Τεχνικά Επαγγέλματα

Τα Τεχνικά Επαγγέλματα αποτελούν μια ομάδα προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης υψηλού επιπέδου σε ειδικότητες που έχουν να κάνουν με τη Μηχανολογία, την Τεχνολογία και τους Αυτοματισμούς.

Παράλληλα με τις εγκύκλιες σπουδές, οι σπουδαστές Τεχνικών Επαγγελμάτων παρακολουθούν εξειδικευμένα θεματικά σεμινάρια και εκδηλώσεις που τους φέρνουν σε επαφή με την αγορά εργασίας και σπουδάζουν σε ένα δυναμικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που τους ανοίγει πολύ μεγάλες επαγγελματικές και ακαδημαϊκές προοπτικές.

Τα μαθήματα διδάσκουν διοικητικά και τεχνικά στελέχη με μακρά επαγγελματική εμπειρία και πλούσιο βιογραφικό.

Τα πλεονεκτήματα των σπουδών στα Τεχνικά Επαγγέλματα του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ περιλαμβάνουν:

  • Δικτύωση με μεγάλες εταιρείες και συνεργεία στους τομείς των Αυτοματισμών, της Μηχανοτρονικής και της Τεχνολογίας Τροφίμων.
  • Σύγχρονα εργαστήρια και εγκαταστάσεις.
  • Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται σε ένα πολύ ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.
  • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2020), δύο στους τρεις αποφοίτους μας εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.
  • Το portal career.omiros.gr φέρνει σε επαφή τους σπουδαστές μας με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.
  • Διδάσκουν καθηγητές με άρτια ακαδημαϊκή κατάρτιση, αλλά και επαγγελματική εμπειρία.
  • Πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ όπου μπορείς να βρεις χιλιάδες τίτλους βιβλιογραφίας και και επιστημονικών περιοδικών.
  • Δυναμικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που σου παρέχει τη δυνατότητα να πιστοποιήσεις τις σπουδές σου από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης.
  • Μαθαίνεις αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες δωρεάν!

Διάβασε για τις ειδικότητες του τομέα και κάνε εγγραφή.

Εάν σου αρέσουν τα συνεργεία, τα εργαλεία, τα αυτοκίνητα και η μηχανές, η ειδικότητα Τεχνικός Μηχανοτρονικής (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και σκαφών αναψυχής) είναι αυτό που σου ταιριάζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γλώσσα προγραμματισμού Arduino, Internet of Things, γνώσεις για τα συστήματα ψηφιακού αυτοματισμού και για τα «έξυπνα» συστήματα αυτόματου ελέγχου σε κατοικίες (Smart Home) ή σε βιομηχανίες δεν θα αποκτήσεις σε πολλές σχολές.  Ο Τεχνικός Αυτοματισμών είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που εγκαθιστά και επισκ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών καταρτίζεται σε ένα επάγγελμα που απαιτεί τεχνικές και επικοινωνιακές ικανότητες, υπευθυνότητα και γνώσεις σε νομικά και πρακτικά θέματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων είναι ένας επαγγελματίας εξειδικευμένος στη χρήση, τη λειτουργία, την επισκευή και τη συντήρηση ιατρικών οργάνων κάθε είδους: ακτινολογικά μηχανήματα, μονάδες τεχνητού νεφρού, καρδιογράφοι, απεικονιστικά μηχανήματα (πχ μαγνητικοί τομογράφοι), βηματοδότες, ειδικά monitor που χρησιμοποιούνται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κ.ο.κ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα τρόφιμα και τα ποτά αποτελούν έναν κλάδο με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Το “Στέλεχος Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών” διαθέτει γνώσεις απαραίτητες για τη διασφάλιση της παραγωγής προϊόντων σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιβάλλουν η κείμενη νομοθεσία και τα διεθνή πρότυπα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Βιομηχανία των Φαρμάκων και Καλλυντικών αναδεικνύεται σε μια από τις πλέον κερδοφόρες αγορές με εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. Η ειδικότητα Τεχνικός Φαρμάκων Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων προετοιμάζει επαγγελματίες με ολοκληρωμένες θεωρητικές γνώσεις και ικανότητα να εκτελέσουν πρακτικές εφαρμογές στην εργαστηριακή και βιομηχανική παραγωγική διαδικασία προϊόντων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ