Βραβεύσεις - Διακρίσεις

κύπελλα
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του οποίου οι σπουδαστές απέσπασαν παγκόσμιο βραβείο και συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις

Στον ΟΜΗΡΟ, ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής είστε όλοι εσείς!
Οι σπουδαστές μας και οι απόφοιτοί μας, σημερινοί πετυχημένοι επαγγελματίες, είναι η ζωντανή εκπροσώπηση του ονόματος ΟΜΗΡΟΣ στην ελληνική αγορά. Και αυτό, πέρα από μια μεγάλη ικανοποίηση, είναι η επιβράβευση ετών συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. 

 

Παγκόσμιο Βραβείο 

- H αγγλική version του CD-ROM "Αποκάλυψη" κερδίζει το βραβείο GOLDEN CD-ROM στο Μόντρεαλ του Καναδά, στον παγκόσμιο διαγωνισμό πολυμέσων για ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Πανευρωπαϊκή πρωτιά
                                                                                          
- Ο ΟΜΗΡΟΣ κατακτά την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Young Creative Chevrolet 2011 στην κατηγορία Visual Arts.
- Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ βραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση & το Υπουργείο Παιδείας με το 1ο βραβείο MULTIMEDIA για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην ίδια κατηγορία, το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και το 3ο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

- O Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών για τον Τουρισμό βραβεύει το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ με ειδικό τιμητικό βραβείο. 

- Επί σειρά ετών, στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού "Πολυμέσων & Internet", ο ΟΜΗΡΟΣ κατακτά την πρωτιά, κερδίζοντας πάντα πρώτα βραβεία στις ομαδικές και ατομικές σπουδαστικές κατηγορίες.

Ο «βασιλιάς παρέμεινε στο θρόνο του» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!
 
Σας θυμίζει κάτι το όνομα της Σοφίας Στεργιοπούλου; Μα φυσικά! Είναι η νικήτρια του περσινού Πανευρωπαϊκού Βραβείου στο διαγωνισμό  της Chevrolet, ο οποίος έγινε στο Λονδίνο. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, η «δική μας» Σοφία, έλαβε το Πρώτο Βραβείο σε ολόκληρη την Ευρώπη στον Τομέα Graphic Design.

Αλλά και φέτος, οι πρώτες θέσεις ανήκουν στους χαρισματικούς σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ», οι οποίοι με τη δημιουργικότητα και τις εμπειρίες που αποκόμισαν δίπλα σε κορυφαίους επαγγελματίες του Art & Design εντυπωσίασαν την απαιτητική κριτική επιτροπή.

Και πού έγιναν όλα αυτά;

Μα, φυσικά, στον ετήσιο διαγωνισμό Young Creative Chevrolet Ελλάς 2012 στο ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, ο οποίος μονοπωλεί τα σπουδαστικά καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας.

- Θερμά Συγχαρητήρια στη Σπυριδούλα Κολλιδά, σπουδάστρια του τμήματος Γραφιστικής, που απέσπασε το 1ο βραβείο, φιλοτεχνώντας το πορτραίτο του Αλέκου Παναγούλη με την ευκαιρία της επανέκδοσης της ποιητικής του συλλογής από τις εκδόσεις Παπαζήση. Το βραβευμένο έργο θα κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου. Θερμά Συγχαρητήρια!

Ο διαγωνισμός της κορυφαίας παγκοσμίως αυτοκινητοβιομηχανίας Chevrolet αποτελεί σημείο εικαστικής αναφοράς για ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς οι νικητές από όλες τις χώρες διαγωνίζονται για την υψηλότερη διάκριση.Οι σπουδαστές με τα «χρυσά χέρια», όπως έχουν χαρακτηριστεί οι σπουδαστές του ΟΜΗΡΟΥ, κατέκτησαν για τρίτη χρονιά τα βραβεία. Συγκεκριμένα, η Αναστασία Πλίσκο κατέκτησε το 1ο βραβείο Visual Arts (Graphic Design) και η Σοφία Στεργιοπούλου το 2ο βραβείο Φωτογραφίας.

Το μέλλον στη σχεδίαση τούς ανήκει!

Σαρώνουμε και φέτος τα βραβεία!
 
Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  σαρώνουν για άλλη μία χρονιά τα βραβεία Young Creative Chevrolet 2011.Στην κατηγορία της Μουσικής ο ΟΜΗΡΟΣ σάρωσε τα βραβεία και διακρίθηκε με τους Γεώργιο Τουνισίδη, Δημήτριο Κανάκη και Κωνσταντίνο Καπώλη. Μια σταδιοδρομία με στόχο την κορυφή ανοίγεται μπροστά τους. Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός «Young Creative Chevrolet» απευθύνεται σε νεαρούς καλλιτέχνες σε συνεργασία με σχολές εφαρμοσμένων τεχνών και θεωρείται φυτώριο νέων καλλιτεχνών αλλά και μέσο καθιέρωσής τους στην αγορά εργασίας. Διοργανώθηκε από τη Chevrolet Euro και στην Ελλάδα από την Chevrolet Ελλάς. 
 
Ανεπανάληπτη επιτυχία στο πλαίσιο του 4ου Ετήσιου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών
Σάρωσε βραβεία και εντυπώσεις ο ΟΜΗΡΟΣ και τα χαρισματικά παιδιά του στον Διαγωνισμό Young Creative Chevrolet 2010!

Σε μια εκδήλωση γεμάτη χρώμα, μουσική και ολόφρεσκα πρόσωπα, ο ΟΜΗΡΟΣ απέσπασε το 1ο και 2ο βραβείο στην κατηγορία της Μουσικής.

Οι σπουδαστές που γέμισαν τον ΟΜΗΡΟ βραβεία και περηφάνια ήταν οι Πέτρος Βιδούρης και Κωνσταντίνος Καπώλης, που απέσπασαν το 1ο και 2ο βραβείο στην κατηγορία της μουσικής, είναι σίγουρο ότι αυτός ο χώρος έχει να περιμένει πολλά από αυτούς.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Chevrolet Euro, και στην Ελλάδα από την Chevrolet Ελλάς, ήταν η καλύτερη πλατφόρμα, για να πατήσουν και να αναδειχθούν οι καλλιτέχνες του μέλλοντος. Ελπίζουμε σε πολλές ακόμη σαρωτικές πρωτιές!

22 βραβεία για τους σπουδαστές μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στο 5ο Διεθνές Forum Γαστρονομίας της HO.RE.CA.

Πάγια τακτική του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ είναι η συμμετοχή των σπουδαστών του σε διαγωνισμούς, ώστε να αποκομίζουν εμπειρίες και να έρχονται κοντά με τους επαγγελματίες του χώρου τους.

Την παρουσία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στο 5ο Διεθνές Forum Γαστρονομίας στήριξαν οι εταιρείες Υφαντής, Ξαθέρι, Δειπνοσοφιστήριον, Ιχθυοκαλλιέργειες Δίας, Μενέλαος, Ψαράδικο «Το Σταυροδρόμι», Μύλοι Παπαφίλη.
Στον ΟΜΗΡΟ έχουμε τη χρυσή συνταγή της επιτυχίας και γι΄ αυτό κατακτάμε βραβεία

Την απόλυτη επιτυχία βίωσαν οι σπουδαστές και οι καθηγητές των Τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης-Chef του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατά την παρουσία τους στο διαγωνιστικό τμήμα του 4ου Διεθνούς Forum Γαστρονομίας, που διοργανώθηκε από το Chef’s Club στο πλαίσιο της έκθεσης HO.RE.CA. Στις κατηγορίες όπου έλαβαν μέρος όλοι οι διαγωνιζόμενοι της σχολής απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις με αποκορύφωμα χρυσά και ασημένια βραβεία. 
Θερμά συγχαρητήρια στους επικεφαλής του τομέα και καθηγητές, κ.κ. Ευάγγελο Μητσοτάκη (Food & Beverage Manager μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων) και Αντώνιο Καρπούζη (Executive Chef), καθώς και στους σπουδαστές που διαγωνίστηκαν: 

- Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με θαλασσινά ή ψάρι από σπουδαστές και επαγγελματίες: 
Γκαμπή Αναστασία - Χρυσό μετάλλιο

- Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή δημιουργικών σάντουιτς από επαγγελματίες και σπουδαστές: Σπάχο Ένι - Χρυσό μετάλλιο

- Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή γλυκού από σπουδαστές και επαγγελματίες: 
Μπάλι Ρομάριο/Τσαλίδης Μάριος - Ασημένιο μετάλλιο

- Διαγωνισμός καλλιτεχνικών παρουσιάσεων γλυπτών εκθεμάτων από λαχανικά/φρούτα, τυρί & αλλαντικά:
Χιονίδης Κωνσταντίνος - Χάλκινο μετάλλιο

- Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με θαλασσινά ή ψάρι από σπουδαστές και επαγγελματίες:
Μακρυνάκη Νίκη - Χάλκινο μετάλλιο

- Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με αβγά για ελληνικό πρωινό από επαγγελματίες και σπουδαστές:
Κοκκώνη Ελένη - Χάλκινο μετάλλιο

- Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με χοιρινό από επαγγελματίες και σπουδαστές:
Χιονίδης Κων/νος - Χάλκινο μετάλλιο

 - Ατομικός ζωντανός διαγωνισμός στην παρασκευή πιάτου με χοιρινό από επαγγελματίες και σπουδαστές:
Σαρακίνης Διονύσης - Έπαινος


Να σημειώσουμε ότι ο μεγάλος νικητής του Top Chef, Αθηναγόρας Κωστάκος, συνεργάτης του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και μέλος της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας chef, ήταν στο πλευρό των σπουδαστών και με τις γαστρονομικές του εκπλήξεις και συμβουλές συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη των πιάτων που δημιουργήθηκαν.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στήριξε με την παρουσία του και το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας «Kalimera Breakfast», την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια καθιέρωσης στον τουριστικό γαστρονομικό χάρτη των ελληνικών τοπικών προϊόντων διατροφής, προσπάθεια που θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
 

1o Βραβείο στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης

 Στο μεγαλύτερο κομμωτικό γεγονός  της χρονιάς, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης, ο ΟΜΗΡΟΣ, με την σπουδάστρια του Α’ έτους Κομμωτικής,  Χονταρόβα Σβιλτάνα, βγήκε πρώτος από τα ιδιωτικά ΙΕΚ στο τύλιγμα περμανάντ, κατακτώντας την κορυφή και στα επαγγέλματα της ομορφιάς.
 

Βραβείων συνέχεια και για τον Τομέα Δημοσιογραφίας του ΟΜΗΡΟΥ.

Οι σπουδαστές των Τμημάτων Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ανταποκρινόμενοι στην πρόταση της ΕΔΙΠΤ μετά από το τέλος της εσπερίδας με θέμα «Το σήμερα και το αύριο του Περιοδικού Τύπου» απέστειλαν σχετικό ρεπορτάζ. Με το δημοσιογραφικό τους δαιμόνιο οι Θανάσης Μπίκας και Βασίλης Αντωνίου εντυπωσίασαν το Δ.Σ. της Ένωσης, που αποφάσισε να δοθούν έπαινοι αλλά και χρηματική επιβράβευση στους σπουδαστές.