Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών του ΙΕΚ Όμηρος στον τομέα “Τουρισμού και Επισιτισμού” και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής στο Κέντρο της Αθήνας, του Πειραιά, της Λάρισα και της Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Όμηρος προσφέρει πιστοποιημένα Cooking Workshops – Σεμινάρια Μαγειρικής.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δύο επιλογές παρακολούθησης (πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης):

  • Α΄ κύκλο σπουδών.
  • Β’ κύκλο σπουδών.

Ο Α΄κύκλος σπουδών στο πρόγραμμα Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής απευθύνεται σε αρχάριους και νεοεισερχόμενους στον τομέα.

  • Βασικές Αρχές Μαγειρικής: Βασικοί τρόποι μαγειρέματος και κοπής. Βάσεις (FONDS) – Κατηγορίες και η χρήση τους στη μαγειρική. Ρου (Roux) – Κατηγορίες.
  • Βασικές Αρχές Ζαχαροπλαστικής.
  • Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές.
  • Χειροποίητα ζυμαρικά.

Ο Β’ κύκλος σπουδών στο πρόγραμμα Μαγειρικής απευθύνεται σε αρχάριους βοηθούς και επαγγελματίες στον τομέα της μαγειρικής. 

  • Εκτέλεση Διεθνών Συνταγών.
  • Εστιατορική Τέχνη.
  • Εξειδικευμένες Τεχνικές Μαγειρικής.

 

  • Είναι η Σχολή Μαγειρικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point).
  • Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs’ Societies-WACS).
  • Το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στα κορυφαία στάνταρ παγκοσμίως που θέτει η WACS, αναγνωρίζεται το κορυφαίο επίπεδο διδασκαλίας, ενώ οι σπουδαστές Μαγειρικής ενισχύουν σημαντικά το βιογραφικό τους.
  • Δυνατότητα απόκτησης των διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων της WCA «Certified Professional Cook» και «Certified Chef de Partie».
  • Τα μαθήματα μαγειρικής διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms, ενώ διοργανώνονται σεμινάρια Μοριακής Γαστρονομίας.
  • Πρωτοποριακά εξειδικευμένα σεμινάρια όπως «Προσομοίωση Λειτουργίας Εστιατορίου με Αγγλικό Πρωτόκολλο ELPBIS».
  • Οι καθηγητές είναι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου με μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και λοιπές μονάδες εστίασης.
  • Δικτύωση μέσα από διαγωνισμούς και εκθέσεις.
  • Δεν μαθαίνεις μόνο να επιλέγεις πρώτες ύλες και να μαγειρεύεις πιάτα υψηλών απαιτήσεων, αλλά διδάσκεσαι ξένες γλώσσες, αποκτάς διοικητικές ικανότητες και τεχνογνωσία στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.
  • Προοπτική για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.
  • Οι σπουδαστές καταρτίζονται σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως: υγιεινή, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση και αξιοποίηση τροφίμων, οργάνωση και διοίκηση Κουζίνας, τεμαχισμός και προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και θαλασσινών.
  • Δυνατότητα παρακολούθησης θεματικών σεμιναρίων ( Μεξικάνικη κουζίνα, Μοριακή, Ιαπωνική κλπ).

  • Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα-ΣΕΦ αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
  • Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Μαγειρική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
  • Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε θεματικές κουζίνες παρακολουθώντας τα εξειδικευμένα τρίωρα σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σχετικά Βίντεο