Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ιστοσελίδας

Ισχύει από 28 Απριλίου 2021

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα https://omiros.gr/ (εφεξής η «ιστοσελίδα») που ανήκει και διαχειρίζεται από την εταιρεία «Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ) Όμηρος Ε.Π.Ε. με ΑΦΜ 998713395», η οποία εδρεύει στην οδό ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 3, 10677 Αθήνα Αττικής  (εφεξής: “η Εταιρεία” ή “ Ι.Ι.Ε.Κ Όμηρος ”).

Πριν χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μας, διαβάστε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (εφεξής καλούμενη “η πολιτική”). Αυτή η πολιτική απορρήτου ισχύει για  όλους τους πελάτες και  τους χρήστες της ιστοσελίδας  ως προς τη  συλλογή και χρήση των προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία και αφορά αποκλειστικά και μόνο όσα προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μέσω της ιστοσελίδας και όχι όσα δεδομένα τυχόν συλλέγοντα κατά την σύναψη και εκτέλεση σύμβασης μεταξύ της Εταιρείας και του υποκειμένου των δεδομένων ή υπό άλλες συνθήκες.  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται με άλλα μέσα, επισκεφθείτε link  γενική πολιτική απορρήτου.

 

1.   ΠΩΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

1.1. Απευθείας από εσάς: συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα απευθείας από εσάς όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, όταν ζητάτε πληροφορίες, υποβάλετε ένα αίτημα, ή εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας (newsletter).

1.2. Με αυτοματοποιημένα μέσα μέσω της χρήσης της ιστοσελίδας: όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της εταιρείας, μπορούμε να συλλέξουμε δεδομένα από εσάς με βάση την περιήγησή σας και τη χρήση των υπηρεσιών μας. Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν ιστορικό αναζήτησης, διεύθυνση IP, ανάλυση οθόνης, πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιήσατε, λειτουργικό σύστημα και ρυθμίσεις, χρόνους πρόσβασης και αναφορά διεύθυνσης URL καθώς και δεδομένα που συλλέγονται μέσω cookies (Δείτε τα cookies πολιτικής).

  • Από τρίτα μέρη: Εάν συνδέεστε με την https://omiros.gr/  μέσω υπηρεσίας τρίτου μέρους (π.χ. Facebook), αυτή η υπηρεσία τρίτων μπορεί να μας στείλει πληροφορίες, όπως τις πληροφορίες εγγραφής και το προφίλ σας από αυτήν την υπηρεσία. Αυτές οι πληροφορίες ποικίλλουν και ελέγχονται Αυτές οι πληροφορίες ποικίλλουν και ελέγχονται από την εν λόγω υπηρεσία ή ως εξουσιοδοτημένες από εσάς μέσω των ρυθμίσεων απορρήτου σας σε αυτήν την υπηρεσία. Επίσης και στον βαθμό στο βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, ενδέχεται να λάβουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με εσάς, όπως δημογραφικά δεδομένα ή πληροφορίες ανίχνευσης απάτης, από τρίτους παρόχους υπηρεσιών ή/και συνεργάτες, και να τις συνδυάσουμε με πληροφορίες που έχουμε σχετικά με εσάς.

 

2.   ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα https://omiros.gr/ συλλέγουμε τα ακόλουθα προσωπικά δεδομένα, τα οποία (δεδομένα) θα ποικίλλουν ανάλογα με τη χρήση που εκτελείται από κάθε επισκέπτη (φόρμα επικοινωνίας, ενημερωτικό δελτίο και άλλα):

  1. Όνομα
  2. Επώνυμο
  3. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
  4. Τηλέφωνο (κινητό, σταθερό)
  5. Κάθε πληροφορία που παρέχετε στο κείμενο της φόρμας επικοινωνίας
  6. Δεδομένα περιήγησης όπως διεύθυνση IP, ανάλυση οθόνης, πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, λειτουργικό σύστημα και ρυθμίσεις, χρόνοι πρόσβασης και URL και δεδομένα που συλλέγονται μέσω (cookies).

3.   ΧΡΗΣΗ  COOKIES

Η Ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες για να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη και για να αναλύσει τάσεις, να διαχειριστεί τον δικτυακό τόπο, να παρακολουθήσει την περιήγηση των χρηστών στον δικτυακό τόπο και για να συγκεντρώσει δημογραφικά στοιχεία σχετικά με τη βάση των χρηστών μας ως σύνολο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies, διαβάστε επίσης την πολιτική μας για τα cookies.

 

4.   ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σκοπός της συλλογής/επεξεργασίας δεδομένων είναι να παρέχουμε πληροφορίες σε όλους τους χρήστες, υφιστάμενους και μελλοντικούς πελάτες/συνεργάτες σχετικά με την εταιρεία και τις προσφερόμενες υπηρεσίες, να επικοινωνούμε αποτελεσματικά με τους χρήστες και τους πελάτες, να υποστηρίζουμε, να προωθούμε και να εκτελούμε οιανδήποτε συμβατική σχέση με τους πελάτες μας και να προστατεύουμε την ασφάλεια των συναλλαγών. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας:

  1. Για να έχετε πρόσβαση και να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας και τις υπηρεσίες που παρέχουμε μέσω της ιστοσελίδας μας
  2. Για να απαντήσουμε σε αιτήματα εξυπηρέτησης πελατών.
  3. Για να σας στέλνουμε ειδοποιήσεις και εμπορικές επικοινωνίες,
  4. Για την πραγματοποίηση εκστρατειών μάρκετινγκ και προωθητικών ενεργειών
  5. Να μπορούμε να εντοπίζουμε και να αποτρέπουμε περιπτώσεις απάτης, κατάχρησης, περιστατικών ασφάλειας και άλλων επιζήμιων δραστηριοτήτων και να πραγματοποιούμε εκτιμήσεις ασφάλειας και κινδύνου.
  6. Για την επιβολή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας και άλλων πολιτικών.
  7. Για να εξασφαλίσουμε την συμμόρφωση της εταιρείας με τις νομικές υποχρεώσεις
  8. Για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και την εμπειρία του χρήστη, με σκοπό τον έλεγχο, την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της ποιότητας των διαδικτυακών (online) υπηρεσιών μας και γενικότερα τη βελτιστοποίηση και προσαρμογή της διαδικτυακής παρουσίας μας στις ανάγκες σας, κάνοντας την ιστοσελίδα μας ευκολότερη και πιο αποτελεσματική στη χρήση

 

5.   ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Η νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται σύμφωνα με τα ανωτέρω είναι:

 

  1. η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση της σύμβασης ανάμεσα σε εσάς και το Ι.Ι.Ε.Κ Όμηρος, ειδικά για την παροχή των υπηρεσιών ή/και των πληροφοριών που ζητούνται.
  2. η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει το Ι.Ι.Ε.Κ Όμηρος ή ένα τρίτο μέρος. Το Ι.Ι.Ε.Κ Όμηρος θα εξισορροπεί πάντα τα δικαιώματά σας και τα συμφέροντά σας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων σε σχέση με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Ι.Ι.Ε.Κ Όμηρος ή του τρίτου μέρους.
  3. η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την τήρηση της νομικής υποχρέωσης στην οποία υπόκειται το Ι.Ι.Ε.Κ Όμηρος(όπως το φορολογικό δίκαιο ή τα νόμιμα αιτήματα επιβολής του νόμου).
  4. τη συγκατάθεσή σας, προκειμένου να επεξεργάζεστε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης, να παρέχετε εξατομικευμένες προσφορές ή οποιαδήποτε άλλη περίπτωση όπου απαιτείται συγκατάθεση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Εταιρεία διατηρεί επίσης το δικαίωμα τακτικής ενημέρωσης του χρήστη, ενδιαφερόμενου ή πελάτη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματος κινητής τηλεφωνίας (SMS) ή οποιουδήποτε άλλου πρόσφορου μέσου επικοινωνίας στα στοιχεία επικοινωνίας του, που αποκτήθηκαν νομίμως, για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στο πλαίσιο της συναλλακτικής τους σχέσης (άρθρο 11§ 3 του ν.3471/2006) και εφόσον το υποκείμενο δεν εναντιωθεί σε αυτή την επικοινωνία. Η ενημέρωση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει ενημέρωση για τις υπηρεσίες, την επικοινωνία για την διεξαγωγή ερευνών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τους πελάτες καθώς και άλλες προωθητικές ενέργειες της και την εξυπηρέτηση παρόμοιων σκοπών.

6.   SOCIAL MEDIA SHARE BUTTON

Το Ι.Ι.Ε.Κ ΌΜΗΡΟΣ διαθέτει επίσημους λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο LinkedIn, Facebook, YouTube, Instagram και  Twitter. Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία ενσωματώνει πρόσθετο μέσου κοινωνικής δικτύωσης (social media share button) του Facebook, YouTube, Instagram και  Twitter,  προτείνοντας στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να ακολουθήσουν την εταιρεία στα αντίστοιχα μέσα ( Follow/like) καθώς και να πραγματοποιήσουν αναρτήσεις και σχόλια. Κατά την μεταφορά σας στο αντίστοιχο μέσο κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει η δυνατότητα να συλλέξουμε ορισμένα δεδομένα σας (όπως δεδομένα του προφίλ σας στον αντίστοιχο μέσο).

Όσον αφορά την επεξεργασία των ως άνω προσωπικών δεδομένων, η Εταιρεία, σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομολογία, έχει τον ρόλο του από κοινού Υπεύθυνου Επεξεργασίας των δεδομένων σας μαζί με το εκάστοτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σε συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις μας εκ του ενωσιακού και εθνικού δικαίου, η Εταιρεία έχει αναρτήσει την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε εμφανή θέση στο κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τηρεί αυστηρά τις υποχρεώσεις που αφορούν στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα λαμβάνοντας τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα (όπως ο περιορισμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση στη διαχείριση των μέσων), προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή επεξεργασία των δεδομένων (βλ. κατωτέρω υπό ¶9)

Σκοπός της επεξεργασίας των συγκεκριμένων δεδομένων είναι η προβολή και προώθηση της εικόνας και υπηρεσιών της εταιρείας, η παροχή ενημερώσεων ή η επικοινωνία μαζί σας, απαντώντας στα μηνύματα/σχόλια που μας στέλνετε.

Νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεσή σας την οποία παρέχετε με την θετική ενέργειά σας και πρωτοβουλία να πατήσετε το πεδίο like ή follow στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εταιρείας. Η εν λόγω συγκατάθεση, μπορεί να ανακληθεί με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή κάνοντας unlike ή unfollow.

Τονίζουμε ότι η Εταιρεία δεν είναι  υπεύθυνη για τον τρόπο ή τα μέσα με τα οποία κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επεξεργάζεται τα δεδομένα σας και είναι δική σας υποχρέωση να ενημερωθείτε σχετικά βάσει της Πολιτικής Απορρήτου του  Facebook, YouTube, Instagram και  Twitter.

Το Ι.Ι.Ε.Κ Όμηρος επιθυμεί και ενθαρρύνει την επικοινωνία και την υποβολή σχολίων εκ μέρους των χρηστών στις αναρτήσεις ή/και στις σελίδες που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εντούτοις, ενημερώνει τους χρήστες ότι κάθε ανάρτηση ή σχόλιο θα πρέπει να σέβεται τους βασικούς κανόνες της ευγένειας, ευπρέπειας  και του σεβασμού στην διαφορετική άποψη. Συνεπώς, αν και η Εταιρεία δεν υποχρεούται ούτε δύναται να ελέγχει το περιεχόμενο που υποβάλλεται από τους χρήστες των μέσων αυτών, θα καταβάλλει προσπάθειες για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς διαδικτυακού περιβάλλοντος και θα αφαιρεί οποιοδήποτε περιεχομένου κριθεί ότι παραβιάζει τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας, όπως για παράδειγμα περιεχόμενο υβριστικό, πορνογραφικό, απειλητικό ή που παραβιάζει δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας, ενώ δύναται να αποκλείσει τους χρήστες που παραβιάζουν τους ως άνω όρους. Σε κάθε περίπτωση, αν  θεωρείτε ότι περιεχόμενο που αναρτάται σε επίσημο λογαριασμό της Ι.Ι.Ε.Κ Όμηρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραβιάζει τους όρους χρήσης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας.

7.   ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Πρόσβαση στα δεδομένα τα οποία συλλέγονται μέσω της ιστοσελίδας δύνανται να έχουν, στα πλαίσια που είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση καθενός από τους ανωτέρω σκοπούς επεξεργασίας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων κάθε αποδέκτη:

  1. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της εταιρείας στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους
  2. δημόσιες αρχές, όπως ενδεικτικά φορολογικές αρχές, δικαστικές, δημόσιες και ανεξάρτητες αρχές, αστυνομικές αρχές,, εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για την προάσπιση νομίμων δικαιωμάτων ή την εκπλήρωση υποχρεώσεων της Εταιρείας.
  3. στο βαθμό που αυτό είναι σκόπιμο για την εκπλήρωση των συμβατικών μας υποχρεώσεων, την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την ικανοποίηση των αιτημάτων σας, μπορεί να διαβιβασθούν σε συνεργαζόμενους με την Εταιρεία παρόχους, όπως εταιρείες παροχής νομικών, συμβουλευτικών και ελεγκτικών υπηρεσιών, εταιρείες πληροφορικής, σε μεταφορικές εταιρείες, εταιρείες που  παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου, ή άλλες υπηρεσίες απαραίτητες για την λειτουργία της ιστοσελίδας και την εκτέλεση των υπηρεσιών της εταιρείας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την πρόσβαση ή/και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη οι υπάλληλοί και προστηθέντες της Εταιρείας συμμορφώνονται πλήρως με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων καθώς και με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και νομολογία σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων. H Εταιρεία απαιτεί από τους υπαλλήλους της, τους συντηρητές της ιστοσελίδας της, καθώς και τους τρίτους συνεργάτες της να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα (συμπεριλαμβανομένων των κατάλληλων πολιτικών και διαδικασιών ώστε να αποτρέπουν την αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/εγγεγραμμένων χρηστών-πελατών της που επεξεργάζονται και διαθέτουν και εφαρμόζουν διαδικασίες διαχείρισης και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων κατά τρόπο που είναι σύννομος και τα προστατεύουν σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ.

8.   ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διαρκεί η συναλλακτική μας σχέση και σε κάθε περίπτωση για διάστημα όχι μεγαλύτερο των πέντε ετών από την καθ’ οιονδήποτε τρόπο λύση ή λήξη της σύμβασης. Σε περίπτωση, όμως, δικαστικής ή διοικητικής διαδικασίας, παρατείνεται η διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων έως την έκδοση αμετάκλητης απόφασης ή την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον της αρμόδιας Διοικητικής Αρχής/ Δικαστηρίου.  Ειδικότερα:

α. στην περίπτωση παροχής υπηρεσίας για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση της υπηρεσίας και για διάστημα πέντε (5) από την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας και τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα ορίζεται από την εκάστοτε νομική (φορολογική  ή άλλη) υποχρέωση συμπεριλαμβανομένης όπως επίσης και για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ενώπιον παντός αρμόδιου Δικαστηρίου ή πάσης άλλης Αρχής.

β. στην περίπτωση που επικοινωνείτε μαζί μας ή υποβάλλετε κάποιο αίτημα τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την εξυπηρέτησή σας και για χρονικό διάστημα ……….  μετά την περαίωση της διαδικασίας.

γ. σε περίπτωση που εγγραφείτε στο newsletter μας, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείτε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο. Μπορείτε να μας ενημερώσετε ανά πάσα στιγμή ότι δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο στέλνοντας ένα σχετικό e-mail στο dpo@omiros.gr και τα δεδομένα σας θα διαγραφούν.

Επίσης θα διατηρήσουμε προσωπικά δεδομένα:

  • στον βαθμό που απαιτείται από το νόμο (για παράδειγμα, προκειμένου να συμμορφωθούμε με τη φορολογική νομοθεσία)
  • προκειμένου να συμμορφωθούμε με δικαστική διαδικασία (οιαδήποτε συνεχιζόμενη ή μελλοντική δικαστική διαδικασία)
  • για την εξασφάλιση, άσκηση ή υπεράσπιση των νομικών μας δικαιωμάτων, της προσωπικής ασφάλειας της των χρηστών της και του κοινού.

Παρόλα αυτά κάποια αναγκαία προσωπικά δεδομένα που αφορούν τις συναλλακτικές σας σχέσεις με την εταιρεία καθώς και την ενημέρωση ή νόμιμη λήψη συγκατάθεσης (αν αυτή απαιτείται) για την επεξεργασία των δεδομένων σας, δύνανται να παραμένουν ως πληροφορίες για τον χρήστη-πελάτη προς διασφάλιση της απόδειξης της νομιμότητας της επεξεργασίας των δεδομένων του από την εταιρεία και την διασφάλιση των έννομων αξιώσεων των μερών.

9.   ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η εταιρεία, οι υπάλληλοι της, οι προστηθέντες, οι αντιπρόσωποι δεσμεύονται να εφαρμόσουν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να εξασφαλίσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, την καταλληλότερη προστασία των προσωπικών δεδομένων από τυχαία ή παράνομη καταστροφή, απώλεια, αλλοίωση, παράνομη αποκάλυψη ή πρόσβαση σε αυτά και οποιαδήποτε παράνομη επεξεργασία, καθώς και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα αποκατάστασης της διαθεσιμότητας και της πρόσβασης σε αυτές. Τα μέτρα αυτά  χρησιμεύουν επίσης ώστε να  αποδεικνύεται ότι η επεξεργασία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ, προφανώς, λαμβάνοντας υπόψη τη φύση, το πεδίο εφαρμογής, το πλαίσιο και τους σκοπούς της επεξεργασίας, καθώς και τους κινδύνους ποικίλης πιθανότητας και σοβαρότητας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των φυσικών προσώπων, εφαρμόζοντας τις κατάλληλες διαδικασίες για τον τακτικό έλεγχο, την αξιολόγηση και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των τεχνικών και των οργανωτικών μέτρων.

α) Τα αυστηρά τεχνικά μέτρα ασφάλειας που τηρούνται απαράκλητα σχετίζονται με τη διαχείριση των χρηστών των πληροφοριακών συστημάτων που γίνεται κεντρικά από τον Υπεύθυνο Πληροφορικής και περιλαμβάνουν την χρήση ατομικών και απαιτητικών κωδικών πρόσβασης, τακτική αλλαγή τους και ανανέωση σε περίπτωση μετακίνησης εργαζομένων. Η ασφάλεια των επικοινωνιών διασφαλίζεται από τα ανανεωμένα λειτουργικά και αντιικά συστήματα, τις υποδομές των εξυπηρετητών(log & back-up files), την τακτική εξαγωγή αντιγράφων Προστασίας  και την συνεχή επαγρύπνηση του τεχνικού και διοικητικού προσωπικού.

β) Τα οργανωτικά μέτρα Προστασίας  που τηρούνται σχετίζονται με τους αυστηρά διακριτούς ρόλους, εργασιακά καθήκοντα και επεξεργασίες δεδομένων του προσωπικού, σύμφωνα με το οργανόγραμμα και την αρχή της λογοδοσίας και διαφάνειας. Η αποθήκευση όλων των φυσικών δεδομένων του Αρχείου της επιχείρησης γίνεται κεντρικά και η διαχείριση αποκλειστικά από ένα άτομο. Όλοι οι εξωτερικοί συνεργάτες-εκτελούντες την επεξεργασία είναι συμμορφωμένοι με τα πρότυπα της Νομοθεσίας και δεσμεύονται νομικά για τον σεβασμό της ιδιωτικότητας των υποκειμένων από τις υπάρχουσες συμβάσεις. Ο Υ.Π.Δ. του Ομίλου είναι υπεύθυνος για την συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, για τον έλεγχο της τήρησης των σχετικών μέτρων αλλά και για πιθανή αναθεώρησή τους. Η επιχείρηση διαθέτει τέλος Κώδικα Δεοντολογίας για την ασφαλή επεξεργασία των προσωπικών που τηρείται από όλο το προσωπικό και όπου περιγράφονται αναλυτικότερα οι κανόνες που τηρούνται κατά την τέλεση των εργασιακών καθηκόντων.

γ) Τα μέτρα φυσικής ασφάλειας περιλαμβάνουν αυστηρά ελεγχόμενη πρόσβαση στον χώρο εργασίας,  την απαγόρευση μεταφοράς δεομένων σε φυσική ή άλλη μορφή εκτός επιχείρησης, τη χρήση των ελάχιστων προσωπικών δεδομένων που είναι απαραίτητα για την διεκπεραίωση των εργασιών, αυστηρότερα μέτρα Προστασίας  και περιορισμένη πρόσβαση για τα ευαίσθητα δεδομένα.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ : H Εταιρεία υιοθετεί την αρχή της προστασίας της δεδομένων από τον σχεδιασμό και θα διασφαλίσει ότι ο προσδιορισμός και ο σχεδιασμός όλων των νέων ή σημαντικά αλλαγμένων συστημάτων που συλλέγουν ή επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα θα υπόκεινται στην κατάλληλη εξέταση των θεμάτων προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Η χρήση τεχνικών όπως η ελαχιστοποίηση των δεδομένων, η ψευδωνυμοποίηση, η ανωνυμοποίηση και η κρυπτογράφηση, λαμβάνονται υπόψη, όπου αυτό είναι εφικτό και κατάλληλο.

 

10.       ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

 

Σύμφωνα με το ΓΚΠΔ  (άρθρα 12-22) έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

  1. Να αιτηθείτε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων.
  2. Να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας όταν αυτή είναι η νομική βάση της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων.
  3. Να αιτηθείτε να διορθωθούν τα προσωπικά σας δεδομένα εάν είναι ανακριβή.
  4. Να αιτηθείτε την διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που έχετε παράσχει, σύμφωνα με τους όρους που ορίζονται από το νόμο.
  5. Να αιτηθείτε τον περιορισμό της επεξεργασίας, υπό τους όρους που ορίζονται από το νόμο.
  6. Να αιτηθείτε την φορητότητα των προσωπικών σας δεδομένων, εάν μας παρέχετε τα δεδομένα εσείς οι ίδιοι και η επεξεργασία βασίζεται στη συγκατάθεση ή την εκτέλεση της σύμβασης και η επεξεργασία πραγματοποιείται με αυτοματοποιημένα μέσα.
  7. Να αντιταχθείτε σε κάποια μορφή επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία.

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω δικαιώματα, μπορείτε να  επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail:  dpo@omiros.gr  ή  ταχυδρομικώς ή αυτοπροσώπως στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα,  Βερανζέρου 3 | 210-3806166info@omiros.grΠειραιάς
Αλκιβιάδου 122 | 210-4190854, infopeiraias@omiros.gr, Λάρισα
Πατρόκλου 14 | 2410-549360, thessaly@omiros.gr

Θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας εντός εύλογης προθεσμίας, το αργότερο ένα (1) μήνα μετά την υποβολή του αιτήματος και την κατάλληλη ταυτοποίησή σας. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί κατά δύο επιπλέον μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβάνοντας υπόψη την πολυπλοκότητα και τον αριθμό των αιτήσεων. Παρακαλώ σημειώστε ότι τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία μπορούν να διατηρηθούν, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα έννομα συμφέροντα της επιχείρησης.

Παρακαλώ σημειώστε ότι ανάλογα με τις περιστάσεις και το αίτημα, μπορεί να μην επιτραπεί να σας παρέχουμε πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα ή με άλλο τρόπο να συμμορφωθούμε πλήρως με το αίτημά σας, για παράδειγμα, όταν η παροχή των δεδομένων σας μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητα κάποιου άλλου προσώπου. Διατηρούμε το δικαίωμα να χρεώσουμε το κατάλληλο διοικητικό τέλος για τη συμμόρφωση με το αίτημά σας, όπου επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, και/ή να αρνηθούμε τα αιτήματά σας όταν, κατά τη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης, μπορεί να είναι αβάσιμα, υπερβολικά ή άλλως απαράδεκτα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τέλος, ο κάθε χρήστης έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήματος προς την Εταιρεία για τον τρόπο επεξεργασίας και προστασίας των προσωπικών του δεδομένων, και εάν θεωρεί ότι παραβιάζεται κάποιο δικαίωμά αυτού, έχει το δικαίωμα καταγγελίας στην Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ( http://www.dpa.gr/, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, 210 6475600, complaints@dpa.gr ).

11.       ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Πρέπει να γνωρίζετε ότι το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες αυτής της Ιστοσελίδας δεν προορίζονται για ανηλίκους κάτω των 15 ετών. Δεν πρέπει να υποβάλλονται Προσωπικά Δεδομένα στην Εταιρεία μέσω της Ιστοσελίδας από επισκέπτες ηλικίας κάτω των 15 ετών. Αν υποπέσει στην αντίληψή μας ότι ένας χρήστης κάτω των 15 ετών έχει καταχωρίσει Προσωπικά Δεδομένα, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του ασκούντος την γονική μέριμνα, θα διαγράψουμε αμέσως, μετά από σχετική ενημέρωση ή αίτημα, τα εν λόγω δεδομένα σύμφωνα με την πολιτική διαγραφής της Εταιρείας μας.

12.       ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Εταιρεία μπορεί να τροποποιεί την παρούσα Πολιτική. Παρακαλούμε να ελέγχετε την Ημερομηνία Εφαρμογής στην αρχή της Πολιτικής, για να δείτε πότε αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά. Κάθε αναθεώρηση θα τίθεται σε εφαρμογή μόλις αναρτούμε την αναθεωρημένη Πολιτική.

Αν κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές στην παρούσα Πολιτική που διευρύνουν τα δικαιώματα μας να χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα τα οποία έχουμε ήδη συγκεντρώσει από εσάς, θα σας ενημερώσουμε και θα σας παρέχουμε τη δυνατότητα επιλογής για τη μελλοντική χρήση αυτών των δεδομένων.