1ο Παγκόσμιο Βραβείο!
Golden CD-ROM Montreal 1998
Golden CD-ROM Montreal 1998
Είμαστε  ο μοναδικός εκπαιδευτικός φορέας που μπορεί να υπερηφανεύεται για πραγματική παγκόσμια πρωτιά: η αγγλική έκδοση του CD-ROM «Αποκάλυψη» κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό GOLDEN CD-ROM που διοργανώθηκε το 1998 στο Μόντρεαλ του Καναδά.
Πρόκειται για διεθνή Διαγωνισμό Πολυμέσων στον οποίο συμμετείχαν ιδρύματα τριτοβάθμιας και μεταλυκειακής εκπαίδευσης  από όλο τον κόσμο.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ βραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση & το Υπουργείο Παιδείας με το 1ο βραβείο Multimedia για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αφήνοντας στη 2η θέση το Πανεπιστήμιο Πειραιά και στην 3η το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σημειώνεται ότι επί σειρά ετών οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατακτούσαν πρωτιές και διακρίσεις στις ομαδικές και ατομικές σπουδαστικές κατηγορίες του Πανελληνίου Διαγωνισμού «Πολυμέσων & Internet».
Αριστεία στις Εκπαιδευτικές Πρακτικές!
Βραβειο Μακρυπλίδη
Education Business Awards

Τον Μάιο του 2017 ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία στα Education Business Awards που διοργάνωσε η Boussias Communications. O ΟΜΗΡΟΣ τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του στις κατηγορίες για τη Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία, το Δεσμό με την Κοινωνία και την Online & Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι ανήκει στους κορυφαίους φορείς επαγγελματικής κατάρτισης και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Γαστρονομικά Βραβεία!
ΕΞΠΟΤΡΟΦ Ιανουάριος 2018

Οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σάρωσαν τα χρυσά βραβεία στην 5η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε 26-29 Ιανουαρίου 2018 στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Στην έκθεση που είναι αφιερωμένη στον κλάδο των ελληνικών τροφίμων και ποτών, το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέκτησε τα περισσότερα Χρυσά Μετάλλια στις κατηγορίες στο διαγωνισμό «Greek Chef 2017».

Τον Φεβρουάριο του 2012 οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ άφησαν το στίγμα τους στο 5ο Διεθνές Forum Γαστρονομίας της HO.RE.CA. που διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο»Metropolitan Expo» στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Συνολικά συγκέντρωσαν 22 βραβεία.

Γαστρονομικά Βραβεία!
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2022
ΣΕΦ Ιανουάριος 2022

Η Σχολή Επισιτισμού του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συμμετείχε στον 2ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής, που πραγματοποιήθηκε 14-16/01/2022, υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων – Worldchefs – World Association of Chefs Societies και της Chef’s Club of Greece – Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος!
Οι σπουδαστές μας απέσπασαν 2 χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες “Θαλασσινό Ψάρι ” και ” Μεσογειακό Πρωινό”, 3 ασημένια στις κατηγορίες “Σαλάτα” και ” Mediterranean School of the Year” και 2 χάλκινα στις κατηγορίες “Black Box” και ” Ψάρι”.

Κορυφαίοι στο Design!
Young Creative Chevrolet

To 2011 η σπουδάστρια Σοφία Στεργιοπούλου απέσπασε το 1ο Πανευρωπαϊκό Βραβείο στον διαγωνισμό Young Creative Chevrolet που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο για τη δουλειά της στην κατηγορία Visual Arts.

Το 2012, οι σπουδάστριές μας στη Γραφιστική απέσπασαν ακόμα περισσότερες πρωτιές στον διαγωνισμό της κορυφαίας αυτοκινητοβιομηχανίας: η Αναστασία Πλίσκο κατέκτησε το 1ο Βραβείο Visual Arts (Graphic Design), ενώ η Σοφία Στεργιοπούλου αυτή τη φορά κατέκτησε το 2ο βραβείο Φωτογραφίας και το 3ο στο Graphic Design!