ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ λογότυπο
Τηλεφωνικό Κέντρο
211 100 8111

Ο ΟΜΗΡΟΣ σφράγισε την 1η Γιορτή Εκπαίδευσης στον Πειραιά

Ημέρες Θάλασσας

Το πρώτο λιμάνι της χώρας φιλοξένησε την 1η Γιορτή Εκπαίδευσης που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο «ΟΜΗΡΟΣ» στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

το Πασαλιμάνι δημιουργήθηκε μια φαντασμαγορία χρωμάτων, μουσικής και θετικής ενέργειας από τους σπουδαστές και τους καθηγητές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και του Aegean College, με παρουσιάσεις, workshops, διαγωνισμούς μαγειρικής, bodypainting, tattoo art και πολλά happenings.

Κάτοικοι και επισκέπτες του Πειραιά βίωσαν την 1η Γιορτή Εκπαίδευσης του ΟΜΗΡΟΥ ως ευχάριστη έκπληξη και συμμετείχαν με χαρά στα δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν στην Ακτή Μουτσοπούλου.

Πλούσια εδέσματα και γλυκές δημιουργίες από τα Τμήματα Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής, επαγγελματικό μακιγιάζ, tattoo art και bodypainting από τους σπουδαστές του Τομέα Ομορφιάςworkshops και παρουσιάσεις από τα Τμήματα Πληροφορικής, Ναυτιλιακών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αυτοματισμών και Τουρισμού, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους λιλιπούτειους επισκέπτες από τον Τομέα Παιδαγωγικών & Εργοθεραπείας, συμβουλές διατροφής, ευεξίας και καλής φυσικής κατάστασης από τα Τμήματα Υγείας και Προπονητικής περιελάμβαναν οι δράσεις της μεγαλύτερης γιορτής εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά.

Μάλιστα, τις δύο ημέρες κάλυψαν ειδησεογραφικά οι σπουδαστές Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, ενώ την οπτικοακουστική κάλυψη και τη μουσική επένδυση έχουν αναλάβει τα Τμήματα Ηχοληψίας & Μουσικής Τεχνολογίας.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν στη 1η Γιορτή Εκπαίδευσης οι τοπικοί σύλλογοι με τα κεράσματα και τους παραδοσιακούς χορούς τους. Ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας, ο Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μικρών Κυκλαδονήσων, η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, η Ένωση Απανταχού Μανιατών, ο Σύλλογος Κυθήρων Πειραιά και ο Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» συμμετείχαν και σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό μαγειρικής, με κριτές τους καθηγητές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ pastry chef Διονύση Αλέρτα και chef Θωμά Μπακοδήμο, αναδεικνύοντας τα λαογραφικά και γαστρονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινιάζοντας την «1η Γιορτή Εκπαίδευσης στον Πειραιά», δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι τρίτη χρονιά που διοργανώνουμε τις «Ημέρες Θάλασσας», τη γιορτή-θεσμό για την πόλη, που ξεκίνησε το 2015, όταν ο Πειραιάς φιλοξένησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας. Η διοργάνωση αυτή, είναι μια ευκαιρία του Δήμου να αναδείξει τα πλεονεκτήματα του Πειραιά: τις ομορφιές, την πολιτιστική ταυτότητα, τα αξιοθέατα, την ιστορία της πόλης. Αυτές τις ημέρες, γιορτάζουμε τη θάλασσα. Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι το μέλλον του Πειραιά είναι η θάλασσα. Η ακτογραμμή του είναι το ωραίο του στοιχείο. Τιμούμε τη θάλασσα με ένα πρόγραμμα 50 εκδηλώσεων δωρεάν για όλους, με άξονα τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη ναυτιλία, την εκπαίδευση, τις γεύσεις, τη διασκέδαση, πάντα όμως γύρω από τη θάλασσα».

Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΟΜΗΡΟΣ κ. Νίκος Μακρυπλίδης, τόνισε:

«Συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια του Δήμου για την ανάπτυξη του Πειραιά. Θεωρούμε ότι ο Πειραιάς είναι ένα ελκυστικό κέντρο που θα αναπτυχθεί σχεδόν από τα πρώτα στην Ελλάδα. Όταν θα ξεκινήσει η ανάπτυξη πιστεύω ότι ο Πειραιάς θα πρωτοπορήσει. Επί τούτου είμαστε κι εμείς εδώ, στις Ημέρες Θάλασσας. Ως εκπαιδευτικός φορέας συμμετέχουμε για να δείξουμε ακριβώς ότι είμαστε κοντά σε όλη αυτήν την προσπάθεια που κάνει και ο Δήμος και όλη η επιχειρηματική κοινότητα της πόλης. Εδώ, θα δείτε τις ειδικότητες κυρίως του ΙΕΚ, αλλά και του Κολεγίου. Αυτό ακριβώς προβάλλουμε εδώ, σήμερα. Είναι ειδικότητες οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση, ενδιαφέρον και πάνω απ όλα έχουν επαγγελματική προοπτική».

Συνεχίζω τις σπουδές μου!

Μάθε για τα Προγράμματα του Aegean College!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνία
Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

    Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων/Πολιτική Cookies και συγκατατίθεμαι

    Επικοινώνησε με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

    Τηλέφωνο:
    211 100 8111