Κομμωτική

Σεμινάρια Κομμωτικής  

Η κομμωτική αποτελεί ένα σύγχρονο, δημιουργικό και κερδοφόρο επάγγελμα. 

Κάνοντας μια αναδρομή στο μακρινό παρελθόν, ιστορικό ή μυθολογικό, διαπιστώνουμε ότι τα μαλλιά ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εμφάνισης του ανθρώπου κατέχουν ξεχωριστή θέση στο συλλογικό φαντασιακό: μύθοι, λογοτεχνία, ποίηση και εικαστικές τέχνες συχνά τα τοποθετούν στο επίκεντρο της αφήγησης.

Στη Βίβλο, οι πλούσιοι βόστρυχοι του Σαμψών, πηγή δύναμης, ρώμης και ευρωστίας, κόβονται από τη Δαλιδά που τον παραδίδει στους εχθρούς του.

Οι πρώτες χτένες, κατασκευασμένες από αποξηραμένα οστά ψαριών, χρονολογούνται από το 4000 π.Χ. στην Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι είναι οι πρώτοι που έφτιαξαν σαμπουάν το 2000 π.Χ. αναμειγνύοντας νερό με χυμό εσπεριδοειδών, αλλά και ένα είδος "τζελ" από λίπος και φυτικά έλαια. Τέλος, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν τη  χρήση θερμαινόμενων ράβδων σιδήρου για την απόδοση "κίνησης" στα μαλλιά από το 1500 π.Χ.

Στη κλασσική Ελλάδα τα μαλλιά είναι μακριά, και μαζεμένα προς τα πίσω. Οι Ελληνίδες της αρχαιότητας έβαφαν τα μαλλιά τους κόκκινα χρησιμοποιώντας χένα, τα πασπάλιζαν με σκόνη χρυσού, και τα στόλιζανμε φρέσκα λουλούδια ή χρυσά λεπτά στέμματα. Οι άνδρες είχαν κοντά μαλλιά και ξυρίζαν σπάνια τα γένια τους.

Στη Ρώμη η τάση ακολουθεί τα ελληνικά πρότυπα. Χρησιμοποιούν και αυτοί σκόνη χρυσού και με θερμαινόμενο σίδερο δημιουργούν μπούκλες στα μαλλιά. Οι γυναίκες έχουν βαμμένα ξανθά μαλλιά ή φοράνε περούκες από τρίχες σκλάβων. Αργότερα τα μαλλιά πιάνονται ψηλά με όγκο και τυλίγονται με λεπτό σύρμα.

Το 35 π.Χ. η Κλεοπάτρα φορούσε περούκες που στόλιζε με χρυσό και ελεφαντόδοντο. Όλοι οι άντρες είχαν ξυρισμένο κρανίο, πράγμα που αντιμετώπιζε ριζικά το πρόβλημα της καθαριότητας. Μονάχα σε τελετές φορούσαν σγουρές, μαύρες, βαριές περούκες.

Κάθε εποχή ακολουθεί το δικό της στυλ. Στη δική μας η κομμωτική τέχνη έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο, προσοδοφόρο επάγγελμα καθώς τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην εμφάνιση της κόμης τους. 

Σε ποιους απευθύνεται

Πέρα από την ειδικότητα Κομμωτικής που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ τα σεμινάρια επιμόρφωσης απευθύνονται σε επαγγελματίες κομμωτές/κομμώτριες που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκομίσουν νέες εμπειρίες, αλλά και σε ανθρώπους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον χώρο.


Μαθήματα
•Αρχές Κομμωτικής Τέχνης
•Δερματολογία
•Λούσιμο (Επαγγελματικό Μασάζ)
•Χτένισμα με ρόλλεϋ 
•Χτένισμα με πιστολάκι
•Μοντέρνες και κλασικές κουπ
•Χτένισμα νύφης
•Ελεύθερο χτένισμα
•Τεχνικές Εργασίες (βαφές, μες, ανταύγειες, ντεκαπάζ, περμανάντ)
•Extensions 

Διάρκεια 160 ώρες