Ελευθερία Σωτηροπούλου

Η Ελευθερία Σωτηροπούλου σπούδασε  «Ζωγραφική» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και ειδικεύτηκε στις  «Γραφικές Τέχνες – Τυπογραφία & Τέχνη του Βιβλίου». Είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού «Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα» του ΕΑΠ κι έχει τιμηθεί με υποτροφίες από το ΙΚΥ κι από το ίδρυμα Robert Bosch.

Έχει εργαστεί ως συνεργάτης του εκδοτικού οργανισμού της ΑΣΚΤ, και από το 2007 μέχρι σήμερα έχει εκπονήσει πλήθος εργασιών γραφικού σχεδιασμού σε ποικίλα μέσα. Έργα της έχουν επιλεχθεί για την οπτική ταυτότητα και την καμπάνια της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (2007), έχουν τιμηθεί: με το 1ο βραβείο ΕΒΓΕ για το «Ημερολόγιο ‘08» της ΑΣΚΤ (2009)  και με έπαινο για την καμπάνια «Οδική Συμπεριφορά & Ευγένεια στο Δρόμο» του Ινστιτούτου Πάνος Μυλωνάς (2009).

Έχει εκθέσει σε ποικίλους χώρους—Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Τεχνόπολη, Μουσείο Μπενάκη, Γαλλικό Ινστιτούτο, Bios, The Art Foundation, ΚΟΔΡΑ κ.α.— η δουλειά της έχει δημοσιευθεί σε καταλόγους και φιλοξενείται σε ιδιωτικές συλλογές.

Στον τομέα της εκπαίδευσης δραστηριοποιείται από το 2012 οργανώνοντας προγράμματα πολιτιστικής εκπαίδευσης και υλοποιώντας καλλιτεχνικά εργαστήρια—τυπικής και μη εκπαίδευσης—που απευθύνονται σε παιδιά κι ενηλίκους. Διδάσκει στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον Τομέα Γραφιστικής Εντύπου & Πολυμέσων.