Γνωστοί συνεργάτες της κορυφαίας σχολής Μαγειρικής στην Ελλάδα και ειδικότερα οι Άκης Πετρετζίκης, Γιάννης Μάργαρης, Νικόλας Στράγγας και Αλέξανδρος Τσιοτίνης δοκίμασαν τα 12 πιάτα που δημιούργησαν σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, βαθμολόγησαν και έκριναν του νικητές.
Στο φετινό «Be Your Chef» που είχε θέμα «Ελληνική δημιουργική κουζίνα» παρουσιάστηκαν πρωτότυπες και ευφάνταστες συνταγές που εξέπληξαν τους κριτές: Μπαλοτίνα κοτόπουλο τυλιγμένο με μπέικον, κρύα σαλάτα και πουρές σελινόριζας, Παγιάρ κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια και φέτα με αυγό ποσέ σε φωλιά πολέντας και σταμναγκάθι σοτέ με ζου κοτόπουλο, Millefeuille ταβούκ-κιοκσού με μαρμελάδα λιαστής τομάτας, Τσιμιτσάνγκα αλά ελληνικά με πατατότο, Χιουνκιάρ Μπεϊντή Γιουνάν, ήταν μερικές από τις γαστριμαργικές δημιουργίες των σπουδαστών του Ομήρου.
Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο σπουδαστής Σαλίτ Ματάν με ένα εντυπωσιακό πιάτο ψητού κοτόπουλου με μυρωδικά, μιλφέιγ πατάτας, καραμελωμένες ροδέλες καρότου και τουίγ σχοινόπρασου. Ο Σαλίχ θα ταξιδέψει στη Γερμανία όπου θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της Wusthof μιας από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής μαχαιριών στον κόσμο.
Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο σπουδαστής Μυζήθρας Κωνσταντίνος που παρουσίασε κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα, ελιές πουρέ λαχανικών και πολέντα τηγανητή και κέρδισε τρία επαγγελματικά μαχαίρια του Σεφ.
Η τριάδα συμπληρώθηκε με τον Λάμπρο Καπερώνη που ετοίμασε μπαλοντίνα κοτόπουλο με pesto σταμναγκάθι,γραβιέρα και καπνιστή σάλτσα κρασιού και κέρδισε ένα επαγγελματικό σακάκι Σεφ.
Τους διάσημους συνδαιτυμόνες εξυπηρέτησαν σε άρτιο επαγγελματικό επίπεδο οι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Φιλοξενίας.
Ο διαγωνισμός έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία Wusthof και το Cookbookstore.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ απέδειξε για ποιο λόγο η αγορά εργασίας αναγνωρίζει το πολύ υψηλό επίπεδο των σπουδών στον τομέα Τουρισμού-Επισιτισμού και συγχαίρει όλους τους σπουδαστές για την προσπάθειά τους.