Εάν θέλεις να κάνεις σπουδές Ζαχαροπλαστικής στο ανώτατο επίπεδο δίπλα σε κορυφαίους Pastry Chefs όπως ο Νικόλας Στράγγας τότε το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι από τις κορυφαίες επιλογές στην Ελλάδα.

Η Σχολή Ζαχαροπλαστικής διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Λάρισα και συνεργάζεται με μερικούς από τους κορυφαίους έλληνες Chef Patissier, ενεργούς επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό επάγγελμα.

Σπούδασε ζαχαροπλαστική χωρίς να περιορίζεσαι σε τεχνικές, εργαλεία και συνταγές. Εδώ μαθαίνεις να αξιοποιείς τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου, αλλά και να είσαι πειθαρχημένος, να έρχεσαι σε επαφή με ξένες κουλτούρες, να μαθαίνεις ορολογία στα γαλλικά, να αναπτύσσεις κοινωνικές δεξιότητες και να αποκτάς απαραίτητες γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικής για να σταδιοδρομήσεις σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

  • Σπουδάζεις στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τις εξής αμερικανικές υπηρεσίες:  Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA),  Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος  (EPA), Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ και Υπουργείο Γεωργίας (USDA).
  • Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms.
  • Εξειδικευμένα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής δωρεάν από τους πιο αναγνωρίσιμους Ζαχαροπλάστες στην Ελλάδα.
  • Συμμετέχεις σε πρωτότυπους διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος μιας κορυφαίας ομάδας σπουδαστών ΙΕΚ στη Ζαχαροπλαστική.
  • Μαθαίνεις ξένες γλώσσες και αποκτάς διοικητικές ικανότητες.
  • Διδάσκεσαι την εικαστική και «καλλιτεχνική» επιμέλεια των γλυκών που φτιάχνεις.
  • Πρακτική άσκηση σε κορυφαία εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου.
  • Προοπτικές για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες του ΙΕΚ όπως αυτή με την “Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.

Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει τα εργαστηριακά μαθήματα με τη θεωρητική γνώση και την πρακτική άσκηση σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων.

1ο Έτος

  • Αρχές Οικονομικής.
  • Μαγειρική Τέχνη.
  • Γαλλικά.
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις Εξοπλισμός.
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων.
  • Πρώτες Ύλες και Προϊόντα Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής.
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη.
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα.

2ο Έτος

  • Αρτοποιητική Τέχνη.
  • Υγιεινή και Ασφάλεια.
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων.
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας (HACCP).
  • Διαιτητική.
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων Επαγγέλματος.
  • Αγγλικά.
  • Πρακτική Άσκηση.

Οι εγκαταστάσεις που παρέχονται στους σπουδαστές περιλαμβάνουν:

  • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
  • Κουζίνες επιδείξεων με high end εξοπλισμό κουζίνας Rational.
  • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
  • Εργαστήριο barista και bartending.
  • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών σε κενό αέρος «Vacuum.
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
  • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
  • Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με PC εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα  software.

Δείτε τις φωτογραφίες των εργαστηρίων Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μαζί με εικόνες από τις γλυκές δημιουργίες των σπουδαστών της ειδικότητας.

Ο Pastry Chef που ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να σταδιοδρομήσει σε:

  • Ξενοδοχειακές μονάδες στην  Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Εστιατόρια.
  • Ζαχαροπλαστεία.
  • Επισιτιστικές μονάδες σε δομές Υγείας (κρατικά και ιδιωτικά Νοσοκομεία) και εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, σχολεία κλπ).
  • Εταιρείες Catering.
  • Επισιτιστικές Αλυσίδες.
  • Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και εξειδικευμένα έντυπα και ιστοσελίδες με συνταγές ζαχαροπλαστικής.
  • Κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη αναψυχής.
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων τροφίμων.
  • Ως ελεύθερος επαγγελματίας.

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσεις δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων -Bsc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College για να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • να παρακολουθήσεις πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean ΚΔΒΜ-2 για να εξελίξει τις γνώσεις του σε θεματικές διεθνείς κουζίνες, σε εξειδικευμένα θέματα Ζαχαροπλαστικής και στην ελληνική κουζίνα.

Σχετικά Βίντεο