ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ λογότυπο
Τηλεφωνικό Κέντρο
211 100 8111

Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων: Επιλογή συνώνυμη της επαγγελματικής αποκατάστασης

Οι σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο περιζήτητους τομείς σπουδών.

Είναι διαχρονικά ανάμεσα στις πρώτες επιλογές των υποψηφίων σπουδαστών καθώς προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και ελκυστική σταδιοδρομία.

Η επαγγελματική αποκατάσταση στο προσκήνιο

Κάτω όμως από τον γενικότερο τίτλο της Διοίκησης Επιχειρήσεων υπάγονται αρκετές ειδικότητες που μπορούν να προσφέρουν αμεσότερη και πιο επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από δεκάδες ειδικότητες αυτή που τους ταιριάζει καλύτερα.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς είναι οι εξής:

Στον κόσμο της Σύγχρονης Αγοράς

Η Διοίκηση Επιχειρήσεων εξελίσσεται διαρκώς. Τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών εφοδιάζουν τους φοιτητές που θέλουν να σταδιοδρομήσουν ως στελέχη επιχειρήσεων και ως νέοι επιχειρηματίες με τα απαραίτητα εφόδια και τους εισαγάγει στον κόσμο της αγοράς με βάση τις πλέον σύγχρονες και εξελιγμένες επιχειρησιακές θεωρίες.

Η σύγχρονη οικονομία βασίζεται στη δραστηριότητα επιχειρήσεων, μικρών, μεγάλων ή πολυεθνικών. Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι επιχειρήσεις απαιτούνται εξειδικευμένα στελέχη με γνώσεις οικονομίας, διοίκησης, λογιστικής, marketing και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι συγκεκριμένες σπουδές εξελίσσονται με τρόπο ώστε να αντανακλούν τις αλλαγές που συμβαίνουν στο παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον που προάγει την αειφόρο και κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Λογιστική και Χρηματοοικονομικά: Μια χρήσιμη και απαραίτητη εξειδίκευση

Η μηχανογραφημένη λογιστική αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια κάθε επιχείρησης. Διαχειρίζεται τα έσοδα, τα έξοδα και τις υποχρεώσεις της κάθε εταιρείας και συμβάλλει σημαντικά  στην οικονομική πολιτική και τις εκάστοτε επιχειρηματικές της κινήσεις. Η στελέχωση των λογιστικών και φοροτεχνικών γραφείων με το κατάλληλο προσωπικό είναι πάντα επίκαιρη και συνεπώς, οι ανάλογες σπουδές έχουν άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Οι σπουδές Μηχανογραφημένης Λογιστικής προετοιμάζουν τους φοιτητές που επιθυμούν να εργαστούν ως στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών εξειδικευμένα στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά και τους εφοδιάζουν με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Οι απόφοιτοι μπορούν αν εργαστούν ως λογιστές και φοροτεχνικοί, έχουν την ικανότητα να εφαρμόζουν το Ε.Γ.Λ.Σ. (Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο) και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (IAS και IFRS) για να συντάσσουν οικονομικές καταστάσεις (reporting).

Επίσης, χειρίζονται αποτελεσματικά λογιστικά προγράμματα λογισμικού (πχ SAP), καταχωρούν και διαχειρίζονται οικονομικά έγγραφα και παραστατικά και ελέγχουν τα βιβλία μιας επιχείρησης (Ημερολόγια, Καθολικά, Ισοζύγια).

Γνωρίζουν δε, εις βάθος φορολογικά θέματα (ΦΠΑ, Φορολογία Επιχειρήσεων και Φυσικών Προσώπων) και θέματα εργατικής νομοθεσίας.

Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics): Ο κομβικός κρίκος της παγκόσμιας οικονομίας

Η σύγχρονη παγκόσμια αγορά και οι διεθνείς εμπορικές μέθοδοι έχουν κάνει περισσότερο αναγκαία από ποτέ τη σωστή οργάνωση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics) αφορά στη διαδικασία μεταφοράς και αποθήκευσης πρώτων υλών, ημιέτοιμων και ολοκληρωμένων αγαθών από τα σημεία προέλευσης προς τα σημεία κατανάλωσης.

Το Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας φροντίζει ώστε ένα προϊόν να καταλήξει από τον παραγωγό στον τελικό καταναλωτή.

Οι σπουδαστές της ειδικότητας Logistics αποκτούν σημαντικές γνώσεις σχετικά με την προμήθεια και τη διακίνηση αγαθών εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, τον έλεγχο και την εποπτεία της διαδικασίας και το συντονισμό ανθρώπων, υλικών πόρων και πληροφοριών ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Marketing: Πιο επίκαιρο από ποτέ

Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος τη σημερινή εποχή που να μην αναγνωρίζει την αξία του marketing.

Πρόκειται για μια ειδικότητα που δεν περιορίζεται μόνο στη διαφήμιση και το PR, αλλά προετοιμάζει τους μελλοντικές επαγγελματίες να αναλάβουν σημαντικές αρμοδιότητες και να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη καριέρα στην επιχειρησιακή έρευνα.

Οι σπουδές στον τομέα του Marketing προσφέρει σφαιρικές γνώσεις, από marketing plan και δημόσιες σχέσεις μέχρι στατιστική και χρηματοοικονομικά, προσφέροντας τη δυνατότητα μεγάλης επαγγελματικής ανέλιξης.

Το Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης & Προώθησης Προϊόντων διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη συνολική επιχειρησιακή λειτουργία: μεταξύ άλλων πραγματοποιεί έρευνα ανταγωνισμού, προτείνει κανάλια επικοινωνίας και διαφήμισης σε συνδυασμό με τη διάθεση προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών και συνδιαμορφώνει την επικοινωνιακή στρατηγική.

Εδώ μαθαίνεις πώς θα συμμετέχεις στις διαδικασίες χάραξης της επικοινωνιακής και τιμολογιακής στρατηγικής, στην επιλογή καναλιών διανομής προϊόντων και στη διαμόρφωση του marketing plan για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σε παραδοσιακά ή νέα μέσα (digital marketing).

Τουρισμός και Διοίκηση

Ο τουρισμός θα είναι πάντα το Α και το Ω για την ελληνική οικονομία. Έτσι, οι σχολές που ασχολούνται με τη διοίκηση τουρισμού, ξεχωρίζουν ανάμεσα στις σχολές διοίκησης επιχειρήσεων γιατί παρέχουν τη δυνατότητα εξειδίκευσης και διάκρισης σε έναν πολλά υποσχόμενο τομέα.

Τα στελέχη διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού έχουν πληροφοριακό, συντονιστικό, οργανωτικό αλλά και προωθητικό ρόλο στον εν γένει ταξιδιωτικό κλάδο και αναλαμβάνουν οτιδήποτε σχετίζεται με την ταξιδιωτική εμπειρία, από το μεταφορικό κομμάτι (εισιτήρια, δρομολόγια κτλ) και την εύρυθμη λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων μέχρι τη διοργάνωση επαγγελματικών συνεδρίων ή άλλων ιδιαίτερων εκδηλώσεων.

Σε αυτό το πρόγραμμα θα μάθεις πώς διοικείται μια τουριστική επιχείρηση σε οικονομικό, νομικό και πωλησιακό επίπεδο -διδάσκεται μάρκετινγκ με έμφαση στην προώθηση τουριστικών μονάδων online- θα γνωρίσεις εξειδικευμένα προγράμματα λογισμικού και θα τελειοποιήσεις τη γνώση ξένων γλωσσών (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά) με δωρεάν διδασκαλία.

Οι σπουδές τουριστικών επαγγελμάτων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ -είτε πρόκειται για το διοικητικό κομμάτι είτε για την παροχή των τουριστικών υπηρεσιών- πραγματοποιούνται με τη συνεργασία κορυφαίων στελεχών του κλάδου και δεκάδων τουριστικών επιχειρήσεων όπου οι σπουδαστές πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση.

Πώς θα επιλέξεις σωστά;

H αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετές σχολές που προσφέρουν προγράμματα σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οικονομίας.

Πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη για εσένα;

Ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να εξετάσεις είναι:

 • Το εκπαιδευτικό προσωπικό να στελεχώνεται από καθηγητές με μόρφωση και κυρίως επαγγελματική εμπειρία, που μπορούν να σε κατευθύνουν σωστά στην αγορά εργασίας
 • Το ακαδημαϊκό περιβάλλον να ενισχύεται και από διεθνείς πιστοποιήσεις.
 • Η δυνατότητα που σου προσφέρεται για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, μπορείς για παράδειγμα να δεις, εάν και σε ποιο ποσοστό οι απόφοιτοι της συγκεκριμένης σχολής εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.
 • Ημέρες Καριέρας, σεμινάρια επίκαιρα και χρήσιμα,
 • Εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις
 • Εργασίες πάνω σε πραγματικά case studies και on-the-job training
 • Προετοιμασία portfolio
 • Αγγλικά και άλλες ξένες γλώσσες δωρεάν
 • Ακαδημαϊκή πύλη (portal).

Συνεχίζω τις σπουδές μου!

Μάθε για τα Προγράμματα του Aegean College!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνία
Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

  Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων/Πολιτική Cookies και συγκατατίθεμαι

  Επικοινώνησε με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  Τηλέφωνο:
  211 100 8111