Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr


Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ παρέχει ένα από τα πιο περιζήτητα εκπαιδευτικά προγράμματα για "Αρχιμάγειρες-ΣΕΦ" σε συνεργασία με επαγγελματίες διεθνούς βεληνεκούς όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών του ΟΜΗΡΟΥ στον τομέα "Τουρισμού και Επισιτισμού" και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής στο Κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ διοργανώνει θεματικά σεμινάρια μαγειρικής που εστιάζουν στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, τις πιο δημοφιλείς διεθνείς κουζίνες, αλλά και τις νέες τάσεις στον χώρο της μαγειρικής όπως είναι η μοριακή κουζίνα.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη Φόρμα Επικοινωνίας
και ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σε ενημερώσει σχετικά με τα προγραμματισμένα σεμινάρια.

Σε συνάρτηση με τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος διοργανώνονται τρίωρα σεμινάρια "Open Kitchen" που ουσιαστικά αποτελούν γευστικά ταξείδια στους μεγαλύτερους γαστριμαργικούς προορισμούς:

*"Μεξικάνικο": Μαθαίνεις να φτιάχνεις νόστιμα Μπουρίτος, τραγανές Τορτίγιες και Τacos Shells, ζουμερά Μεξικάνικα Burgers και πικάντικο Τσίλι κον Κάρνε.

*"Ιταλικό":
Η τέχνη των φρέσκων ζυμαρικών (άσπρη, μαύρη και πράσινη ζύμη), παραδοσιακή ιταλική πίτσα, σάλτσες και πεντανόστιμα κρεατικά.

*"Ιαπωνικό":
Η ιεροτελεστεία του Σούσι, Μάκι και Σασίμι, μαγείρεμα στο γουόκ, η χρήση της σόγιας, νουντλς, πώς φτιάχνουμε το κολλώδες ρύζι.

*"Μοριακή Κουζίνα": 
εκεί που η φυσική και η χημεία συναντούν την υψηλή γαστρονομία. Οι βασικές αρχές της μοριακής κουζίνας όπως τις εφάρμοσαν οι κορυφαίοι Σεφ Έστον Μπλούμενταλ και Φεράν Αντριά, η αποδόμηση και η επανασύνθεση των υλικών, τα νέα εργαλεία.

*"Street Food": 
λαχταριστά hot-dog, ζουμερά burger, τραγανές τηγανητές πατάτες. Η καθόλου ευκαταφρόνητη τέχνη του "βρώμικου".

*"Ελληνική κουζίνα"
: οι συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς μεταμορφώνονται σε πιάτα ακριβού εστιατορίου.