Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον τομέα “Τουρισμού και Επισιτισμού” και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής στο Κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και τη Λάρισα, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει πιστοποιημένα Σεμινάρια Μαγειρικής.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δύο επιλογές παρακολούθησης:

  • κύκλος σεμιναρίων για ένα ή δύο χρόνια (Πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης).
  • θεματικά σεμινάρια που εστιάζουν στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, τις πιο δημοφιλείς διεθνείς κουζίνες, αλλά και τις νέες τάσεις στον χώρο της μαγειρικής όπως είναι η μοριακή κουζίνα και το sushi.

Ανάλογα με τη συμμετοχή διοργανώνονται τρίωρα σεμινάρια “Open Kitchen” που ουσιαστικά αποτελούν γευστικά ταξίδια στους μεγαλύτερους γαστριμαργικούς προορισμούς:

  • Μεξικάνικο: Μαθαίνεις να φτιάχνεις νόστιμα Μπουρίτος, τραγανές Τορτίγιες και Τacos Shells, ζουμερά Μεξικάνικα Burgers και πικάντικο Τσίλι κον Κάρνε.
  • Ιταλικό: Η τέχνη των φρέσκων ζυμαρικών (άσπρη, μαύρη και πράσινη ζύμη), παραδοσιακή ιταλική πίτσα, σάλτσες και πεντανόστιμα κρεατικά.
  • Ιαπωνικό: Η ιεροτελεστεία του Σούσι, Μάκι και Σασίμι, μαγείρεμα στο γουόκ, η χρήση της σόγιας, νουντλς, πώς φτιάχνουμε το κολλώδες ρύζι.
  • Μοριακή Κουζίνα: εκεί που η φυσική και η χημεία συναντούν την υψηλή γαστρονομία. Οι βασικές αρχές της μοριακής κουζίνας όπως τις εφάρμοσαν οι κορυφαίοι Σεφ Έστον Μπλούμενταλ και Φεράν Αντριά, η αποδόμηση και η επανασύνθεση των υλικών, τα νέα εργαλεία.
  • Street Food: λαχταριστά hot-dog, ζουμερά burger, τραγανές τηγανητές πατάτες. Η καθόλου ευκαταφρόνητη τέχνη του “βρώμικου”.
  • Ελληνική κουζίνα: οι συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς μεταμορφώνονται σε πιάτα ακριβού εστιατορίου.

  • Είναι η Σχολή Μαγειρικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).
  • Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs’ Societies-WACS).
  • Το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στα κορυφαία στάνταρ παγκοσμίως που θέτει η WACS, αναγνωρίζεται το κορυφαίο επίπεδο διδασκαλίας, ενώ οι σπουδαστές Μαγειρικής ενισχύουν σημαντικά το βιογραφικό τους.
  • Δυνατότητα απόκτησης των διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων της WCA «Certified Professional Cook» και «Certified Chef de Partie».
  • Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms, ενώ διοργανώνονται σεμινάρια Μοριακής Γαστρονομίας.
  • Πρωτοποριακά εξειδικευμένα σεμινάρια όπως «Προσομοίωση Λειτουργίας Εστιατορίου με Αγγλικό Πρωτόκολλο ELPBIS».
  • Οι καθηγητές είναι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου με μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και λοιπές μονάδες εστίασης.
  • Δικτύωση μέσα από διαγωνισμούς και εκθέσεις.
  • Δεν μαθαίνεις μόνο να επιλέγεις πρώτες ύλες και να μαγειρεύεις πιάτα υψηλών απαιτήσεων, αλλά διδάσκεσαι ξένες γλώσσες, αποκτάς διοικητικές ικανότητες και τεχνογνωσία στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.
  • Πρακτική Άσκηση σε μεγάλα εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου.
  • Προοπτική για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.
  • Οι σπουδαστές καταρτίζονται σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως: υγιεινή, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση και αξιοποίηση τροφίμων, οργάνωση και διοίκηση Κουζίνας, τεμαχισμός και προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και θαλασσινών.

  • Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα-ΣΕΦ αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
  • Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Μαγειρική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
  • Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε θεματικές κουζίνες παρακολουθώντας τα εξειδικευμένα τρίωρα σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σχετικά Βίντεο