Ο Αγροτουρισμός αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό κρίκο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας τα επόμενα χρόνια καθώς αποτελεί έναν κλάδο που συνδυάζει βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας: την τεράστια εμπειρία στον τουρισμό και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με την ποικιλότητα και απαράμιλλη ομορφιά της ελληνικής φύσης.

Ο «Τεχνικός Αγροτουρισμού» είναι εξειδικευμένος επαγγελματίας που οργανώνει και διοικεί μονάδες Αγροτουρισμού και Αγροβιοτεχνίας.

Διαθέτει γνώσεις και δεξιότητες που του επιτρέπουν να αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία αγροτουριστικών μονάδων ή συνεταιρισμών και μονάδων αγροτικής βιοτεχνίας που παράγουν παραδοσιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας σε μικρή κλίμακα.

Πρόκειται για ένα επάγγελμα που συμβάλλει στην αειφόρο οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

  • Σπουδάζεις σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που συνδυάζει τη μεγάλη εμπειρία στα τουριστικά επαγγέλματα με μια πολύ ισχυρή παρουσία ως Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων.
  • Ισχυρή παρουσία στη Θεσσαλία και επένδυση στις ειδικότητες του αγροτικού τομέα.
  • Δικτύωση με τον χώρο του Αγροτουρισμού μέσα από Ημέρες Καριέρας, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις, εργασίες πάνω σε πραγματικά case studies και on-the-job training.
  • Ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων κατά στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, δύο στους τρεις αποφοίτους του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.
  • Δυναμικό portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.
  • Βιβλιοθήκη του Εκπαιδευτικού Οργανισμού όπου έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες τίτλους επιστημονικών συγγραμάτων και περιοδικών.

  • Αγροτουρισμός και Ανάπτυξη.
  • Στοιχεία Βιολογικής Γεωργίας.
  • Γεωργικές Εγκαταστάσεις.
  • Εμπορία (μάρκετινγκ) προϊόντων αγροτουρισμού και αγροβιοτεχνίας.
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα.
  • Αγροτουριστικές Επιχειρήσεις.
  • Αγροβιοτεχνίες.
  • Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού Υπαίθρου.
  • Ιδιοπαραγόμενα Γεωργικά Προϊόντα.
  • Αγροτική παράδοση και λαϊκή τέχνη.

Μοντέρνες εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Λάρισα,  με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας (προτζέκτορες, Η/Υ) και μεθόδους (role playing, case-studies, on-the-job training).

  • σε κρατικές δομές όπως το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ.
  • σε επιχειρήσεις εναλλακτικού Τουρισμού.
  • σε μεγάλα ξενοδοχεία (σε Ελλάδα και εξωτερικό).
  • σε οικολογικά πάρκα.
  • ως σύμβουλος σε προγράμματα Αγροτουρισμού χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.
  • πωλητής παραδοσιακών προϊόντων και υπηρεσιών.
  • ως τουριστικός πράκτορας.
  • ως ελεύθερος επαγγελματίας-επιχειρηματίας.

  • στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ για να αποκτήσει δεύτερη εξειδίκευση σε συναφή Ειδικότητα.
  • στα προπτυχιακά προγράμματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ξενοδοχειακών Μονάδων (BSc (Hons) Business Administration και BSc (Hons) Hotel Facilities Management) του Aegean College για να αποκτήσει αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο και να συνεχίσει σε Μεταπτυχιακό.
  • σε πιστοποιημένα σεμινάρια εξειδίκευσης στον τουριστικό τομέα.