Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών της σχολής στον τομέα του Επισιτισμού και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Αθήνας, τον Πειραιά και τη Λάρισα διοργανώνουμε διετή, μονοετή, αλλά και θεματικά σεμινάρια ζαχαροπλαστικής με έμφαση στις νέες τάσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο σεμιναρίων για ένα ή δύο χρόνια(Πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης). Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν θεματικά σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας που εστιάζουν σε εξειδικευμένες τεχνικές , αλλά και σε νέες τάσεις.

Διοργανώνονται τα εξής τρίωρα θεματικά σεμινάρια Ζαχαροπλαστικής:

Μπισκότα: cookies, βουτήματα, soft cookies και άλλες γλυκές αμαρτίες για μικρούς και μεγάλους.

Γλυκά στο ποτήρι: Κρέμες, Μούς και Μπαβαρουάζ σε συνδυασμό με κραμπλ (crumble), μπισκότα και σαβαγιάρ (savoyard).

Κρέμες κατσαρόλας: Πανακότα, Κρεμ Μπρυλέ, Κρεμ Καταλάν, Κρέμες Βουτύρου και κρέμες κατσαρόλας.

Γλυκά με σοκολάτα: μους, τάρτες, υγρά κέικ, brownies και τρουφάκια για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Παραδοσιακά ελληνικά γλυκά: γλυκές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τα μυστικά του Κέικ: γνωστά Κέικ φτιαγμένα με βασικές τεχνικές αλλά και με παραλλαγές.

Τάρτες:  τάρτες φρούτου, φρατζιπάν, lemon pie, apple crumble, σοκολατένιες τάρτες και τάρτες με φρούτα του δάσους.

  • Η Σχολή με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις: κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).
  • Γίνεσαι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου δίπλα στους πιο διάσημους Ζαχαροπλάστες της Ελλάδας.
  • Συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος της κορυφαίας ομάδα μαγείρων και ζαχαροπλαστών όπως αποδεικνύει και η γλώσσα των αριθμών.

  • Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Ζαχαροπλάστη-Αρτοποιού (Pastry Chef) αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
  • Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Ζαχαροπλαστική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
  • Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε εξειδικευμένες τεχνικές παρακολουθώντας τα τρίωρα θεματικά σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σχετικά Βίντεο