Βασίλης Σκουντής

Ο Βασίλης Σκουντής γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή, και είναι τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άρχισε τη δημοσιογραφική καριέρα του το 1979.Από το 2006 έως το 2009 υπήρξε Β’ αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Από το 2000 έως το 2004 διετέλεσε διευθυντής της Υπηρεσίας Ολυμπιακής Πληροφόρησης στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004, έχοντας υπό την εποπτεία του 600 δημοσιογράφους, ειδικούς των σπορ και εθελοντές, ενώ το 2011 ήταν επικεφαλής του Τομέα Ενημέρωσης στους Παναραβικούς Αγώνες στη Ντόχα του Κατάρ. Είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος δημοσιογράφος, ο οποίος έχει παρακολουθήσει όλα τα  Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας του μπάσκετ από το 1988 και εντεύθεν. Το 1999, το 2015 και το 2016 βραβεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου στις κατηγορίες ρεπορτάζ, τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ και ειδικές συγγραφικές εκδόσεις.

Είχε την επιμέλεια συγγραφής και έκδοσης της τρίτομης εγκυκλοπαίδειας «Το παγκόσμιο μπάσκετ» και της εγκυκλοπαίδειας των 37 Ολυμπιακών Αθλημάτων, ενώ συμμετείχε στη συγγραφή των βιβλίων «100 χρόνια μπάσκετ» ,  «Δέκα χρόνια Α1» και «Διαμαντίδης – ο Θρύλος». Αυτή την εποχή παρουσιάζει εκπομπή και μεταδίδει αγώνες μπάσκετ στην COSMOTETV, είναι σχολιαστής στην εφημερίδα «GoalNews», αρθρογράφος στην ιστοσελίδα www.gazzetta.gr, σύμβουλος έκδοσης του εβδομαδιαίου περιοδικού «ΑllStarBasket» και ανταποκριτής της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας του μπάσκετ.

Διδάσκει επί δέκα συναπτά έτη στα τμήματα Γενικής Δημοσιογραφίας και Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ Όμηρος. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, του ΠΣΑΤ και των Διεθνών Δημοσιογραφικών Ενώσεων UEPS και AIPS.