ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ λογότυπο
Τηλεφωνικό Κέντρο
211 100 8111

Οι Συνοδοί Βουνού του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διανυκτερεύουν στην Πάρνηθα

Το Σάββατο 05/02/2022 η ειδικότητα Συνοδός Βουνού, πραγματοποίησε πρακτικό της μάθημα στην Πάρνηθα.

Στους σπουδαστές δόθηκαν οι συντεταγμένες σημείων και συνεργαζόμενοι σε ομάδες, έφτασαν στα σημεία ενδιαφέροντος, μέσω χάρτη, πυξίδας, καθώς επίσης, κάνοντας χρήση συσκευών GPS. Ταυτόχρονα, μπόρεσαν να βρουν την απόσταση μεταξύ του σημείου έναρξης με το σημείο ενδιαφέροντος κάνοντας χρήση μόνο του χάρτη και της πυξίδας.

Οι σπουδατές βρήκαν σημεία κατάλληλα για την διανυκτέρευση μιας ομάδας η οποία διαθέτει σκηνές και όλον τον εξοπλισμό για να μπορέσει να κατασκηνώσει. Αντίστοιχα, έκαναν τεχνικές μπιβουάκ (αναπάντεχη κατασκήνωση), έχοντας ελάχιστο εξοπλισμό στην διάθεση τους, χρησιμοποιώντας τα υλικά που βρήκαν στην φύση.

Επίσης, έμαθαν τους κινδύνους που μπορούν να αντιμετωπίσουν στο βουνό και τον τρόπο αποφυγής τους.

Λίγα για την ειδικότητα Συνοδός Βουνού

Ο Συνοδός Βουνού είναι ο επαγγελματίας ο οποίος αναλαμβάνει την καθοδήγηση και υποστήριξη ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων που πραγματοποιούν αναβάσεις ή διασχίσεις σε ορεινούς όγκους και εν γένει δραστηριότητες στο βουνό με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των εκδρομέων και δευτερευόντως την ψυχαγωγία τους.

To ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ επενδύει στη δημιουργία επαγγελματιών στα Τουριστικά Επαγγέλματα και τα Ξενοδοχειακά με ένα σύγχρονο και πλήρες ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών στην ειδικότητα Συνοδός Βουνού.

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Συνεχίζω τις σπουδές μου!

Μάθε για τα Προγράμματα του Aegean College!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνία
Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

    Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων/Πολιτική Cookies και συγκατατίθεμαι

    Επικοινώνησε με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

    Τηλέφωνο:
    211 100 8111