Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας

Ο Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας αποτελεί τον βασικό συνεργάτη του οδοντιάτρου, καθώς έχει την τεχνογνωσία να κατασκευάζει οποιαδήποτε εργασία περιγράφει ο θεράπων ιατρός.

Ο Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, κατέχει τις θεωρητικές και εργαστηριακές εκείνες γνώσεις, ώστε να μπορεί να οργανώνει το εργαστήριο, να προμηθεύεται τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία, να φροντίζει τη συντήρηση του εξοπλισμού και, τηρώντας τους όρους υγιεινής, να κατασκευάζει οδοντοτεχνικές εργασίες.


Η καριέρα σου

Ο Βοηθός Οδοντικής Τεχνολογίας, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, μπορεί να εργαστεί σε:

-Δημόσια και Ιδιωτικά Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια
-Εργαστήρια Οδοντιάτρων
-Ασφαλιστικά Ιδρύματα που παρέχουν οδοντιατρική περίθαλψη


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.

Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΕΤΑΛΛΙΝΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΤΕΙ) Μαιευτικής Αθηνών, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την άριστη επίδοσή της. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές το 2009 ως πρωτεύσασα του ακαδημαϊκού της έτους και πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Oulu της Φινλανδίας. Συνέχισε τις σπουδές της με Μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με τίτλο «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή», το οποίο και ολοκλήρωσε το έτος 2014. Την ίδια περίοδο ανακηρύσσεται και εκπαιδεύτρια της Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) στο σεμινάριο: «Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή (CPR-AED)». Από το 2010 ως σήμερα εργάζεται στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Nεογνών γνωστού ιδιωτικού μαιευτηρίου της Αθήνας και ταυτόχρονα παραδίδει μαθήματα προετοιμασίας τοκετού, θηλασμού και περιποίησης νεογνού σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες.Παράλληλα με την εργασία της συνεργάζεται με το ΑΤΕΙ Μαιευτικής Αθήνας ως κλινική εκπαιδεύτρια, με παράλληλη επίβλεψη πτυχιακών εργασιών. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνεται η συμμετοχή της στο επιστημονικό βιβλίο “Πρωτοβάθμια Μαιευτική Φροντίδα – Η μαία στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας”, με αυτοτελή συγγραφή δύο κεφαλαίων, ενώ έχει μεταφράσει και επιμεληθεί το εγχειρίδιο γνωστού μη κερδοσκοπικού οργανισμού του Ηνωμένου Βασιλείου με τίτλο “Yoga for Pregnancy and Birth”. Επίσης, είναι δασκάλα γιόγκα με εξειδίκευση στην “Γιόγκα Εγκυμοσύνης”. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διαθέτει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά,ενώ έχει συμμετάσχει και σε συνέδρια με προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις.  Διαθέτει ελληνική και σουηδική άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με γνωστικό αντικείμενο τη Νεογνολογία και την Κλινική Βιοχημεία.ΒΑΪΟΣ ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ

Ο Βάιος Ιακωβάκης γεννήθηκε το 1969 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Εργάζεται ως νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας στη ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) σε θέση ευθύνης.Αποφοίτησε από τη Νοσηλευτική Σχολή του Τ.Ε.Ι. Λάρισας το 1993. Εργάστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι τη διετία 1997-1999. Επί δέκα συναπτά έτη (1998-2008) εργάστηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (στη Νευροχειρουργική-Γναθοχειρουργική-Πλαστική χειρουργική και στην Αιμοδοσία του νοσοκομείου).
Απέκτησε τον τίτλο της Χειρουργικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας το 2003. Το 2008 μετατάχθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου εργάστηκε αρχικά στην Παθολογική- Καρδιολογική Κλινική και στη συνέχεια στο Χειρουργείο, στο Αναισθησιολογικό Τμήμα, όπου κατείχε θέση υπευθύνου του τμήματος το διάστημα 2010-2011.
Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ΠΜΣ «ΜΕΘ & Επείγουσα Νοσηλευτική» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθώς και πιστοποίηση γνώσης στη βασική ΚΑΡΠΑ (BLS).
Έχει εκπονήσει εργασίες και έχει συμμετάσχει σε ιατρικά και νοσηλευτικά συνέδρια και ημερίδες. Στο χώρο της εκπαίδευσης εργάζεται από το 1999 σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ, όπως και σε ΕΠΑΛ καταγράφοντας ώρες διδασκαλίας και πρακτικής εκπαίδευσης. Με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται από το 2006 μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Λιάκου κι είναι πατέρας δύο παιδιών.ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 2005 και πήρε τον τίτλο του Παιδιάτρου  το 2015.Εργάστηκε ως ειδικευόμενος Παιδίατρος στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης,στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων  «Η Αγία Σοφία»όπου έκανε rotation στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του εν λόγω Νοσοκομείου,στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου-Αλεξάνδρα» όπου εκπαιδεύτηκε στην προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού.Από το 2015 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή της Αργυρούπολης. Ταυτόχρονα , κατόπιν αξιολόγησης του βιογραφικού του, του εγκρίθηκε θέση Επιστημονικού Συνεργάτη για τις ανάγκες της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων  «Η Αγία Σοφία» στην Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής. Εξειδικεύεται έκτοτε στον Τομέα Αναπτυξιολογίας. Η φιλοσοφία του ξεκινάει με την σκέψη ότι ο Παιδίατρος είναι «ο πρεσβευτής των παιδιών στην κοινωνία των ενηλίκων». Έχει special interest στο κομμάτι της Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής καθώς και στο κομμάτι της παιδικής παχυσαρκιας.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΣΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κωνσταντίνος Κωσταρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986.Είναι πτυχιούχος της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τμήματος Νοσηλευτικής Α του Τεχνολογικού Ιδρύματος Αθηνών. Είναι κάτοχος Πιστοποιητικού Εκπαίδευσης ALS(άμεση υποστήριξη ζωής) και κάτοχος Πιστοποιητικού Εκπαίδευσης BLS (βασική υποστήριξη ζωής). Από το 2014 εργάζεται ως νοσηλευτής στη γενική κλινική «DOCTOR’S HOSPITAL».ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΚΑΣΙΩΤΗΣ, MSc lecturer

Ο Αναστάσιος Μαρκασιώτης είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του UniversityofBoltonστη Μεγάλη Βρετανία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα <<Βιοτεχνολογία Βιομεταποίηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων>> από το UniversityofWarwick.Εργάστηκεστο βιοχημικό και ουρολογικό εργαστήριο του δημοσίου νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.Είναι συνεργάτης του Κολεγίου και του ΙΕΚ στον Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ από τον Οκτώβριο του 2014. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα πρακτικών εργαστηριακών σεμιναρίων σε μοριακές, κυτταρικές και βιοχημικές τεχνικές και είναι υποψήφιο μέλος του οργανισμού RoyalSocietyofBiologyστο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν το κομμάτι της νανοϊατρικής και πιο συγκεκριμένα τη δημιουργία συστημάτων για τη μεταφορά/διανομή φαρμάκων στο σώμα με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας. Επίσης, ασχολείται με τη βιοτεχνολογία φυτών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.