Βαγγέλης Ιωάννου

Ο Ευάγγελος Ιωάννου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1993 ως συντάκτης αθλητικού τμήματος αρχικά για την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και στη συνέχεια για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.

Υπήρξε συνεργάτης αθλητικού τμήματος στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΕ και συνεργάτης αθλητικού ρεπορτάζ στο Ραδιοφωνικό Σταθμό ΦΛΑΣ 9,61 και στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Ο Ευάγγελος Ιωάννου ήταν αρχισυντάκτης αθλητικού τμήματος στην εφημερίδα PRESS TIME και μεταξύ των ετών 1998-2010 ήταν αρχισυντάκτης μπάσκετ στην εφημερίδα ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Εργάστηκε στην ΕΡΤ ΑΕ, ως διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων, ως αρχισυντάκτης αθλητικών ειδήσεων και ως συντάκτης αθλητικού ρεπορτάζ και ειδήσεων. Υπήρξε, επίσης, αρχισυντάκτης αθλητικού τμήματος για τη Δημόσια Τηλεόραση.

Ο Ευάγγελος Ιωάννου έχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (1998-2003) και στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (2003-2008), καθώς και σε σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης το 1998 και το Προολυμπιακό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης το 2008. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει το Διετή Κύκλο σπουδών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στο Sport Management του Ινστιτούτου Αθλητικής Επιχειρηματικότητας (2010-2012).

Το 2006 βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου για το καλύτερο ρεπορτάζ της χρονιάς (ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ 101-95) και το 2008 από την ΕΓΒΕ για την αποκλειστική συνέντευξη με τον Ουσέϊν Μπολτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το 2012 βραβεύτηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου για την καλύτερη περιγραφή της χρονιάς και από την Ευρωλίγκα για την περιγραφή του τελικού Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ.