Νίκος Οικονόμου

Ο Νίκος Οικονόμου ξεκίνησε τα πρώτα του γαστρονομικά βήματα στην Κύπρο. Επιστρέφοντας στην Αθήνα ξεκίνησε τις σπουδές του το 2008. Παράλληλα, εργαζόταν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία όπως το Grand Resort Lagonissi.

Το 2010 βρίσκεται στο Παρίσι και πιο συγκεκριμένα στην “Le Cordon Bleu” όπου αποκτά μεταξύ άλλων το “Diplome de Cuisine” συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς. Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε στο “Le Chiberta” (ένα αστέρι michelin) με τον Guy Savoy.

Στη Γαλλία γνώρισε τον Alain Duccase και τον Pierre Gagnaire. Από το 2012 έως το 2015 εργάστηκε ως Chef a la carte στην Κω στο ξενοδοχείο Astir Odysseus Kos Resort Hotel. Το 2016 ως Executive Chef στο Notos Therme And Spa στη Σαντορίνη.

Έχει εργαστεί επίσης ως Chef σε θαλαμηγούς και σε εταιρείες catering. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και νέες τεχνικές μοριακής κουζίνας, HACCP, Healthy Cuisine, Sushi κ.ά.