ως εκπαιδεύτρια τουριστικών ειδικοτήτων σε ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ παράλληλα είναι εξετάστρια πρακτικού μέρους των εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματιών.
Εκτός από την ενασχόλησή της με τη διδασκαλία, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όσον αφορά δοκίμια που σχετίζονται με τον τουρισμό. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

       

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.