Αθήνα: Βερανζέρου 3, Πλ. Κάνιγγος, Τηλ: 210-3806166 | Πειραιάς: Αλκιβιάδου 122, Πλ.Κοραή, Τηλ: 210-4190854 | info@omiros.gr
Αρχική

Σεμινάρια/Δια Βίου Μάθηση

Σεμινάρια Μαγειρικής

Σεμινάρια Μαγειρικής

Καθηγητής

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Κατηγορία

Μαγειρική

Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία των καθηγητών του ΟΜΗΡΟΥ στον τομέα "Τουρισμού και Επισιτισμού" και τα υπερσύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής στο Κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει πιστοποιημένα Σεμινάρια Μαγειρικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο σεμιναρίων για ένα ή δύο χρόνια (Πιστοποίηση Κέντρου Δια Βίου Μάθησης).

Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν θεματικά σεμινάρια Μαγειρικής που εστιάζουν στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, τις πιο δημοφιλείς διεθνείς κουζίνες, αλλά και τις νέες τάσεις στον χώρο της μαγειρικής όπως είναι η μοριακή κουζίνα.

Σε συνάρτηση με τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος διοργανώνονται τρίωρα σεμινάρια "Open Kitchen" που ουσιαστικά αποτελούν γευστικά ταξείδια στους μεγαλύτερους γαστριμαργικούς προορισμούς:

  • "Μεξικάνικο": Μαθαίνεις να φτιάχνεις νόστιμα Μπουρίτος, τραγανές Τορτίγιες και Τacos Shells, ζουμερά Μεξικάνικα Burgers και πικάντικο Τσίλι κον Κάρνε.
  • "Ιταλικό": Η τέχνη των φρέσκων ζυμαρικών (άσπρη, μαύρη και πράσινη ζύμη), παραδοσιακή ιταλική πίτσα, σάλτσες και πεντανόστιμα κρεατικά.
  • "Ιαπωνικό": Η ιεροτελεστεία του Σούσι, Μάκι και Σασίμι, μαγείρεμα στο γουόκ, η χρήση της σόγιας, νουντλς, πώς φτιάχνουμε το κολλώδες ρύζι.
  • "Μοριακή Κουζίνα": εκεί που η φυσική και η χημεία συναντούν την υψηλή γαστρονομία. Οι βασικές αρχές της μοριακής κουζίνας όπως τις εφάρμοσαν οι κορυφαίοι Σεφ Έστον Μπλούμενταλ και Φεράν Αντριά, η αποδόμηση και η επανασύνθεση των υλικών, τα νέα εργαλεία.
  • "Street Food": λαχταριστά hot-dog, ζουμερά burger, τραγανές τηγανητές πατάτες. Η καθόλου ευκαταφρόνητη τέχνη του "βρώμικου".
  • "Ελληνική κουζίνα": οι συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς μεταμορφώνονται σε πιάτα ακριβού εστιατορίου.

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη Φόρμα Επικοινωνίας και ένας εκπαιδευτικός σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σου για να σε ενημερώσει σχετικά με τα προγραμματισμένα σεμινάρια.

Τα σεμινάρια Επαγγελματικής κατάρτισης στη Μαγειρική απευθύνονται:

  • Σε νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα-ΣΕΦ αποκτώντας ένα πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο δίπλωμα, αλλά δεν διαθέτουν Απολυτήριο Λυκείου.
  • Σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τη Μαγειρική και θέλουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους παρακολουθώντας τον μονοετή ή διετή κύκλο σεμιναρίων.
  • Σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις πάνω σε θεματικές κουζίνες παρακολουθώντας τα εξειδικευμένα τρίωρα σεμινάρια που προγραμματίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

-Σπουδάζεις στη Σχολή Μαγειρικής με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής του ΚΒΔΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τις εξής αμερικανικές υπηρεσίες: Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA), Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ και Υπουργείο Γεωργίας (USDA).

-Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms.

-Γίνεσαι επαγγελματίας υψηλού επιπέδου δίπλα στους κορυφαίους Αρχιμάγειρες και ΣΕΦ στην Ελλάδα.

-Συμμετέχεις σε διαγωνισμούς και εκθέσεις ως μέλος της κορυφαίας ομάδα μαγείρων όπως αποδεικνύει και η γλώσσα των αριθμών.

-Δεν μαθαίνεις μόνο να επιλέγεις πρώτες ύλες και να μαγειρεύεις πιάτα υψηλών απαιτήσεων, αλλά διδάσκεσαι ξένες γλώσσες και αποκτάς διοικητικές ικανότητες.

-Πραγματοποιείς πρακτική άσκηση σε μεγάλα εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις του επισιτιστικού κλάδου.

-Το ΚΔΒΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ σου ανοίγει το δρόμο για σπουδές στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την “Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.

Street Food: Τρίτη 9 Μαΐου, Ώρα:17.00-20.00, Τόπος Διεξαγωγής: ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά, Αλκιβιάδου 122, Πλ. Κοραή, Τηλ: 210 4190854.

Μεσογειακή Κουζίνα: Τετάρτη 10 Μαΐου, Ώρα:17.00-20.00, Τόπος Διεξαγωγής: ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά, Αλκιβιάδου 122, Πλ. Κοραή, Τηλ: 210 4190854.

Vegetarian Food: Παρασκευή 12 Μαΐου, Ώρα:17.00-20.00, Τόπος Διεξαγωγής: ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Πειραιά, Αλκιβιάδου 122, Πλ. Κοραή, Τηλ: 210 4190854.

Προγραμματισμένα
PrevNext
Μάϊος 
ΔευΤρίΤετΠέμΠαρΣάβΚυρ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31     

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου, επίλεξε τον Τομέα Σπουδών που σε ενδιαφέρει και τις Εγκαταστάσεις που σε εξυπηρετούν!

Σχετικά Νέα

4 Ιούνιος

Ο ΟΜΗΡΟΣ πρωταγωνιστεί στην 1η Γιορτή Εκπαίδευσης στον Πειραιά

Η 1η Γιορτή Εκπαίδευσης στον Πειραιά είναι γεγονός και φέρει τη ...

4 Ιούνιος

Ο ΟΜΗΡΟΣ σάρωσε στα Education Awards

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ παρέχει εκπαιδευτικές ...