Ο κλάδος της ζαχαροπλαστικής αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους κλάδους στον επισιτιστικό τομέα. Είναι μία εξελισσόμενη τέχνη που ακολουθεί την μηχανική και επιστημονική ανάπτυξη του κάθε πολιτισμού κάθε εποχής.

Αποτελεί ελκυστικό επάγγελμα, καθώς έχει υψηλά ποσοστά επαγγελματικής αποκατάστασης (ξενοδοχεία, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εστιατόρια, bistro/café, catering, κρουαζιερόπλοια, βιοτεχνίες παγωτού και βιομηχανίες Α΄ υλών.)

Δίνει δυνατότητα ανέλιξης στο χώρο παγκοσμίως προσφέροντας υψηλές αποδοχές.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει δύο ετήσιους, σεμιναριακούς κύκλους σπουδών με δυνατότητα επιλογής.

Α’ Κύκλος ΣπουδώνΤο ταχύρρυθμο πρόγραμμα Α’ Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας απευθύνεται σε αρχάριους και νεοεισερχόμενους στον τομέα της ζαχαροπλαστικής ή μαγειρικής.

  • Βάσεις ζαχαροπλαστικής, πλήθος συνταγών (παντεσπάνι, διαφόρων ειδών κέικ, διάφορα μπισκουί, κοκ, σου, και εκλέρ, σουφλέ σοκολάτας, σοκολατόπιτα, καρυδόπιτα, πορτοκαλόπιτα κ.α)  
  • Κρέμες ζαχαροπλαστικής και παραδοσιακά γλυκά, πλήθος συνταγών (κρέμα καραμελέ, crème brulee, crème patisiere, κρέμα φλάν, κρέμα μουσελίν, μπακλαβά, σαραγλί, γιαννιώτικο, τρίγωνα Θεσσαλονίκης, λουκουμάδες, μπαμπάδες, νηστίσιμα γλυκά κ.α)
  • ΑρτοποιίαΠαρασκευή προζυμιού, διάφορα είδη ψωμιού, κριτσίνια, κουλούρια και ζύμη παραδοσιακού φύλλου πίτας.

Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα Β’ Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας απευθύνεται σε αρχάριους βοηθούς και επαγγελματίες στον τομέα της ζαχαροπλαστικής ή μαγειρικής. 

  • Τούρτες διάφορες, Χριστουγεννιάτικοι κορμοί, πλήθος συνταγών (macaron, εργολάβοι, αμυγδαλωτά, τούρτα σοκολατίνα, σεράνο, μάγκο με σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα, όπερα, αμυγδάλου, σαρλότ, mont blanc).
  • Καλλιτεχνική ζαχαροπλαστική, σοκολατάκια, παγωτά, ντεκόρ ζαχαροπλαστικής – showpiece, πλήθος συνταγών (Σοκολατάκια, βραχάκια, τρουφάκια, παγωτό βανίλια και σοκολάτα, σεμιφρέντο, σορμπέ μάγκο, φράουλα, φρούτα του δάσους, τούρτα γάμου, τούρτα γενεθλίων, τούρτες με πάστα ζάχαρης, σοκολάτα modeling, showpiece με σοκολάτα, με καραμέλα, με πάστα ζάχαρης, μοριακή γαστρονομία).
  • Αρτοποιία – Όλα τα είδη άρτου, παξιμάδια, κριτσίνια, κουλούρια, μπισκότα και διακοσμητική αρτοποιία.

  • Η Σχολή με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις: κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).
  • Γίνεσαι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου δίπλα στους πιο διάσημους Ζαχαροπλάστες της Ελλάδας.
  • Συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος της κορυφαίας ομάδα μαγείρων και ζαχαροπλαστών όπως αποδεικνύει και η γλώσσα των αριθμών.

  • Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Ζαχαροπλάστη-Αρτοποιού (Pastry Chef) αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
  • Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Ζαχαροπλαστική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
  • Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε εξειδικευμένες τεχνικές παρακολουθώντας τα τρίωρα θεματικά σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σχετικά Βίντεο