Φόρμα ενδιαφέροντος
Μαγειρική – Basic Level Μαγειρική – Basic Level

Μαγειρική - Basic Level

Κωδικός Προγράμματος:c3523
Ημερομηνία Έναρξης:Νοέμβριος 2025
Μέγιστη διάρκεια προγράμματος:4 μήνες
Κλάδος:Σχολή Γαστρονομίας
Πιστοποίηση:Κε.Δι. Βι. Μ. ΟΜΗΡΟΣ
Ημερομηνία πρώτης δόσης:05.11.2025
Ποσό προκαταβολής
Τιμή προγράμματος
Εξόφληση σε 4 δόσεις

Περιγραφή προγράμματος

Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών των Σχολών ΟΜΗΡΟΣ στον τομέα “Τουρισμού και Επισιτισμού” και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής στο Κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει πιστοποιημένα Cooking Workshops – Σεμινάρια Μαγειρικής, βασικής κατάρτισης.

Γιατί στις Σχολές ΟΜΗΡΟΣ;

Η κορυφαία Σχολή με βραβεία και διεθνείς διακρίσεις των σπουδαστών και το κυριότερο συνεργασίες με εκατοντάδες επιχειρήσεις από τους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού και της εστίασης.

Γιατί Σεμινάρια Μαγειρικής;
  • Είναι η Σχολή Μαγειρικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).
  • Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs’ Societies-WACS).
  • Το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στα κορυφαία στάνταρ παγκοσμίως που θέτει η WACS, αναγνωρίζεται το κορυφαίο επίπεδο διδασκαλίας, ενώ οι σπουδαστές Μαγειρικής ενισχύουν σημαντικά το βιογραφικό τους.
  • Δυνατότητα απόκτησης των διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων της WCA «Certified Professional Cook» και «Certified Chef de Partie».
  • Τα μαθήματα μαγειρικής διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms, ενώ διοργανώνονται σεμινάρια Μοριακής Γαστρονομίας.
  • Πρωτοποριακά εξειδικευμένα σεμινάρια όπως «Προσομοίωση Λειτουργίας Εστιατορίου με Αγγλικό Πρωτόκολλο ELPBIS».
  • Οι καθηγητές είναι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου με μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και λοιπές μονάδες εστίασης.
  • Δικτύωση μέσα από διαγωνισμούς και εκθέσεις.
  • Δεν μαθαίνεις μόνο να επιλέγεις πρώτες ύλες και να μαγειρεύεις πιάτα υψηλών απαιτήσεων, αλλά διδάσκεσαι ξένες γλώσσες, αποκτάς διοικητικές ικανότητες και τεχνογνωσία στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.
  • Προοπτική για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.
  • Οι σπουδαστές καταρτίζονται σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως: υγιεινή, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση και αξιοποίηση τροφίμων, οργάνωση και διοίκηση Κουζίνας, τεμαχισμός και προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και θαλασσινών.
  • Δυνατότητα παρακολούθησης θεματικών σεμιναρίων ( Μεξικάνικη κουζίνα, Μοριακή, Ιαπωνική κλπ).
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Η βασική κατάρτιση (basic level) στο πρόγραμμα Μαγειρικής απευθύνεται σε αρχάριους και νεοεισερχόμενους στον τομέα και διαρκεί 4 μήνες.

  • Όροι γαστρονομικής τέχνης
  • Βασική ονοματολογία κουζίνας
  • Βασικές οδηγίες χειρισμού τροφίμων
  • Ορισμός βασικών τύπων γευμάτων
  • Βασικοί τρόποι μαγειρέματος
  • Τρόποι ψησίματος:

Βραστά

Ω μπλε (au bleu)

Ποσέ

Αλ’ανγκεζ (a l’anglaiz)

Στο μπεν μαρί

Στον ατμό

Πουαλέ (poeles)

Μπραιζέ (braise)

Στον φούρνο

Στη σούβλα

Στη σχάρα

Σοτέ

Τηγανητά

Ραγού (ragouts)

Φρικασέ

Πανέ

Γκρατέν

Γλασέ

  • Βασικοί τρόποι κοπής
  • Bάσεις (FONDS) – Κατηγορίες και η χρήση τους στη μαγειρική
  • Rου (Roux) – Κατηγορίες και η χρήση τους στη μαγειρική
  • Βούτυρα– Κατηγορίες και η χρήση τους στη μαγειρική
  • Ζύμες – Κατηγορίες και η χρήση τους στη μαγειρική
  • Σούπες – Κατηγορίες και η χρήση τους στη μαγειρική
Πιστοποίηση
  • Βεβαίωση παρακολούθησης Κε.Δι. Βι. Μ. ΟΜΗΡΟΣ
Διαδικασία Online Αγοράς

Η αγορά του εκπαιδευτικού προγράμματος πραγματοποιείται σε δύο στάδια, εξασφαλίζοντας μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία πληρωμής.

1. Προκαταβολή

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας στο πρόγραμμα, απαιτείται η καταβολή προκαταβολής. Η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα και απλά μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

2. Διακανονισμός Υπολοίπου

Μετά την καταβολή της προκαταβολής, το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με το συμφωνημένο πρόγραμμα πληρωμών.

Επιβεβαίωση Αγοράς

Αμέσως μετά την πληρωμή της προκαταβολής, θα λάβετε μέσω email το οικονομικό συμφωνητικό, το δοσολόγιο και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ολοκλήρωση της αγοράς σας.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξής μας.

Εγκαταστάσεις

Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

  • Κουζίνες και Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό και επαγωγικές εστίες, φούρνους και σχάρες.
  • Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
  • Κουζίνες επιδείξεων με high end κορυφαίο εξοπλισμό Rationa.
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων.
  • Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
  • Εργαστήριο barista και bartending.
  • Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών.
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
  • Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
  • Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με PC εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα  software.
Σε ποιους απευθύνεται;
  • Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα-ΣΕΦ αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
  • Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Μαγειρική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
  • Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε θεματικές κουζίνες παρακολουθώντας τα εξειδικευμένα τρίωρα σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Με ενδιαφέρει

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.