Ερωφίλη Λέκκα

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έπαιξε στο θέατρο από το 1990 ως το 2000.
Σκηνοθετεί ερασιτεχνικές ομάδες – ενίοτε γράφει και τα κείμενα. Ασχολείται πολλά χρόνια με το θεατρικό παιχνίδι και γενικά με το θέατρο στην εκπαίδευση κυρίως ως δημιουργός θεατροπαιδαγωγικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδεύτρια θεατρικής αγωγής. Από το 2004 ως το 2013 συνεργάστηκε με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιώντας εργαστήρια που απευθύνονται σε νηπιαγωγούς και δασκάλους σχετικά με τη θεατρική αγωγή, δημιουργώντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα θεατρικής αγωγής, αλλά και ως συγγραφέας.

Από το Πανεπιστήμιο έχουν εκδοθεί δύο βιβλία της: Θεατροπαιχνιδίσματα 1* (εγκρίθηκε από το παιδαγωγικό ινστιτούτο) και Θεατροπαιχνιδίσματα 2*.

Έχει γράψει τα παρακάτω θεατρικά έργα:

«Τέλος Πάντων»  (Bραβείο ΥΠ.ΠΟ.)
Το 2001 παρουσιάστηκε από την ομάδα «Βιομηχανική» στην Πάτρα στο θέατρο «Λιθογραφείο»

«Η Συνταγή της Αστεριάδας»  (Βραβείο ΥΠ.ΠΟ. παιδικού θεατρικού έργου με τον προσωρινό τίτλο «Ένα μπουκέτο αστέρια»)
Το 2013 η «Συνταγή της Αστεριάδας» επιλέχτηκε για να μεταφραστεί και να συμπεριληφθεί σε ανθολογία Ευρωπαϊκού θεατρικού παιδικού έργου από τις εκδόσεις Maison Antoine Vitez.

«Η Παγίδα»  Το 2008 παρουσιάστηκε στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού θεάτρου – Θεατρικά αναλόγια και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Αιγόκερως.

«Λίγο ακόμα»  Το έργο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Εργαστήρι Μετάφρασης με έδρα την Εθνική σκηνή της Ορλεάνης, μεταφράστηκε στα γαλλικά και στα πορτογαλικά και δημοσιεύτηκε  στο Artistas Unidos, ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά περιοδικά για το σύγχρονο θέατρο (Λισαβόνα, 2008)

«Ποιος πήρε την μπάλα του Πέτρου» Θεατρικό έργο για εφήβους.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς οργανισμούς αλλά και ιδιωτικούς φορείς σχετικούς με το θέατρο, τη θεατρική εκπαίδευση και τη συγγραφή.