Οι σπουδαστές του τομέα Γαστρονομίας των ΣΧΟΛΩΝ ΟΜΗΡΟΣ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ιδιαίτερα χρήσιμη δράση της Intersos Hellas, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Food for All”, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων. Η πρωτοβουλία στοχεύει στη στήριξη ευάλωτων προσφύγων και μεταναστών μέσω μηνιαίων διανομών τροφίμων και εκπαιδευτικών βιωματικών δραστηριοτήτων.
Οι σπουδαστές συμμετείχαν ενεργά στην προετοιμασία και παρουσίαση εύκολων και θρεπτικών συνταγών με βάση τις φακές και τα φασόλια. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ζωντανό μαγείρεμα, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού βίντεο.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναλυτικά τη διαδικασία μαγειρέματος, να γνωρίσουν νέες μεθόδους προετοιμασίας τροφίμων και φυσικά να δοκιμάσουν τα πιάτα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης. Η παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας και τον κοινωνικό αντίκτυπο του προγράμματος.
Η εμπειρία ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας και την αξία της δράσης για την κοινότητα.