Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Σεμινάρια Barista

 


"Barista" στα ιταλικά ονομάζεται ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από ένα μπαρ και σερβίρει ποτά, αλκοολούχα ή μη.

Στην εποχή μας barista αποκαλείται αυτός που είναι εξειδικευμένος στην τέχνη του καφέ και ειδικότερα στα ροφήματα που ως βάση έχουν τον καφέ espresso. 

Ο επαγγελματίας barista γνωρίζει τα μυστικά του καλού καφέ, από τη διαλογή και την αποθήκευση των κόκκων ως τη δημιουργία χαρμανιών, την ορθή παρασκευή ροφήματος και τη δημιουργία νέων συνταγών. Επίσης, χειρίζεται και συντηρεί επαγγελματικές μηχανές εσπρέσο και μύλους κοπής φρέσκου καφέ.

Πρόκειται για ένα απαιτητικό επάγγελμα που απαιτεί διαρκή επιμόρφωση, καθώς είναι η βαθιά γνώση του προϊόντος και των εξελίξεων του κλάδου που διακρίνει τον barista από τον απλό μπουφετζή.

Η τέχνη του καφέ δεν περιορίζεται στην σωστή παρασκευή ενός απολαυστικού ροφήματος, αλλά και στην όμορφη παρουσίασή του (πχ με σχέδια από αφρόγαλα).

Εάν θέλεις να μυηθείς στον μαγικό κόσμο του καφέ και να γίνεις ένας σωστά εκπαιδευμένος barista, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα επικοινωνίας και δήλωσε συμμετοχή στα σεμινάρια που διοργανώνει το ΚΒΔΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 20 ώρες διδασκαλίας που διακρίνονται σε θεωρητικά μαθήματα και, κυρίως, σε πρακτική εξάσκηση. Τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα στα άρτια εργαστήρια του Τομέα Τουρισμού και Επισιτισμού του ΟΜΗΡΟΥ.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι κατέχουν όλες τις βασικές γνώσεις για την τέχνη του καφέ και ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον οσοδήποτε ανταγωνιστικό και αν είναι.

-Θεωρητικά γνωστικά αντικείμενα

•Ιστορία του καφέ
•Το καφεόδεντρο
•Ανατομία του καφέ
•Ποικιλίες καφέ
•Τρόποι επεξεργασίας
•Μέθοδοι καβουρδίσματος