Ο τομέας Επισιτισμού του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία διήμερο Masterclass με θέμα: «Αργή ωρίμανση με νέες τεχνικές».
Την πρώτη ημέρα του masterclass , οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα της Lesaffre Hellas και το πώς εκείνα βοηθούν ώστε να δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο, ψωμιά και ζύμες ωρίμανσης, κερδίζοντας σε άρωμα, γεύση και διατηρησιμότητα.
Στη συνέχεια, ακολούθησε ζύμωμα γαλλικού ψωμιού σίκαλης με αποξηραμένα φρούτα, Focaccia με Poolish από ζωντανό προζύμι αγριοσίταρου και Boule Levain με ζωντανό προζύμι σίκαλης χωρίς μαγιά.
Η μέρα έκλεισε αφήνοντας τις ζύμες να ωριμάσουν με τον σωστό τρόπο.
Η δεύτερη ημέρα του masterclass ξεκίνησε για τους καταρτιζόμενους, με κοπή, και μορφοποίηση της ζύμης, εξηγώντας το κέρδος της αργής ωρίμανσης, αναλύοντας τα στάδια αρτοποίησης και ψήνοντας ψωμά.
Το masterclass ολοκληρώθηκε δοκιμάζοντας τις ζύμες με τα αρώματα και τις γεύσεις να κερδίζουν τις εντυπώσεις.
Δείτε φωτογραφίες από το masterclass!