Μια Σχολή Μαγειρικής που είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων-World Association of Chefs, συνεργάζεται με κορυφαίους επαγγελματίες της γαστρονομίας και διοργανώνει διαγωνισμούς όπως το Be Your Chef στους οποίους οι ίδιοι οι σπουδαστές ετοιμάζουν πιάτα υψηλών προδιαγραφών σε διάσημους κριτές είναι σίγουρα η κορυφαία επιλογή για εκείνους που την ψάχνουν.
Εάν προσθέσουμε τις εγκαταστάσεις στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, τα βραβεία και τις διεθνείς διακρίσεις των σπουδαστών και το κυριότερο τις συνεργασίες με δεκάδες επιχειρήσεις από τους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού και της εστίασης, τότε η ΣΑΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αποτελεί την καλύτερη επιλογή για Σπουδές Μαγειρικής σε υψηλό επίπεδο.
Το επάγγελμα του Executive Chef απαιτεί βαθιά γνώση στις τεχνικές μαγειρέματος και στην επιλογή των υλικών, φαντασία, δημιουργικότητα και πειθαρχία.
Στον Όμηρο προετοιμάζουμε νέους επαγγελματίες που φιλοδοξούν να σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα δουλεύοντας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.
- Είναι η Σχολή Μαγειρικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τις εξής αμερικανικές υπηρεσίες: Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA), Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ και Υπουργείο Γεωργίας (USDA).
- Μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs’ Societies-WACS).
- Το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίνεται στα κορυφαία στάνταρ παγκοσμίως που θέτει η WACS, αναγνωρίζεται το κορυφαίο επίπεδο διδασκαλίας, ενώ οι σπουδαστές Μαγειρικής ενισχύουν σημαντικά το βιογραφικό τους.
- Δυνατότητα απόκτησης των διεθνών επαγγελματικών πιστοποιήσεων της WCA «Certified Professional Cook» και «Certified Chef de Partie».
- Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms, ενώ διοργανώνονται σεμινάρια Μοριακής Γαστρονομίας.
- Πρωτοποριακά εξειδικευμένα σεμινάρια όπως «Προσομοίωση Λειτουργίας Εστιατορίου με Αγγλικό Πρωτόκολλο ELPBIS».
- Οι καθηγητές είναι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου με μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και λοιπές μονάδες εστίασης.
- Δικτύωση μέσα από διαγωνισμούς και εκθέσεις.
- Δεν μαθαίνεις μόνο να επιλέγεις πρώτες ύλες και να μαγειρεύεις πιάτα υψηλών απαιτήσεων, αλλά διδάσκεσαι ξένες γλώσσες, αποκτάς διοικητικές ικανότητες και τεχνογνωσία στις επισιτιστικές επιχειρήσεις.
- Πρακτική Άσκηση σε μεγάλα εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου.
- Προοπτική για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την “Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.
- Οι σπουδαστές καταρτίζονται σε εξειδικευμένα αντικείμενα όπως: υγιεινή, ποιοτικός έλεγχος, συντήρηση και αξιοποίηση τροφίμων, οργάνωση και διοίκηση Κουζίνας, τεμαχισμός και προετοιμασία κρεάτων, πουλερικών, ψαριών και θαλασσινών.
Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει την εξάσκηση στο εργαστήριο με τη θεωρητική γνώση και την πρακτική άσκηση σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων.
- Γαλλικά.
- Αρχές Οικονομικής.
- Τέχνη Μαγειρικής.
- Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής.
- Τεχνικές Εγκαταστάσεις Εξοπλισμός.
- Έλεγχος Εμπορευμάτων.
- Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα.
- Οργάνωση Λειτουργία Εστιατορίου.
- Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων.
- Οινολογία.
- Υγιεινή και Ασφάλεια.
- Σύνθεση Μενού.
- Τεμαχισμός Κρεάτων.
- Τροφογνωσία Εδεσματολόγιο.
- Διαιτητική.
- Αγγλικά.
- Διακοσμητική Παρασκευασμάτων.
- Πρακτική Άσκηση.
Δείτε τις φωτογραφίες των εργαστηρίων Μαγειρικής των Σχολών ΟΜΗΡΟΣ μαζί με εικόνες από τις γαστριμαργικές επινοήσεις των σπουδαστών της ειδικότητας.
Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:
- Κουζίνες και Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με σύγχρονο εξοπλισμό και επαγωγικές εστίες, φούρνους και σχάρες.
- Σύγχρονες εγκαταστάσεις Αρτοποιείου – Ζαχαροπλαστείου.
- Κουζίνες επιδείξεων με high end κορυφαίο εξοπλισμό Rational.
- Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων.
- Αίθουσα προσομοίωσης εστιατορίου.
- Εργαστήριο barista και bartending.
- Αποθήκες υλικών, με ψυγεία, καταψύκτες και σύγχρονες συσκευές για την διατήρηση των πρώτων υλών.
- Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.
- Διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.
- Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με PC εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα software.
Επαγγελματικά δικαιώματα:
- Το Επάγγελμα του Executive Chef – Αρχιμάγειρα δεν απαιτεί άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
- Δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α’/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α’/31-12-03), και μοριοδότηση με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02).
- Καθηγητής μαγειρικής μετά από 5ετή προϋπηρεσία (Ν.4186/2013 – Φ.Ε.Κ. Α΄ 193/17-9-2013).
Μπορείς να εργαστείς σε:
- Ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και εξωτερικό.
- Εστιατόρια.
- Επισιτιστικές μονάδες σε δομές Υγείας (κρατικά και ιδιωτικά Νοσοκομεία) και εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, σχολεία κλπ).
- Εταιρείες Catering.
- Επισιτιστικές Αλυσίδες.
- Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και έντυπα με μαγειρικές συνταγές.
- Κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη αναψυχής.
- Βιομηχανίες τυποποιημένων τροφίμων.
- Ως ελεύθερος επαγγελματίας.
- Στη ΣΑΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για δεύτερο Δίπλωμα σε συναφή ειδικότητα.
- προπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων – Bsc (Hons) Hotel Facilities Management του Aegean College για να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσεις σε Μεταπτυχιακό.
- πιστοποιημένα σεμινάρια στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean ΚΔΒΜ-2.