ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ λογότυπο
Τηλεφωνικό Κέντρο
211 100 8111

Οι σπουδαστές των Τομέων Υγείας & Παιδαγωγικών επισκέφθηκαν την ΕΛΕΠΑΠ

Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία

Δευτέρα 3/6 τα τμήματα Παιδαγωγικών, Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ στην Αθήνα στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των σπουδαστών 

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα που στηρίζει ολοκληρωμένα, παιδιά με κινητική αναπηρία και νευρο-αναπτυξιακά ελλείμματα. Παρέχει καινοτόμες και συνεχώς εξελισσόμενες μεθόδους εκπαίδευσης και αποκατάστασης, με στόχο κάθε παιδί να φτάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και να ενταχθεί ομαλά και ισότιμα στον κοινωνικό ιστό.

 

Οι σπουδαστές των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΜΗΡΟΣ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του κτηρίου και να δουν όλες τις αίθουσες θεραπειών και διδασκαλίας των παιδιών, ενώ οι υπεύθυνες των τμημάτων ενημέρωσαν τους σπουδαστές μας σχετικά με όλες τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιούνται καθημερινά στους «μικρούς ήρωες» που υποδέχονται οι θεραπευτές και οι παιδαγωγοί. Δραστηριότητες, όπως θεραπευτική κολύμβηση, λειτουργική φυσιοθεραπεια, μουσικοθεραπεία, αισθητηριακή παρέμβαση, ήταν μόνο μερικές από αυτές που είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά. 

 

Επιπλέον είχαμε τη χαρά να δούμε και την νέα πτέρυγα του κτηρίου, το Κέντρο Βρεφών «Μαριέττα Ξάνθου». Πρόκειται για το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα Πρώιμης Θεραπευτικής Παρέμβασης Βρεφών και ξεκινά με βρέφη που από τους πρώτους μήνες ζωής, εμφανίζουν νευροαναπτυξιακά προβλήματα. Χάρη στον έγκαιρο εντοπισμό και την άμεση παρέμβαση σε βρέφη και παιδιά με κινητικές, αισθητηριακές και αναπτυξιακές διαταραχές, το 40% αυτών καταφέρνει μετά την ηλικία των 2 ετών, να ενταχθεί σε τυπικούς παιδικούς σταθμούς.

 

Ίσως μια από τις ωραιότερες επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε τη φετινή χρονιά, καθώς πέρα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που συλλέξαμε σπουδαστές και καθηγητές, δεχτήκαμε και μαθήματα γενναιότητας, αγάπης και αξιών από τα παιδιά, τους θεραπευτές και τους παιδαγωγούς που συναντήσαμε. Ευχόμαστε το σπουδαίο αυτό έργο του κέντρου της ΕΛΕΠΑΠ να συνεχίσει να μεγαλώνει. 

Συνεχίζω τις σπουδές μου!

Μάθε για τα Προγράμματα του Aegean College!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνία
Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

    Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων/Πολιτική Cookies και συγκατατίθεμαι

    Επικοινώνησε με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

    Τηλέφωνο:
    211 100 8111