Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και τομέας Επισιτισμού

Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υψηλού επιπέδου σε ειδικότητες με πολύ μεγάλη απορρόφηση από την αγορά εργασίας.

Οι ειδικότητες της σχολής Τουρισμού διδάσκονται σε αίθουσες διδασκαλίας και σύγχρονα εργαστήρια. 

Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων εστίασης, ξενοδοχείων κλπ.

Παράλληλα με τις εγκύκλιες σπουδές στα τουριστικά επαγγέλματα, οι σπουδαστές παρακολουθούν εξειδικευμένα θεματικά σεμινάρια στα οποία διδάσκουν έμπειροι επαγγελματίες και διάσημοι Chefs και Pastry Chefs. 

Οι σπουδαστές Ξενοδοχειακών σπουδών συμμετέχουν σε Ημέρες Καριέρας και άλλες εκδηλώσεις networking όπου έρχονται σε επαφή με δεκάδες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου.

Οι σπουδές Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ υπερέχουν διότι:

 • Είμαστε μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων-ΣΕΦ.
 • Διοργανώνουμε τις μεγαλύτερες Ημέρες Καριέρας στον Τουρισμό σε σύγκριση με οποιαδήποτε επαγγελματική σχολή.
 • Δικτύωση με εκατοντάδες επιχειρήσεις και μεγάλους ομίλους του κλάδου για την Πρακτική Άσκηση και απορρόφηση των αποφοίτων μας.
 • Πρωτοποριακά σεμινάρια για τα ελληνικά δεδομένα όπως F&B Management, Barista σε συνεργασία με τον Illy και Revenue Management σε Ξενοδοχεία.
 • Επενδύουμε σε πρωτοποριακές ειδικότητες στον κλάδο του Τουρισμού όπως το “Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων” και ο “Τεχνικός Αγροτουρισμού”.
 • Διακρίσεις και βραβεία από τη συμμετοχή των σπουδαστών μας σε διαγωνισμούς Μαγειρικής και εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών μεγάλης κλίμακας.
 • Συνεργασίες με σημαντικούς και διάσημους επαγγελματίες Σεφ και Ζαχαροπλάστες.
 • Διδάσκονται ξένες γλώσσες δωρεάν.
 • Διεθνείς προοπτικές μέσα από συνεργασίες όπως η “Le Cordon Bleu”, ο παγκόσμιος ηγέτης στη Γαστρονομία και την Εστίαση.
 • Ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων μας σύμφωνα με τη μοναδική επίσημη έρευνα (ALCO Ιούλιος 2020): 9/10 εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.
 • Το career.omiros.gr σε φέρνει σε επαφή με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.

Διαβάστε περισσότερα για τις ειδικότητες του τομέα και δείτε το υλικό με τη δουλειά των σπουδαστών μας!

To ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ επενδύει στη δημιουργία επαγγελματιών στα Τουριστικά Επαγγέλματα με ένα σύγχρονο και πλήρες ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών στην ειδικότητα “Συνοδός Βουνού”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα κρουαζιερόπλοια είναι πλωτές ξενοδοχειακές μονάδες μεγάλης κλίμακας που συνδυάζουν τη διαμονή με το ταξίδι αναψυχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ επενδύει στη δημιουργία επαγγελματιών στα Τουριστικά Επαγγέλματα και τα Ξενοδοχειακά με ένα σύγχρονο και πλήρες ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών στην ειδικότητα Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής-Υπηρεσία ορόφων-Εμπορευματογνωσία).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εάν θέλεις να κάνεις σπουδές Ζαχαροπλαστικής στο ανώτατο επίπεδο δίπλα σε κορυφαίους Pastry Chefs όπως ο Νικόλας Στράγγας τότε το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι από τις κορυφαίες επιλογές στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μια Σχολή Μαγειρικής που είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων-World Association of Chefs, συνεργάζεται με κορυφαίους επαγγελματίες της γαστρονομίας και διοργανώνει διαγωνισμούς όπως το Be Your Chef στους οποίους οι ίδιοι οι σπουδαστές ετοιμάζουν πιάτα υψηλών προδιαγραφών σε διάσημους κριτές είναι σίγουρα η κορυφαία επιλογή για εκείνους που την ψάχνουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η μεγιστοποίηση της δυναμικότητας και η ενίσχυση των εσόδων είναι δυο από τις σημαντικότερες ανάγκες στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας. Η μέθοδος Revenue Management ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη καθώς πρόκειται για τη διαδικασία οικονομικά αποδοτικής κατανομής των αποθεμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πίσω από τη μπάρα κάθεται o bartender ή η barmaid: είναι οι άνθρωποι που θέλεις να φτιάξουν σωστά το αγαπημένο σου ποτό, να σου προτείνουν ένα καινούργιο cocktail και να σε εξυπηρετήσουν τόσο καλά που να γίνεις θαμώνας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

H Οροφοκομία είναι υπηρεσία κομβικής σημασίας για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που θέλουν να διακρίνονται για τις παροχές προς τους πελάτες τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σεμινάριο Food & Beverage Management εστιάζει στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών της σχολής στον τομέα του Επισιτισμού και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Αθήνας, τον Πειραιά και τη Λάρισα διοργανώνουμε διετή, μονοετή, αλλά και θεματικά σεμινάρια ζαχαροπλαστικής με έμφαση στις νέες τάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι συνήθεις λόγοι που κάποιος γίνεται χορτοφάγος μπορεί να αφορούν στην υγεία του, καθώς η υπερκατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης στις δυτικές κυρίως κοινωνίες ενοχοποιείται για αρκετά από τα νοσήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Μπορεί η επιλογή της χορτοφαγίας να είναι απάντηση στη σύγχρονη εντατική εκτροφή ζώων παραγωγής ή στην αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν θέλεις να δουλέψεις ως μάγειρας σε υψηλό επίπεδο πρέπει να ξέρεις και από vegan cooking!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον τομέα “Τουρισμού και Επισιτισμού” και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής στο Κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και τη Λάρισα, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει πιστοποιημένα Σεμινάρια Μαγειρικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ΚΔΒΜ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει το πληρέστερο σεμινάριο barista στην αγορά σε αποκλειστική συνεργασία με το κορυφαίο brand του χώρου, τον Illy.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ