Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Βραβεύσεις - Διακρίσεις

κύπελλα

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του οποίου οι σπουδαστές απέσπασαν παγκόσμιο βραβείο και συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν κορυφαίες διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Στον ΟΜΗΡΟ, ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής είστε όλοι εσείς!
Οι σπουδαστές μας και οι απόφοιτοί μας, σημερινοί πετυχημένοι επαγγελματίες, αποτελούν τη ζωντανή εκπροσώπηση του ονόματος ΟΜΗΡΟΣ στην ελληνική αγορά. Και αυτό, πέρα από μια μεγάλη ικανοποίηση, είναι η επιβράβευση ετών συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. 

 

Παγκόσμιο Βραβείο 

- H αγγλική version του CD-ROM "Αποκάλυψη" κερδίζει το βραβείο GOLDEN CD-ROM στο Μόντρεαλ του Καναδά, στον παγκόσμιο διαγωνισμό πολυμέσων για ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Πανευρωπαϊκή πρωτιά
                                                                                          
- Ο ΟΜΗΡΟΣ κατακτά την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Young Creative Chevrolet 2011 στην κατηγορία Visual Arts.
- Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ βραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση & το Υπουργείο Παιδείας με το 1ο βραβείο MULTIMEDIA για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στην ίδια κατηγορία, το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά και το 3ο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
- O Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών για τον Τουρισμό βραβεύει το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ με ειδικό τιμητικό βραβείο. 
- Επί σειρά ετών, στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού "Πολυμέσων & Internet", ο ΟΜΗΡΟΣ κατακτά την πρωτιά, κερδίζοντας πάντα πρώτα βραβεία στις ομαδικές και ατομικές σπουδαστικές κατηγορίες.

Ο «βασιλιάς παραμένει στο θρόνο του»!

•Το πρώτο βραβείο σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει την υπογραφή του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ…
Η σπουδάστριά μας, Σοφία Στεργιοπούλου, εντυπωσίασε με τη δημιουργία της για τα 100 χρόνια της Chevrolet στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της κορυφαίας παγκοσμίως αυτοκινητοβιομηχανίας, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο και το εικαστικό της κοσμεί την καμπάνια της εταιρείας για την εκατονταετία της. Αλλά και οι πρώτες θέσεις στον εγχώριο διαγωνισμό YoungCreativeChevroletανήκουν στους χαρισματικούς σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ», οι οποίοι με τη δημιουργικότητα και τις εμπειρίες που αποκόμισαν δίπλα σε κορυφαίους επαγγελματίες του Art & Design εντυπωσίασαν την απαιτητική κριτική επιτροπή.Οι σπουδαστές με τα «χρυσά χέρια», όπως έχουν χαρακτηριστεί, κατακτούν επί τρία συναπτά έτη βραβεία και στον εγχώριο διαγωνισμό. Ανάμεσά τους, η Αναστασία Πλίσκο με το 1ο βραβείο Visual Arts (Graphic Design) και η Σοφία Στεργιοπούλου με το 2ο βραβείο Φωτογραφίας.

•Η σπουδάστρια του τμήματος Γραφιστικής, Σπυριδούλα Κολλιδά, απέσπασε το 1ο βραβείοφιλοτεχνώντας το πορτραίτο του Αλέκου Παναγούλη με την ευκαιρία της επανέκδοσης της ποιητικής του συλλογής από τις εκδόσεις Παπαζήση. Το βραβευμένο έργο κοσμεί ήδη το εξώφυλλο του βιβλίου.

Σαρώνουμε τα βραβεία!

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣσαρώνουν τα βραβεία Young Creative Chevroletκαι στην κατηγορία της Μουσικής. Ο ΟΜΗΡΟΣ διακρίθηκε το 2011 με τους Γεώργιο Τουνισίδη, Δημήτριο Κανάκη και Κωνσταντίνο Καπώλη, ενώτο 2010 οι Πέτρος Βιδούρης και Κωνσταντίνος Καπώλης απέσπασαν το 1ο και 2ο βραβείο, αντίστοιχα.

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός Young Creative Chevroletαπευθύνεται σε νεαρούς καλλιτέχνες σε συνεργασία με σχολές εφαρμοσμένων τεχνών και θεωρείται φυτώριο νέων καλλιτεχνών αλλά και μέσο καθιέρωσής τους στην αγορά εργασίας. Διοργανώθηκε από τη Chevrolet Euro και στην Ελλάδα από την Chevrolet Ελλάς. 

 
Ανεπανάληπτη επιτυχία στο πλαίσιο του 4ου Ετήσιου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών
Σάρωσε βραβεία και εντυπώσεις ο ΟΜΗΡΟΣ και τα χαρισματικά παιδιά του στον Διαγωνισμό Young Creative Chevrolet 2010!

Σε μια εκδήλωση γεμάτη χρώμα, μουσική και ολόφρεσκα πρόσωπα, ο ΟΜΗΡΟΣ απέσπασε το 1ο και 2ο βραβείο στην κατηγορία της Μουσικής.

Οι σπουδαστές που γέμισαν τον ΟΜΗΡΟ βραβεία και περηφάνια ήταν οι Πέτρος Βιδούρης και Κωνσταντίνος Καπώλης, που απέσπασαν το 1ο και 2ο βραβείο στην κατηγορία της μουσικής, είναι σίγουρο ότι αυτός ο χώρος έχει να περιμένει πολλά από αυτούς.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Chevrolet Euro, και στην Ελλάδα από την Chevrolet Ελλάς, ήταν η καλύτερη πλατφόρμα, για να πατήσουν και να αναδειχθούν οι καλλιτέχνες του μέλλοντος. Ελπίζουμε σε πολλές ακόμη σαρωτικές πρωτιές!

Έχουμε τη χρυσή συνταγή της επιτυχίας!

•Ό,τι αγγίζουμε γίνεται «χρυσός». Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δημιούργησε νέα δεδομένα με την παρουσία του στην 4η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ που είναι αφιερωμένη στον κλάδο των ελληνικών τροφίμων και ποτών. Οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ γεύτηκαν το αποτέλεσμα της χρυσής συνταγής των 70 χρόνων εμπειρίας του εκπαιδευτικού ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, κατακτώντας τα περισσότερα χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες στο διαγωνισμό «Greek Chef 2017» της 4ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

•Συνεχείς είναι οι διακρίσεις στα Διεθνή Forum Γαστρονομίας της HO.RE.CA.22 βραβεία ήταν η συγκομιδή για τους σπουδαστές μαγειρικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στο 5ο Διεθνές Forum Γαστρονομίας της HO.RE.CA., ενώ κατά την παρουσία τους στο διαγωνιστικό τμήμα του 4ου Διεθνούς Forum Γαστρονομίας την απόλυτη επιτυχία βίωσαν οι σπουδαστές και οι καθηγητές των Τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης-Chef του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Στις κατηγορίες όπου έλαβαν μέρος όλοι οι διαγωνιζόμενοι της σχολής απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις με αποκορύφωμα χρυσά και ασημένια βραβεία. 
1o Βραβείο στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης

Στο μεγαλύτερο κομμωτικό γεγονός  της χρονιάς, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κομμωτικής Τέχνης, ο ΟΜΗΡΟΣ, με την σπουδάστρια του Α’ έτους Κομμωτικής,  Χονταρόβα Σβιλτάνα, βγήκε πρώτος από τα ιδιωτικά ΙΕΚ στο τύλιγμα περμανάντ, κατακτώντας την κορυφή και στα επαγγέλματα της ομορφιάς.
 

Βραβείων συνέχεια και για τον Τομέα Δημοσιογραφίας του ΟΜΗΡΟΥ.

Οι σπουδαστές των Τμημάτων Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ανταποκρινόμενοι στην πρόταση της ΕΔΙΠΤ μετά από το τέλος της εσπερίδας με θέμα «Το σήμερα και το αύριο του Περιοδικού Τύπου» απέστειλαν σχετικό ρεπορτάζ. Με το δημοσιογραφικό τους δαιμόνιο οι Θανάσης Μπίκας και Βασίλης Αντωνίου εντυπωσίασαν το Δ.Σ. της Ένωσης, που αποφάσισε να δοθούν έπαινοι αλλά και χρηματική επιβράβευση στους σπουδαστές.