Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Προφίλ

omiros educational group

 

Το 1946 μία ομάδα προσωπικοτήτων της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, πιστεύοντας πως μόνο μέσα από την Παιδεία μπορεί να ανακάμψει μία χώρα, ιδρύει τον ΟΜΗΡΟ. Μεταξύ αυτών ο Δημήτριος Αβραμίδης, εμπνευστής της ίδρυσής του και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ., o ακαδημαϊκός Δημήτριος Λαμπαδάριος, η δημοσιογράφος-λογοτέχνης Μαίρη Μπουσμπουρέλη, οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Ι. Κουγιουμτζέλης, Θ. Αναγνωστόπουλος-Πρύτανης, ο ιδρυτής του Εθνικού Ωδείου Μανώλης Καλομοίρης, ο συγγραφέας Στρατής Μυριβίλης. Η φιλοσοφία και οι αξίες αυτών των ανθρώπων έθεσαν τα θεμέλια του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ.

Στη διάρκεια των ετών, ο ΟΜΗΡΟΣ καθιερώθηκε ως πρότυπο ινστιτούτο ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενώ ξεχώρισε για τη συνεισφορά του σε διάφορους τομείς έρευνας και καινοτομίας, καθώς και για την κοινωνική του προσφορά. Από τη δεκαετία του '80, με την έκρηξη των νέων τεχνολογιών, ο ΟΜΗΡΟΣ είναι από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που λειτούργησε τμήματα εκπαίδευσης της πληροφορικής, επεκτείνοντας σταδιακά τις δραστηριότητές του σε περισσότερους τομείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα πιστοποιητικών και πτυχίων με κορυφαίες διεθνείς συνεργασίες. 


Σήμερα, 70 χρόνια αργότερα, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει ενσωματώσει στο δυναμικό του:

 

ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

 

Αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης

AEGEAN COLLEGE

 

Αναγνωρισμένο Κολέγιο. Προσφέρει Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια.

 

 

 

Κ.Δ.Β.Μ.2 ΟΜΗΡΟΣ 

 

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης

 

 

 

KeyCERT - Modern European Certifications

 

Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Παιδείας


ΟΜΗΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

 

 

Έρευνα και Ανάπτυξη Λογισμικού


Ο ΟΜΗΡΟΣ είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ) και της Ένωσης Επιστημόνων Πληροφορικής (ΕΠΥ).Ταυτόχρονα, συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ – ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, που προωθούν ο ΣΕΠΕ και 140 εταιρείες Υψηλής Τεχνολογίας.

Το επίπεδο σπουδών που προσφέρει το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ επιβραβεύτηκε το 1997 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Παιδείας με την απονομή του 1ου βραβείου εκπαιδευτικού λογισμικού για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τον Μάιο του 1998 διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο, αποσπώντας το 1ο  βραβείο GOLDEN CD-ROM στον διαγωνισμό ''Young Designers '98'', στο Μόντρεαλ του Καναδά, ανάμεσα σε φημισμένα Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής στον χώρο της Υψηλής Τεχνολογίας. Έκτοτε, οι σπουδαστές του συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και αποσπούν συνεχώς πρώτα βραβεία. Πρωτοπόρησε στον τομέα της έρευνας με τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (PETRA, PETRA II), συνεργαζόμενο με φημισμένες σχολές και ιδρύματα τεχνολογίας του Λουξεμβούργου, της Δανίας, της Ολλανδίας και της Γερμανίας με σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών μετεωρολογικών προβλέψεων, φέρνοντας τους σπουδαστές του σε άμεση επαφή με την τεχνολογία του αύριο και τα μυστικά της. Ο ΟΜΗΡΟΣ είναι από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που ανέπτυξαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω Internet (e-learning). Έχει συνεργαστεί με μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα (ALPHA BANK, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) και μεγάλες εταιρείες για την εκπαίδευση του προσωπικού τους. Σε επιβεβαίωση όλων αυτών των προσπαθειών και κατακτήσεων ο ΟΜΗΡΟΣ έχει αποκτήσει πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 για την εκπαίδευση, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.