ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ λογότυπο
Τηλεφωνικό Κέντρο
211 100 8111

7 Λόγοι για να σπουδάσεις σε ΙΕΚ

Τι είναι το ΙΕΚ και γιατί να σπουδάσω σε αυτό;

Τα ΙΕΚ υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και θεσμοθετήθηκαν από την Πολιτεία με το νόμο 2009/1992, που καθιέρωσε το Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΣΕΕΚ).

Πρόκειται για έναν επιτυχημένο εκπαιδευτικό θεσμό με πορεία 29 ετών στην Ελλάδα, ο οποίος επικεντρώνεται στην επαγγελματική κατάρτιση και στη δια βίου μάθηση.

Τα ΙΕΚ σχεδιάζουν και υλοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα με γνώμονα την απορρόφηση των σπουδαστών τους και την κάλυψη των αναγκών της οικονομίας σε ανθρώπινο δυναμικό.

Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι πλήρως αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εμπίπτει στο Επίπεδο 5 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF) και αποτελεί ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέχει δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στον Δημόσιο Τομέα με μοριοδότηση 150 μονάδων.

Οι απόφοιτοι IEK πλέον μπορούν με κατατακτήριες εξετάσεις να εισαχθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η φοίτηση στο ΙΕΚ για την απόκτηση της ΒΕΚ είναι 5 εξάμηνα, από την ολοκλήρωση του δεύτερου εξαμήνου οι καταρτιζόμενοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή επαγγελματικά μέσω της πρακτικής άσκησης με το αντικείμενο που έχουν επιλέξει και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

7 Λόγοι για να σπουδάσω στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

 • παρέχονται δωρεάν σε όλους τους καταρτιζόμενους Ξένες γλώσσες και προγράμματα εκμάθησης Η/Υ απαραίτητο εφόδιο για την επαγγελματική τους εξέλιξη.
 • το ακαδημαϊκό προσωπικό είναι το συστατικό της επιτυχημένης πορείας του, διακρίνετε για την υψηλού επιπέδου κατάρτιση και την εμπειρία του στο επαγγελματικό στερέωμα
 • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ επενδύουμε στον άνθρωπο, είμαστε κοντά σε όλους τους σπουδαστές, σε όλες τις οικογένειες και μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης επιδοτούνται οικονομικά τα δίδακτρα των σπουδαστών με βάση κοινωνικά κριτήρια
 • κάθε χρόνο το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει υποτροφίες πλήρους ή μερικής φοίτησης
 • οι άρρενες σπουδαστές της σχολής δικαιούνται αναβολή στράτευσης
 • με την εγγραφή του ο σπουδαστής λαμβάνει την σπουδαστική κάρτα που του εξασφαλίζει εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις
 • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ επενδύουμε στο άνθρωπο γιατί η ΔΥΝΑΜΗ σου για να φτάσεις την ΕΠΙΤΥΧΙΑ είσαι ΕΣΥ!

13 Τομείς Σπουδών – 120 Ειδικότητες Αιχμής!

Τα προγράμματα που προσφέρει το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι προσαρμοσμένα στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά εργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι  σε ποσοστό άνω του 70% οι απόφοιτοι της σχολής εργάζονται στον τομέα των σπουδών τους.

Μεταξύ άλλων προσφέρονται προγράμματα σπουδών στους εξής τομείς:

 • Ξενοδοχειακά -Τουριστικά.
 • Εστίαση (Μαγειρική Τέχνη, Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική).
 • Διοίκηση Επιχειρήσεων, Λογιστική, Μάρκετινγκ.
 • Πληροφορική (Web Development & Design).
 • Ναυτιλιακά.
 • Ομορφιά (Αισθητική & Μακιγιάζ, Αισθητική Άκρων-Ποδολογία, Κομμωτική).
 • Υγεία (Εργοθεραπεία, Φυσικοθεραπεία, Διαιτολογία, Νοσηλευτική, Πλήρωμα Ασθενοφόρου).
 • Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων-Βοηθός Φαρμακείου.
 • Παιδαγωγικά.
 • Γραφιστική και Διακόσμηση.
 • Προπονητική-Αθλητισμός.
 • Μηχανοτρονική-Αυτοματισμοί.
 • Υπηρεσίες Ασφαλείας.
 • Γεωπονία – Γεωργικά Επαγγέλματα.

Στο πλαίσιο της σχολής λειτουργεί το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ το οποίο προσφέρει πιστοποιημένα ταχύρρυθμα επαγγελματικά σεμινάρια για σπουδαστές και επαγγελματίες που θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν το βιογραφικό τους.

Ενδεικτικά προσφέρονται προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης στους εξής τομείς:

 • Τουρισμός (Revenue Management, Food & Beverage Management,  Οροφοκομία)
 • Ομορφιά (Αισθητική & Παραϊατρικές Εφαρμογές, Nail Art, Εξειδικευμένο Μακιγιάζ, Barbering, Tattoo).
 • Ρεφλεξολογία.
 • Εστίαση (Barista, Bartending).

Επαγγελματική Απορρόφηση – Έρευνα ALCO 

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO, οι απόφοιτοι του ΙΕΚ Όμηρος εμφανίζονται ευχαριστημένοι και δικαιωμένοι από την επιλογή τους να σπουδάσουν στη συγκεκριμένη σχολή επαγγελματικής κατάρτισης με 9 στους 10 να δηλώνουν πως έχουν ήδη ενταχθεί με επιτυχία στην αγορά εργασίας.

Μέσα από την ολιστική προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που δεν αντιμετωπίζει τον σπουδαστή ως «πελάτη», αλλά ως μια ξεχωριστή μονάδα, του οποίου η επαγγελματική σταδιοδρομία είναι αλληλένδετη με την επιτυχημένη πορεία του ομίλου, το ΙΕΚ Όμηρος εξασφαλίζει την υψηλότερη δυνατή απασχολησιμότητα για τους σπουδαστές του.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει, ότι οι ειδικότητες, για τις οποίες ξεχωρίζει το ΙΕΚ Όμηρος, είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς, καθώς σε συντριπτικό ποσοστό, οι 9 στους 10 απόφοιτους του εργάζονται σε τομέα σχετικό με την ειδικότητά τους, ενώ το 88% δηλώνει πως οι σπουδές τους βοήθησαν στην διαδικασία εξασφάλισης θέσης στην αγορά εργασίας.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, εύρημα της μέτρησης, που έρχεται να επιβεβαιώσει την επιτυχημένη πορεία του εκπαιδευτικού ομίλου και τις κορυφαίες πρακτικές που ακολουθεί στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών εκπαίδευσης, είναι η κοινή παραδοχή των αποφοίτων ότι η επιλογή εκπαιδευτικού ιδρύματος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εύρεση εργασίας.

Συγκεκριμένα, το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει πως το κύρος και η φήμη του ΙΕΚ Όμηρος συνέβαλε στην εξασφάλιση ενός σταθερού εργασιακού μέλλοντος, με σημαντικές προοπτικές εξέλιξης, υπογραμμίζοντας το ειδικό βάρος που έχει για τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας η καλά μελετημένη επιλογή εκπαιδευτικού φορέα για την απόκτηση εξειδίκευσης στην αγορά εργασίας.

Με περισσότερα από 80 χρόνια παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης, το ΙΕΚ Όμηρος, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία, που εισάγει τον σπουδαστή στον κόσμο της μάθησης, εμφυσώντας του όλες τις σύγχρονες αρχές και αξίες που χρειάζεται ένας επαγγελματίας του σήμερα για να εξελιχθεί και να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανεξερεύνητες δυνατότητες που κρύβει μέσα του.

Ημέρες Καριέρας 2021 

To ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για άλλη μια χρονιά κάνει τη διαφορά, αξιοποιώντας τα τελευταία ψηφιακά εργαλεία για την διαδικτυακή διοργάνωση των ημερών καριέρας για τους σπουδαστές στους τομείς Τουρισμού, Επισιτισμού, Ομορφιάς, Υγείας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομίας σε Αθήνα, Πειραιά και Λάρισα.

Στελέχη της αγοράς, εκπροσωπώντας πάνω από 270 τουριστικές επιχειρήσεις αναζήτησαν τους νέους συνεργάτες τους ανάμεσα στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η προσέλκυση ενός τόσο μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας, αποτελεί καρπό της πολύ σκληρής και ποιοτικής δουλειάς μας, ώστε οι σπουδαστές μας να προετοιμαστούν σωστά για να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις στην απαιτητική αγορά εργασίας.

Ενδεικτικά συμμετείχαν: Grecotel, Blue Lagoon, Sani/Ikos Group, Zeus, Costa Navarino, Atlantica Hotels & Resorts, Blue Oceanic Hotel AE και πολλοί ακόμα Όμιλοι που γνωρίζουν το υψηλό επίπεδο
γνώσεων των σπουδαστών μας και κάθε χρόνο επιλέγουν τους καλύτερους.

Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να προωθήσουν το βιογραφικό τους, να δώσουν συνεντεύξεις και να πραγματοποιήσουν το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή, ακόμα και εν καιρώ πανδημίας, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι διατηρεί μοναδικές διασυνδέσεις με τα μεγαλύτερα ονόματα της αγοράς.

Αναβάθμιση Σπουδών – από το ΙΕΚ στο Πανεπιστήμιο 

Στο τέλος των σπουδών στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ,  οι απόφοιτοι μπορούν ( κατόπιν εξετάσεων) να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια αναβαθμίζοντας έτσι το Δίπλωμα του ΙΕΚ σε Πανεπιστημιακό Πτυχίο, ενώ θα μπορούν παράλληλα να εργάζονται στην ειδικότητά τους. Διαβάστε περισσότερα για την αναβάθμιση σπουδών στο Aegean College και τη συνεργασία κορυφής με το University of Essex ΕΔΩ

Συνεχίζω τις σπουδές μου!

Μάθε για τα Προγράμματα του Aegean College!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνία
Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

  Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων/Πολιτική Cookies και συγκατατίθεμαι

  Επικοινώνησε με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  Τηλέφωνο:
  211 100 8111