Μαρία Πέτρογλου

Η Μαρία Πέτρογλου είναι αρχιτέκτων μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη Φιλοσοφία των Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στον τομέα των μελετών κτιριακών έργων και δημοσίων χώρων σε μελετητικά γραφεία και κατασκευαστικές εταιρείες για έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ από το 2012 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών με έδρα την Αθήνα.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Ε.Μ.Π., ενώ έχει λάβει βραβεία και διακρίσεις τόσο σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς ιδεών, όσο και σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και εκθέσεις, μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και περιοδικά, ενώ έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Πειραιά την περίοδο 2015-2017.

Διαθέτει επιμόρφωση από το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος στις Τεχνικές αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης των αστικών περιοχών (2015), αλλά και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων –  Ε.Κ.Π.Α. (2017). Από το 2002 μέχρι σήμερα, ακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα του τρισδιάστατου σχεδιασμού και φωτορεαλισμού με επιμορφωτικά σεμινάρια e-learning.

Παράλληλα με τον τομέα των μελετών, έχει διδάξει σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς επαγγελματικής κατάρτισης, διαθέτοντας πάνω από 800 ώρες διδακτικής εμπειρίας. Από το 2018 είναι εκπαιδεύτρια στο ΙΕΚ Όμηρος Αθήνας στην Εσωτερική Αρχιτεκτονική – Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων.