To ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ επενδύει στη δημιουργία επαγγελματιών με ένα σύγχρονο και πλήρες ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών στην ειδικότητα Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος.

«Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» είναι ο επαγγελματίας που ασχολείται σε όλη την αλυσίδα μεταποίησης και τυποποίησης του γάλακτος, από τη φάση της παραλαβής του στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας μέχρι και την παράδοση του τελικού προϊόντος στις αποθήκες.

Ο «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» απασχολείται σε επιχειρησιακές μονάδες, των οποίων το μέγεθος κυμαίνεται από αυτό της οικοτεχνίας μέχρι και της βιοτεχνίας και βιομηχανίας παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η εργασία του πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής της επιχείρησης στην οποία εργάζεται, αλλά και των ισχυουσών νομοθεσιών, κανονισμών. Ένα τόσο εξόχως ευπαθές υλικό, όπως το γάλα, συνδέει άμεσα την εργασία του με τη δημόσια υγεία και, ως εκ τούτου, απαιτείται από τον Τεχνικό Γαλακτοκομίας – Τυροκόμο εξαιρετική προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Σκοπός του επαγγέλματος και της ειδικότητας είναι η καθοριστική συμβολή στην παραγωγή γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων. Ο «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δράσης σε αυτό το είδος βιομηχανίας.

  • ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ι, ΙΙ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ι, ΙΙ
  • ΧΗΜΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  • ΒΟΥΤΥΡΟΚΟΜΙΑ
  • ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  • ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
  • ΤΥΡΟΚΟΜΙΑ Ι, ΙΙ
  • ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Ι, ΙΙ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ – ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  • ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ, ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ

O διπλωματούχος της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος», με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την κατάρτισή του, μπορεί να απασχοληθεί σε πάσης φύσεως μονάδες οι οποίες ασχολούνται με τη συλλογή, επεξεργασία, μεταποίηση, τυποποίηση και συσκευασία γάλακτος και προϊόντων αυτού, δηλαδή σταθμούς συλλογής, εργοστάσια γάλακτος, εργοστάσια γιαούρτης-επιδορπίων και τυροκομεία.

Το μέγεθος των μονάδων απασχόλησης μπορεί να ποικίλλει, από την απλή μονοπρόσωπη οικοτεχνία μέχρι και τη μεγάλης κλίμακας βιομηχανία παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και τα τυροκομεία.