Οπτικοακουστικά & Τέχνες

Ο Τομέας Οπτικοακουστικών και Τεχνών προσφέρει στους σπουδαστές προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υψηλού επιπέδου στον χώρο του θεάματος.

Τα προγράμματα σπουδών σε κλάδους σχετικούς με την εικόνα, τον ήχο, τις τέχνες, την υποκριτική και την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού κάθε είδους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ επενδύει στη δημιουργία επαγγελματιών με ένα σύγχρονο και πλήρες ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών στην ειδικότητα Τεχνικός Ραδιοτηλεοπτικών και Ηλεκτροακουστικών Διατάξεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το επάγγελμα του Τηλεοπτικού Παραγωγού είναι μια δύσκολη δουλειά που προϋποθέτει βαθιά γνώση του τηλεοπτικού προϊόντος, αλλά και εμπειρία σε οικονομικά θέματα, διοίκηση επιχειρήσεων και σε χρήση εξοπλισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μουσική και τραγούδι δεν διδάσκονται μόνο στα ωδεία. Η Μουσική Σχολή στο ΙΕΚ καταρτίζει επαγγελματικά νέους ανθρώπους με καλή φωνή και ταλέντο και τους εκπαιδεύει για να σταδιοδρομήσουν σε δύσκολο, απαιτητικό, αλλά και όμορφο επάγγελμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο χορός είναι μια πανάρχαια τέχνη και μοναδικός τρόπος έκφρασης. Οι σπουδές Χορού δημιουργούν επαγγελματίες χορευτές εφοδιασμένους με γνώσεις, παραστάσεις και ικανότητες που τους επιτρέπουν να εργαστούν και να διακριθούν σε έναν δύσκολο και απαιτητικό επαγγελματικό τομέα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ηθοποιός σημαίνει Φως», αλλά και ένα δύσκολο επάγγελμα που απαιτεί ταλέντο, βαθιά παιδεία, τεχνικές γνώσεις και θεωρητική κατάρτιση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έχεις ταλέντο στη ζωγραφική, αλλά δεν γνωρίζεις πώς να το αναπτύξεις και να το αξιοποιήσεις επαγγελματικά; Οι σπουδές Ζωγραφικής σε βοηθούν πώς να μετατρέψεις το ταλέντο σε επάγγελμα και να το αξιοποιήσεις στην αγορά εργασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός μπορεί να εργαστεί σε ειδησεογραφικό ραδιόφωνο, σε αθλητικό ραδιόφωνο, να παίζει μουσική ως DJ, να παρουσιάζει εκπομπές ειδικού ή γενικού ενδιαφέροντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Φωτογραφία είναι ίσως το ισχυρότερο όχημα πληροφόρησης στη σύγχρονη κοινωνία και το επάγγελμα του φωτογράφου μια απαιτητική δουλειά που απαιτεί οξύ αισθητικό κριτήριο και προσωπική ματιά μαζί με τεχνικές γνώσεις και θεωρητικό υπόβαθρο στην ιστορία της Φωτογραφίας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής απευθύνεται σε νέους ανθρώπους με ταλέντο στο γράψιμο που θέλουν να αναδείξουν τις ιδέες τους και να διακριθούν σε έναν τομέα που προσφέρει πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές επιλογές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κινηματογραφικές ταινίες, οι τηλεοπτικές σειρές, τα θεατρικά έργα, ακόμα και τα διαφημιστικά σποτ που αφήνουν εποχή είναι αυτά που βασίζονται σε ένα καλό σενάριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο σκηνογράφος (art director) και ο ενδυματολόγος (costume designer) είναι οι επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα κουστούμια και τα σκηνικά θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκηνοθέτης είναι ο επαγγελματίας που διευθύνει και κατευθύνει την παραγωγή ενός οπτικοακουστικού έργου:  κινηματογραφική ταινία, τηλεοπτική εκπομπή,  ντοκυμαντέρ, video clip, διαφημιστικό σποτ, θεατρική παράσταση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O εικονολήπτης ή οπερατέρ (cameraman) είναι ο άνθρωπος που χειρίζεται το βασικό εργαλείο στις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιλογές: την κάμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Μοντάζ είναι η εργασία της ηλεκτρονικής συνάρμοσης των εικόνων που βλέπουμε στις κινηματογραφικές ταινίες και τα τηλεοπτικά σήριαλ ή ντοκιμαντέρ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μουσική Τεχνολογία σημαίνει -ας πούμε- να παίρνεις μουσική από παραδοσιακά όργανα, να την επεξεργάζεσαι με τη χρήση ειδικού software και ηλεκτρονικού εξοπλισμού και να τη συνδυάζεις με ηλεκτρονικά μουσικά όργανα και ψηφιακά εργαλεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δεν σπουδάζεις απλώς Ηχοληψία: αποκτάς εμπειρίες από τους ανθρώπους που δουλεύουν σε μεγάλα studio ηχογραφήσεων ή που έχουν αλλάξει την ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής, όπως είναι ο Μιχάλης Δέλτα (Stereo Nova).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει μια σειρά από επαγγελματικά σεμινάρια στη Φωτογραφία, πάνω σε αντικείμενα υψηλής ζήτησης με σκοπό την επιμόρφωση νέων φωτογράφων που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν καριέρα στο χώρο, αλλά και ερασιτεχνών φωτογράφων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αναπτύξουν την αισθητική και την τεχνική τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ