Σεμινάρια Barista

coffee

Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να μυήσει τους ενδιαφερόμενους στον μαγικό κόσμο του καφέ.
Ο Barista είναι ο γνώστης του καφέ, αυτός που ξέρει να διαλέγει, να αποθηκεύει, να αλέθει και να παρασκευάζει  όλα τα είδη καφέ.
Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο μέρη, θεωρητικό και πρακτικό, και υλοποιείται σε 20 ώρες διδασκαλίας , με μεγαλύτερη έμφαση στο πρακτικό μέρος.
Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν ολοκληρωμένες γνώσεις για την τέχνη του καφέ και θα μπορούν  να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον όσο ανταγωνιστικό κι αν είναι.


ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

•Ιστορία του καφέ
•Το καφεόδεντρο
•Ανατομία του καφέ
•Ποικιλίες καφέ
•Τρόποι επεξεργασίας
•Μέθοδοι καβουρδίσματος