ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ λογότυπο
Τηλεφωνικό Κέντρο
211 100 8111

7+1 tips για ταξίδι με αυτοκίνητο

Οι καλοκαιρινές άδειες έχουν αρχίσει, κάτι που μεταφράζεται στην πολύ ευχάριστη έγνοια της προετοιμασίας για τις πολυαναμενόμενες διακοπές!!!

Και λίγο πριν από το ταξίδι μας ξεκινάει  η προετοιμασία του αυτοκινήτου. Καλό είναι να τσεκάρουμε κάποια πράγματα, έτσι ώστε να μην έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις με κίνδυνο να χαλάσουμε τις διακοπές και τη διάθεση μας.

Αφού βεβαιωνόμαστε ότι το αυτοκίνητο μας είναι σε καλή κατάσταση και κατάλληλο για να ταξιδέψει.

Ελέγχουμε:

1. Βιβλίο service

για να δούμε αν πλησιάζει κάποιο service η έχουμε ξεχάσει κάποιο.

2. Υγρά του αυτοκινήτου

Σύστημα λίπανσης, τη στάθμη του λαδιού του κινητήρα που πρέπει να’ ναι ανάμεσα στα δύο μαρκαρίσματα [max, min] του δείκτη λαδιού καθώς και την τυχόν ύπαρξη διαρροών. Υγρά του υδραυλικού τιμονιού, του συμπλέκτη και των φρένων τα αφήνουμε στον  έμπειρο μηχανικό για να συμπληρώσει. Υγρά Υαλοκαθαριστήρων αν υπάρχει έλλειψη, συμπληρώνουμε με απιονισμένο νερό σε συνδυασμό με ειδικό καθαριστικό που θα βρεις σε βενζινάδικο.

3. Πίεση ελαστικών

πρέπει να είναι αυτή που ορίζει ο κατασκευαστής ανάλογα με τα άτομα και το βάρος που έχει ένα όχημα, είναι άκρως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου, ενώ επηρεάζει άμεσα και την κατανάλωση καυσίμου.

4. Ρεζέρβα

Να ελέγξετε τη κατάσταση της ρεζέρβας, την κατάσταση του ελαστικού και την πίεση του αέρα. Εάν το όχημα σας δεν έχει ρεζέρβα βεβαιωθείτε ότι το κίτ ελαστικών είναι σε καλή κατάσταση.

5. Φανάρια/τζάμια/ υαλοκαθαριστήρες /καθρέπτες

πρέπει να έχουμε καλή ορατότητα από το πρωί έως το βραδύ ανεξάρτητα από τις συνθήκες που μπορούμε να βρούμε στο ταξίδι μας. Ένα βρώμικο ή θαμπωμένο φανάρι μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα της δέσμης φωτός μέχρι και 20%. Παράθυρα και παρμπρίζ θα πρέπει να είναι “κρύσταλλο”, όπως και οι καθρέπτες.

6. Έλεγχος κλιματιστικού

Είναι σημαντικό τους θερινούς μήνες να ελέγχετε και το κλιματιστικό σύστημα του αυτοκινήτου σας. Ο καθαρισμός του κλιματιστικού και η αλλαγή φίλτρου, εξασφαλίζει μία καλύτερη ατμόσφαιρα στην καμπίνα των επιβατών. Ενώ στο προγραμματισμένο service ελέγξτε την ποσότητα του ψυκτικού υγρού, συμπληρώνοντας όσο χρειάζεται.

7. Κιτ έκτακτης ανάγκης

Η παρουσία του στο όχημά σας, μπορεί να αποδειχτεί πραγματικά σωτήρια. Ενδεικτικά πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία όπως φακό, καλώδια, ένα κουτί πρώτων βοηθειών, κιτ φουσκώματος ελαστικών, γάντια, μια κουβέρτα έκτακτης ανάγκης, εργαλεία για την αλλαγή των ελαστικών σας αν χρειαστεί.

8. Στάθμη καυσίμου

Για οχήματα που είναι τεχνολογίας με  εσωτερικές αντλίες καυσίμων. Το καύσιμο όμως λειτουργεί ως ψυκτικό μέσο της αντλίας και βοηθά στην προστασία της αντλίας από την υπερθέρμανση. Γεμίζουμε το ρεζερβουάρ – φορτίζουμε 100% την μπαταριά μας για να έχουμε το μέγιστο αριθμό χιλιομέτρων για να μην ψάχνουμε βενζινάδικο ή ταχυφορτιστή για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Ο συνολικός χρόνος της προετοιμασίας για το ταξίδι δεν ξεπερνά την 1 ώρα

 

Καλά ταξίδια! Καλές διακοπές!

Συνεχίζω τις σπουδές μου!

Μάθε για τα Προγράμματα του Aegean College!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνία
Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

    Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων/Πολιτική Cookies και συγκατατίθεμαι

    Επικοινώνησε με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

    Τηλέφωνο:
    211 100 8111