Σχολή Υγείας

Η Σχολή Υγείας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υψηλού επιπέδου σε έναν κλάδο με υψηλά ποσοστά απορρόφησης από την αγορά εργασίας.

Τα προγράμματα Υγείας διδάσκονται σε σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας με τη χρήση όλων των απαραίτητων εποπτικών μέσων και σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.

Επίσης, πραγματοποιείται πρακτική άσκηση σε ένα πολύ ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Παράλληλα με τις εγκύκλιες σπουδές, οι σπουδαστές της Σχολής Υγείας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ παρακολουθούν εξειδικευμένα θεματικά σεμινάρια στον τομέα των σπουδών τους και βρίσκονται σε ένα δυναμικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους ανοίγει πολύ μεγάλες επαγγελματικές και ακαδημαϊκές προοπτικές.

Τα πλεονεκτήματα των σπουδών Υγείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ περιλαμβάνουν:

  • Σπουδάζεις σε μια σχολή με μεγάλη παράδοση, καινοτόμα προγράμματα και ισχυρές συνεργασίες στον τομέα της Υγείας και των παραϊατρικών επαγγελμάτων.
  • Πρακτική άσκηση σε ένα ευρύ δίκτυο κλινικών δομών υγείας: νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα, κλινικές, ιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, μαιευτήρια, ιατρικά εργαστήρια κ.ά.
  • Διδάσκουν επαγγελματίες της Υγείας με τεράστια κλινική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία.
  • Αντιμετωπίζεις προσομοιώσεις πραγματικών ιατρικών περιστατικών και έρχεσαι σε επαφή με σπουδαστές άλλων ειδικοτήτων από τον τομέα της Υγείας με σκοπό τη συνεργασία, την ανταλλαγή εμπειριών και τη διάδοση βέλτιστων πρακτικών.
  • Τα προγράμματα είναι πολυδιάστατα και παρέχουν ευκαιρίες απόκτησης δεξιοτήτων σε τομείς όπως η ψυχολογία και η κοινωνιολογία, αλλά και συνεργασίας με επαγγελματίες γιατρούς.
  • Ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης αποφοίτων. Σύμφωνα με τη μοναδική επίσημη έρευνα για ΙΕΚ (ALCO Ιούλιος 2020),  δύο στους τρεις αποφοίτους (88%) μας εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.
  • Portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις και φορείς.

Φυσικοθεραπεία στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σημαίνει σπουδές σε υπερσύγχρονα εργαστήρια, εξασφαλισμένη Πρακτική Άσκηση στα κορυφαία φυσικοθεραπευτήρια και κέντρα αποκατάστασης στην Αττική και τη Θεσσαλία και δεξιότητες που επιτρέπουν την επαγγελματική αποκατάσταση σε έναν ανταγωνιστικό τομέα με πολύ υψηλή απορρόφηση από την αγορά εργασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι σπουδές νοσηλευτικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προετοιμάζουν επαγγελματίες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που μπορούν να εργαστούν σε έναν απαιτητικό τομέα υψηλής ευθύνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι σπουδές μαιευτικής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προετοιμάζουν επαγγελματίες βοηθούς Νοσηλευτικής Μαιευτικής καταρτισμένες κατάλληλα ώστε να μπορέσουν να εργαστούν σε ένα τομέα ευθύνης και πολύ υψηλών απαιτήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι σπουδές διαιτολογίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προετοιμάζουν βοηθούς Διαιτολόγων και Συμβούλων Διατροφής. Πρόκειται για ένα επάγγελμα με πολύ υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η εργοθεραπεία είναι μια ανερχόμενη ειδικότητα στον τομέα των παραϊατρικών επαγγελμάτων με μεγάλη ζήτηση από την αγορά εργασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα Φαρμακεία έχουν εξελιχθεί από σημεία πώλησης εξειδικευμένων προϊόντων σε καταστήματα που προσφέρουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων: συμβατικά φάρμακα, ομοιοπαθητικά, καλλυντικά, προϊόντα ομορφιάς κ.ά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι σπουδές Ακτινολογίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ καταρτίζουν επαγγελματίες Βοηθούς Ραδιολογίας και Ακτινολογίας οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν σε έναν κλάδο της Υγείας που θα γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων αποτελεί βασικό στέλεχος σε μικροβιολογικά και βιοχημικά εργαστήρια. Σε συνεργασία με τους ιατρούς-μικροβιολόγους επεξεργάζεται ιατρικές εξετάσεις, χειρίζεται εξειδικευμένο εξοπλισμό και εξυπηρετεί τους πελάτες που επισκέπτονται το κέντρο για μικροβιολογικές, βιοχημικές ή άλλες εργαστηριακές εξετάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το επάγγελμα του Διασώστη – Πλήρωμα Ασθενοφόρου έχει ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις και με πολύ μεγάλη επαγγελματική αποκατάσταση, καθώς επίσης και με μεγάλη ηθική ικανοποίηση, αφού συμβάλλει σημαντικά στη διάσωση και προστασία της ανθρώπινης ζωής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ρεφλεξολογία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και δημοφιλέστερες μορφές του κλάδου των φυσικών συμπληρωματικών επιστημών. Πρόκειται για μια θεραπευτική μέθοδο με μακραίωνη παράδοση που εστιάζει σε αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, τις παλάμες και τα αυτιά και σε δέκα ακόμα αντανακλαστικές ζώνες σε όλο το σώμα.

Πανελλήνιο Επαγγελματικό Σωματείο Ρεφλεξολόγων Π.Ε.Σ.Ρ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ