Γεώργιος Γριτσόπουλος

Ο Dr. Γεώργιος Γριτσόπουλος υπήρξε μαθητής της Λεοντίου Σχολής. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική του εργασία με τίτλο «Θεραπεία της υπερτριγλυκεριδαιμίας» έλαβε βαθμό «Άριστα».

Έχει Άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος, καθώς και Ευρωπαϊκή Άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας. Ο Dr.Γριτσόπουλος είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Διδακτορική του Διατριβή με τίτλο «Η μετισχαιμική προστασία του μυοκαρδίου (remote postconditioning) μετά από εφαρμογή σε απομεμακρυσμένο αγγείο» έλαβε επίσης «Άριστα». ‘Εχει ειδικευθεί στη Γενική Χειρουργική, την Καρδιοχειρουργική και τη Θωρακοχειρουργική. Το ερευνητικό του έργο, στο πλαίσιο του διδακτορικού του, επικεντρώνεται στην Πειραματική καρδιοχειρουργική.

Ο Dr. Γριτσόπουλος είναι εξειδικευμένος στη Καρδιοχειρουργική Ενηλίκων ως Επιμελητής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Liverpool Heart & Chest Hospital UK και στην Καρδιοχειρουργική Ενηλίκων, Βαλδιβοπλαστικές, Μικροτραυματική Καρδιοχειρουργική ως Επ. Καρδιοχειρουργός της Πανεπιστημιακής Κλινικής NYU Langone Medical Center New York Dep. Cardiothoracic Surgery USA. Από το 2011 διατελεί διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Κλινικής του Ψυχικού.

Έχει συμμετάσχει με εργασίες και παρουσιάσεις σε πολλά εθνικά και διεθνή Συνέδρια και οι δημοσιεύσεις του σε διεθνή περιοδικά παρουσιάζουν μεγάλο κύρος.