Σχολή Ομορφιάς

Η Σχολή Ομορφιάς προσφέρει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υψηλού επιπέδου σε έναν κλάδο με υψηλά ποσοστά απορρόφησης από την αγορά εργασίας.

Τα επαγγέλματα του τομέα ομορφιάς συνδυάζουν την επαγγελματική αποκατάσταση με τη δημιουργικότητα και την ευελιξία στην επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η σχολή διαθέτει σύγχρονα εργαστήρια με υλικά άριστης ποιότητας και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι καθηγητές της σχολής φροντίζουν για τη δικτύωση των σπουδαστών και των αποφοίτων με επιχειρήσεις και εταιρείες του κλάδου στο πλαίσιο της Πρακτικής Άσκησης και της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Παράλληλα η σχολή επενδύει στην ανάπτυξη καινοτόμων προγραμμάτων εξειδίκευσης με μεγάλη ζήτηση όπως οι “παραϊατρικές εφαρμογές στην αισθητική” και οι “θεραπείας spa”.

Παράλληλα με τις σπουδές διοργανώνονται εξειδικευμένα σεμινάρια.

Στις ειδικότητες ομορφιάς διδάσκουν διάσημοι επαγγελματίες από το χώρο του θεάματος με πλούσια επαγγελματική εμπειρία όπως η διάσημη nail artist Τέτα Καμπουρέλη και ο κορυφαίος έλληνας make-up artist Αχιλλέας Χαρίτος!

Οι σπουδές Ομορφιάς στον Όμηρο υπερέχουν διότι:

  • σπουδάζεις σε μια σχολή με μεγάλη παράδοση και ισχυρές συνεργασίες στον τομέα της Ομορφιάς.
  • παρουσιάζεις τη δουλειά σου σε εκδηλώσεις όπως το Athens Tattoo Convention και το Beauty Show του IEK ΟΜΗΡΟΣ.
  • δημιουργείς το προσωπικό σου portfolio.
  • Πρακτική Άσκηση σε ένα ευρύ δίκτυο από κέντρα και ινστιτούτα ομορφιάς και αισθητικής, κομμωτήρια, nail salons, Spa, ξενοδοχεία κ.ά.
  • Διδάσκουν επαγγελματίες με μεγάλη επαγγελματική και διδακτική εμπειρία.
  • Εξειδικευμένα σεμινάρια σε ειδικές τεχνικές Μακιγιάζ, Nail Art, Κομμωτικής.
  • Κορυφαίοι στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων σύμφωνα με τη μοναδική επίσημη έρευνα (ALCO Ιούλιος 2020): δύο στους τρεις αποφοίτους μας εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.
  • Δικτύωση των σπουδαστών και των αποφοίτων με την αγορά εργασίας μέσα από το portal career.omiros.gr.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συνεργασία με τη Romina Karamanea Fashion School παρέχει ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά προγράμματα εκμάθησης Σχεδίου Μόδας, Πατρόν | Ραπτικής και Styling, πλήρως εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας της μόδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Σχολή Κομμωτικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ απευθύνεται σε νέους ανθρώπους που θέλουν να καταρτιστούν σε υψηλό επίπεδο σε ένα επάγγελμα που θα τους επιτρέψει να εκφράσουν τη δημιουργικότητά και να αποκτήσουν ένα δίπλωμα που προσφέρει πλήρη Επαγγελματικά Δικαιώματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To θεατρικό μακιγιάζ και κόμμωση είναι μια ειδικότητα που κερδίζει συνεχώς έδαφος στον χώρο της Μόδας, της Τηλεόρασης και του Θεάτρου. Πρακτορεία Μοντέλων, Θεατρικές και Τηλεοπτικές παραγωγές, Περιοδικά Μόδας, Φωτογράφοι αναζητούν επαγγελματίες με γνώσεις Μακιγιάζ, Κομμωτικής, Ενδυματολογίας και Ειδικών Κατασκευών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ειδικότητα της Ποδολογίας ασχολείται πρωτίστως με την Αισθητική των Άκρων , αλλά και την υγιεινή και αποκατάσταση δυσλειτουργιών του άκρου πόδα. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί μεγάλη εξέλιξη στην ειδικότητα καθώς ο Αισθητικός Ποδολογίας και Καλλωπισμού Νυχιών είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας που απουσίαζε από τον χώρο των κοινωνικών υπηρεσιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να μάθεις τα μυστικά του Μακιγιάζ και της Αισθητικής δίπλα σε έναν κορυφαίο επαγγελματία όπως ο Αχιλλέας Χαρίτος; Οι σπουδάστριες και σπουδαστές της Σχολής Ομορφιάς του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχουν την τύχη να κάνουν τα πρώτα τους βήματα δίπλα σε επαγγελματίες υψηλού επιπέδου για να ακολουθήσουν ένα ελκυστικό επάγγελμα με υψηλές απολαβές όπως είναι αυτό της αισθητικού προσώπου και της μακιγιέζ (Make-up-artist).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το ΚΔΒΜ ΟΜΗΡΟΣ σε συνεργασία με τη Romina Karamanea Fashion School παρέχει ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά προγράμματα εκμάθησης Σχεδίου Μόδας, Πατρόν | Ραπτικής και Styling, πλήρως εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας της μόδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μακιγιάζ είναι η τέχνη της μεταμόρφωσης που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά του προσώπου και του σώματος και εξαφανίζει τις ατέλειες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα Spa είναι ένας μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στον κλάδο της Υγείας και της Ευεξίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με αποτέλεσμα η ζήτηση για εξειδικευμένο διοικητικό προσωπικό να αυξάνεται κατακόρυφα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ανάγκη για βελτίωση της εξωτερικής μας εικόνας μέσω της αισθητικής αποτελεί μέθοδο πρόληψης παθήσεων η οποία μπορεί να ισορροπήσει τόσο το ενδοκρινολογικό, όσο και το νευροψυχιατρικό  και ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Το πληρέστερο σεμινάριο Αισθητική & Παραϊατρικές Εφαρμογές στην Ελλάδα απαντάει σε αυτές τις ανάγκες!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αναβίωση των τεχνικών του παραδοσιακού κουρέα αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα τάση στην περιποίηση των μαλλιών και του προσώπου του σύγχρονου άνδρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κομμωτική είναι ένα σύγχρονο, δημιουργικό και κερδοφόρο επάγγελμα. Ένας επαγγελματίας κομμωτής πρέπει να έχει πιστοποιημένες γνώσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα σεμινάρια Nail Art (Ονυχοπλαστική) αποτελούν ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα που προετοιμάζουν σπουδάστριες σε επαγγελματίες Τεχνικούς Αισθητικής Άκρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το τατουάζ ή δερματοστιξία είναι μια μορφή τροποποίησης του σώματος με την τεχνική της εισαγωγής ανεξίτηλου μελανιού στο χόριο στρώμα του δέρματος με σκοπό την αλλαγή του χρώματός του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μασάζ ή μάλαξη είναι ο χειρισμός των επιφανειακών και βαθύτερων μυϊκών ιστών και του συνδετικού ιστού με τη χρήση διαφόρων τεχνικών. Το μασάζ είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο που συμβάλει στην ενεργοποίηση των μυών, την ενίσχυση της λειτουργικότητάς τους, τον περιορισμό των αντανακλαστικών μυϊκών συσπάσεων, την επούλωση των μυϊκών τραυματισμών και την αναστολή διέγερσης των κινητικών νευρώνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ