ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ λογότυπο
Τηλεφωνικό Κέντρο
211 100 8111

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ τίμησε την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ του 1987

Η Ομάδα Μπάσκετ που εκτόξευσε την Ελλάδα στα ουράνια

Στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στον Πειραιά μαζεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου η παλιοπαρέα της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ που εκτόξευσε την Ελλάδα στα ουράνια το αλησμόνητο βράδυ της 14ης Ιουνίου 1987.

Πριν από 30 χρόνια ο ελληνικός αθλητισμός πέτυχε το μεγαλύτερο επίτευγμά του: η Εθνική ομάδα Μπάσκετ που μέχρι τότε θεωρούσε ως επιτυχία μια απλή, τυπική συμμετοχή στην τελική φάση μεγάλων μπασκετικών διοργανώσεων συγκρούστηκε με τις υπερδυνάμεις της εποχής, Γιουγκοσλαβία, ΕΣΣΔ, Ισπανία και Ιταλία, και πέτυχε το ακατόρθωτο, να κατακτήσει το Ευρωμπάσκετ.

Για να γιορτάσουν την επέτειο των 30 χρόνων από την επιτυχία στο Φάληρο, η οποία άλλαξε κυριολεκτικά το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, τα τμήματα Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Προπονητικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ με την καθοδήγηση και παρουσίαση του καθηγητή τους, Βασίλη Σκουντή, διοργάνωσαν μια εκδήλωση-βράβευση των αθλητών της Εθνικής ομάδας μπάσκετ του ’87.

Η συναισθηματική φόρτιση ήταν έντονη, αλλά δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, το κέφι και τα μηνύματα για το μέλλον.

Το παρών έδωσαν σχεδόν όλα τα μέλη εκείνης της θρυλικής ομάδας εκτός από τον Νίκο Γκάλη (σ.σ. βρίσκεται στην Ισπανία), τον Μέμο Ιωάννου, τον Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου και τον Κώστα Παρίση που απουσίασαν για προσωπικούς λόγους, ενώ αποδόθηκε φόρος τιμής στον έφορο εκείνης της Εθνικής, Πέτρο Καπαγέρωφ και τον Φίλιππο Συρίγο, τη «φωνή» του τελικού κόντρα στη Σοβιετική Ένωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία σπουδαστών του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και αθλητών που πήραν τη «σκυτάλη» από τη γενιά του ’87, όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Μιχάλης Κακιούζης.

Από τη βράβευση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το μέλλον της ελληνικής καλαθοσφαίρισης καθώς τα αθλητικά σωματεία του Πανιωνίου, του Πρωτέα Βούλας, του Μίλωνα, του ΑΟΠΦ, του Κρόνου Αγίου Δημητρίου και του Αμύντα εκπροσωπήθηκαν από μέλη των ακαδημιών τους που δεν σταμάτησαν λεπτό να χειροκροτούν τους συντελεστές της επιτυχίας που άλλαξε το ρου του ελληνικού αθλητισμού.

Συνεχίζω τις σπουδές μου!

Μάθε για τα Προγράμματα του Aegean College!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Επικοινωνία
Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

    Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων/Πολιτική Cookies και συγκατατίθεμαι

    Επικοινώνησε με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

    Τηλέφωνο:
    211 100 8111