ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ λογότυπο
Τηλεφωνικό Κέντρο
211 100 8111

Το μοναδικό ΙΕΚ της Ελλάδας με δημιουργικό διαδραστικό εργαστήριο - Makers' Lab

Αναβάθμιση σπουδών & εξειδίκευση

Το μοναδικό ΙΕΚ της Ελλάδας που διαθέτει δημιουργικό διαδραστικό εργαστήριο - Makers' Lab στο οποίο πραγματοποιούνται εξειδικευμένα τεχνικά σεμινάρια.

Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτουμε ένα πλήρως εξοπλισμένο Makers’ Lab, το οποίο αφορά αποκλειστικά τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές των ειδικοτήτων Πληροφορικής, Ηλεκτρονικών και Τεχνικών Επαγγελμάτων.

Το Makers’ Lab περιλαμβάνει τις εξής υποδομές:

 • Wallmounted DIY PCs με εγκατεστημένο O.S. Linux Ubuntu 16.04 για δημιουργία/προσομοίωση δικτυακών τοπολογιών ή/και μοντέλων client-server.
 • ​High-End Workstations με εγκατεστημένο O.S. Windows 10 για δημιουργία εφαρμογών Extended Reality (Virtual και Augmented) και σχεδιασμό 3D μοντέλων προς εκτύπωση σε 3D-printers.
 • ​Raspberry Pi-4/ Pi-3 για εξοικείωση με την οικογένεια των single-board computers (SBC) καθώς και προγραμματισμό σε Python/C/C++.
 • Raspberry Pi-3 μαζί με το Retropie και εγκατεστημένα arcade games. Η κατασκευή συνοδεύεται από retro arcade controller για ατέλειωτες ώρες gaming!
 •  ​Arduino UNO συνοδευόμενα από το starter kit τους και Arduino MEGA για εξοικείωση με την οικογένεια των open-source microcontroller-boards καθώς και προγραμματισμό σε Python/C/C++.
 • Κατασκευές με Arduino και χρήση αισθητήρων για ανίχνευση κίνησης μέσα στο χώρο, ανίχνευση υγρασίας, ανίχνευση διαρροής αερίου κ.ά. μέσω bluetooth εφαρμογής.
 • 3D-printers τελευταίας τεχνολογίας.
 • πάγκος εργασίας για ηλεκτρονικές κατασκευές και επιδιορθώσεις ηλεκτρονικών.

Οι σπουδαστές μας θα έχουν την ευκαιρία να εξειδικευτούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και να αναβαθμίσουν το επίπεδο των γνώσεών τους σε ένα υπερσύγχρονο Lab.

Δείτε φωτογραφίες!

Συνεχίζω τις σπουδές μου!

Μάθε για τα Προγράμματα του Aegean College!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνία
Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

  Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων/Πολιτική Cookies και συγκατατίθεμαι

  Επικοινώνησε με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

  Τηλέφωνο:
  211 100 8111