ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ λογότυπο
Τηλεφωνικό Κέντρο
211 100 8111

Γιατί να σπουδάσω Διοίκηση και Οικονομία σε ΙΕΚ

Διοίκηση και Οικονομία: Σπουδές με εξειδίκευση και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Οι σπουδές στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας περιλαμβάνουν ειδικότητες ζωτικής σημασίας για τον επιχειρηματικό κόσμο και την οικονομία κατ΄επέκταση.

Ειδικότητες προσανατολισμένες στην αγορά  εργασίας

Οι ειδικότητες είναι το Στέλεχος  Διοίκησης, το Στέλεχος Μάρκετινγκ, το Στέλεχος Λογιστηρίου και το Στέλεχος Logistics. Η πλειοψηφία των όσων παρατηρούμε  γύρω μας αφορούν επιχειρήσεις ή οργανισμούς. Αυτές οι επιχειρήσεις χρειάζονται οπωσδήποτε τις γνώσεις και την εμπειρία των ειδικοτήτων του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Η στελέχωση τους λοιπόν, στηρίζεται στους αποφοίτους του τομέα, για τον λόγο αυτό πάντα θα υπάρχουν θέσεις εργασίας που θα αντιστοιχούν στις ειδικότητες μας.

Συνεπώς, οι σπουδές στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας είναι υψίστης σημασίας καθώς οι απόφοιτοι της ειδικότητας είναι αναγκαίοι στις επιχειρήσεις αλλά και απαραίτητοι για επιτυχία.

Γιατί να σπουδάσω Διοίκηση και Οικονομία

Το βασικότερο πλεονέκτημα των ειδικοτήτων του τομέα είναι πως αποτελεί μία επιλογή με πολλές δυνατότητες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διοίκηση επιχειρήσεων απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων προσφέροντας πολλές εναλλακτικές επιλογές στην εύρεση θέσης εργασίας. Αυτό την καθιστά τόσο δημοφιλή στα πεδία σπουδών αλλά και αναγκαία στα πλαίσια των εταιριών. Το πρόγραμμα σπουδών της είναι από τα πιο ενδιαφέροντα, καθώς στηρίζεται στην πραγματική επιβίωση των οικονομιών και των επιχειρήσεων. Η επιλογή αυτού του κλάδου σπουδών έχει και ένα ευρύ πλαίσιο δυνατοτήτων εξειδίκευσης κάτι που οδηγεί τις αμοιβές των εργαζομένων σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, από την επιλογή μας να σπουδάσουμε στον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας αποκτούμε γνώσεις σε ένα πλήθος θεμάτων, όπως διοίκησης, λογιστικής, οικονομικών, νομικών, marketing, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας. Αυτά τα εφόδια βέβαια είναι πλέον τα πιο σημαντικά στον επιχειρηματικό τομέα ενώ η κατανόησή τους θεωρείται απαραίτητη για όσους θέλουν να εργαστούν.

Οι δεξιότητες που αποκτά ένας σπουδαστής του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας με τη λήψη του διπλώματός του είναι πολλές και αφορούν όχι μόνο την εργασιακή του αλλά και την προσωπική του ζωή. Αρχικώς, είναι σε θέση να κατανοήσει τη λειτουργία των επιχειρήσεων και της οικονομικής ζωής. Επίσης, αποκτά σημαντικές οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες κατέχοντας σωστή κριτική σκέψη για τα γεγονότα που τον επηρεάζουν. Σημαντική είναι επίσης η ικανότητα να επιλύει προβλήματα και να διαχειρίζεται παράπονα, καθώς κα να μπορεί να διαχειριστεί σωστά τον χρόνο του και την εργασία του.

Αυτό το πακέτο γνώσεων και ικανοτήτων που κερδίζει ο απόφοιτος του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας βρίσκει σύμμαχό του το τεράστιο εύρος προσφοράς εργασίας, καθώς υπάρχει πλήθος επιχειρήσεων που χρειάζεται ικανά στελέχη. Αυτός ο συνδυασμός δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους να είναι ευέλικτοι στην επιλογή του τμήματος που θα εργαστούν, να αποκτήσουν με αυτό τον τρόπο ποικιλόμορφη εργασιακή εμπειρία και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ευκολότερη επαγγελματική και κοινωνική ανέλιξη. Σαφώς, αποκτούν και τις κατάλληλες γνώσεις προκειμένου να μπορέσουν να ξεκινήσουν και οι ίδιοι τη δική τους επιχείρηση αυξάνοντας στο μέγιστο τις πιθανότητες επιτυχίας και κερδοφορίας.

Τα χρήσιμα στοιχεία που μπορεί να αποκομίσει ο σπουδαστής της Διοίκησης και Οικονομίας για τη ζωή του είναι να μπορεί να συνεργάζεται αρμονικά, να προγραμματίζει σωστά τις εργασίες του, να είναι οργανωτικό άτομο με συνέπεια και μεθοδικότητα και να μάθει να μην εγκαταλείπει τις προσπάθειές του.

Οι σημερινές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα μέσα στο σύνθετο περιβάλλον που δραστηριοποιούνται. Από τα βασικότερα είναι η κακή οργάνωση, η έλλειψη επικοινωνίας, η λάθος μελέτη οικονομικών στοιχείων, η κακή διοίκηση προσωπικού και το αδύναμο marketing.

Σύμφωνα με έρευνες της Ernst & Young του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΣΕΒ παρατηρείται πως οι διοικητικές και υποστηρικτικές δραστηριότητες κατέγραψαν αύξηση απασχόλησης σε θέσεις, όπως παροχή υπηρεσιών, πωλήσεις, υπαλλήλων γραφείου κτλ. Παράλληλα, στα πιο σύγχρονα επαγγέλματα συγκαταλέγονται το Στέλεχος Logistics και όσα αφορούν την ψηφιακή οικονομία. Όμως το 35% των επιχειρήσεων αδυνατεί να βρει εργαζόμενους και στελέχη με τις κατάλληλες δεξιότητες παρά το γεγονός πως κυριαρχεί ακόμα υψηλή ανεργία στην Ελλάδα.

Γιατί να σπουδάσω Διοίκηση και Οικονομία στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, έρχεται να καλύψει αυτές τις ανάγκες των επιχειρήσεων παρέχοντας καινοτόμα προγράμματα σπουδών με ύλη πάνω σε αυτές τις ανάγκες και δημιουργώντας σεμινάρια και δράσεις με πραγματική μελέτη πάνω σε αυτά. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να αναπτύξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σπουδαστών μας και να τα συνδυάσουμε με ένα ευγενικό και επαγγελματικό χαρακτήρα.

Προσφέρουμε καθηγητές με μόρφωση και εμπειρία, σεμινάρια χρήσιμα και επίκαιρα, μελέτες περιπτώσεων σε πραγματικές εταιρίες, εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη και συνεχή στήριξη των σπουδαστών με προετοιμασία portfolio και ημέρες καριέρας.

Όλα αυτά οδηγούν σε έναν και μοναδικό σκοπό, να δημιουργήσουμε επαγγελματίες που θα έχουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Τα υλικά αγαθά μπορούν και αντιγράφονται, οι άνθρωποι όμως όχι και με αυτό το πλεονέκτημα το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει επαγγελματίες μοναδικούς, απαραίτητους για τις επιχειρήσεις και έτοιμους να προσφέρουν στην επιχειρηματικότητα κα την κοινωνία.

Συνεχίζω τις σπουδές μου!

Μάθε για τα Προγράμματα του Aegean College!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνία
Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

    Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων/Πολιτική Cookies και συγκατατίθεμαι

    Επικοινώνησε με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

    Τηλέφωνο:
    211 100 8111