Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Sommelier

sommelier

O οινοχόος ή Σομελιέ (Sommelier) είναι ο υπεύθυνος της κάβας ενός εστιατορίου ή ενός bar. Ο ρόλος του Σομελιέ δεν περιορίζεται στο να προτείνει κρασιά που θα ταιριάζουν με το εκάστοτε πιάτο. Ο Σομελιέ είναι εκείνος που σχεδιάζει τη λίστα των κρασιών του εστιατορίου ή του wine-bar και που φροντίζει για τη σωστή φύλαξη και συντήρηση των φιαλών.

Ελέγχει ακόμα ότι τα κρασιά σερβίρονται στη σωστή θερμοκρασία, αλλά και στα σωστά ποτήρια, τα οποία δεν πρέπει να μένουν ποτέ άδεια (εκτός αν το ζητήσει ο πελάτης). Για να επιτελέσει το δύσκολο έργο του ο Σομελιέ κατέχει πλήρη εικόνα του μενού και έχει δοκιμάσει όλα τα πιάτα για να μπορεί να προτείνει.

Ο σύγχρονος sommelier είναι ένας άνθρωπος νέος, κοσμοπολίτης, γλωσσομαθής, με πλούσιες και πολυδιάστατες εμπειρίες που συνδυάζει τη βαθιά θεωρητική γνώση με την μεγάλη πρακτική εμπειρία.

Το σεμινάριο Σομελιέ που διοργανώνει το ΚΒΔΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ είναι ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης στελεχών διοίκησης εστιατορίων και bar που θέλουν να εντρυφήσουν στον χώρο του κρασιού.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη Φόρμα Επικοινωνίας και ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σε ενημερώσει σχετικά με τα προγραμματισμένα σεμινάρια.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα υπερσύγχρονα εργαστήρια που διαθέτει ο τομέας Τουριστικών και Επισιτισμού του ΟΜΗΡΟΥ και τα μαθήματα συντονίζουν καταξιωμένοι επαγγελματίες οινοχόοι και γευσιγνώστες του κρασιού.