ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ λογότυπο
Τηλεφωνικό Κέντρο
211 100 8111

Το Αβγό έκανε την Κότα;

Εκπαιδευτική επίσκεψη Διαιτολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στα Αβγά Βλαχάκη!

Την Δευτέρα 01 Απριλίου οι σπουδαστές των τμημάτων Διαιτολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ επισκέφθηκαν τα κτήματα της εταιρείας  ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ στο Ύπατο Θηβών.

Τα ιδιόκτητα κτήματα της ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ εκτείνονται σε μια έκταση 400 στρεμμάτων εντός των οποίων περισσότερες από 300.000 κότες ζουν και παράγουν αβγά άριστης ποιότητας, σύμφωνα με όσα ορίζουν η ελληνική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Οι όρνιθες ζουν και κινούνται ελεύθερες στους υπαίθριους χώρους ή στους ειδικά διαμορφωμένους αχυρώνες και παράγουν αβγά ελεύθερης βοσκής ή αχυρώνα με μεθόδους βιολογικής ορνιθοτροφίας.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη την παραγωγική διαδικασία του αυγού, από τη γέννηση έως τη συλλογή, την ωοσκόπηση και τη συσκευασία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένο σεμινάριο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αβγού, τη θρεπτική του αξία, τους κινδύνους και τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να πληρούνται σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ευχαριστεί τον ίδιο τον κ.Βλαχάκη που ήταν παρών και απάντησε με μεγάλη χαρά σε όλες τις ερωτήσεις των σπουδαστών ακόμα και στην αιώνια: «Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;»!

Συνεχίζω τις σπουδές μου!

Μάθε για τα Προγράμματα του Aegean College!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνία
Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

    Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων/Πολιτική Cookies και συγκατατίθεμαι

    Επικοινώνησε με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

    Τηλέφωνο:
    211 100 8111