Β. Νοσηλευτικής Χειρουργείου

Πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και έπειτα από μία χειρουργική επέμβαση ο γιατρός χρειάζεται βοήθεια σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και ο ασθενής φροντίδα για την ομαλή αποκατάσταση της υγείας του. Ο Β. Νοσηλευτικής Χειρουργείου έχει την ευθύνη να αποστειρώνει τα χειρουργικά εργαλεία, να εξυπηρετεί γιατρούς κάθε ειδικότητας κατά τη διάρκεια της επέμβασης και ύστερα από αυτή να φροντίζει για τη φαρμακευτική αγωγή, τις ψυχολογικές και τις νοσηλευτικές ανάγκες του ασθενούς.

O χώρος της ιατρικής σε συναρπάζει, θέλεις να προσφέρεις ανακούφιση και βοήθεια στο συνάνθρωπο σου, να αποκτήσεις γνώσεις πάνω σε μία ειδικότητα που δεν περιορίζεται από σύνορα. Γίνε Β. Νοσηλευτικής Χειρουργείου και πραγματοποίησε τα όνειρά σου. Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ η εκπαίδευσή σου πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας σε συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες του χώρου. Η πρακτική σου άσκηση διενεργείται σε μεγάλα νοσοκομεία, κλινικές και μαιευτήρια, ενώ η επιμόρφωσή σου είναι συνεχής μέσα από συμμετοχή σε σεμινάρια και ημερίδες.

Η καριέρα σου

O απόφοιτος Β. Νοσηλευτικής Χειρουργείου του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί:
-Σε Νοσοκομεία
-Σε Ειδικές Κλινικές
-Σε Υγειονομικά Κέντρα του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα
-Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας

Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.

Συνέχιση σπουδώ

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΘΕΑΝΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η Θεανώ Βασιλείου σπούδασε στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Αποφοίτησε το 1999 και η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα: « O ρόλος των βιταμινών του συμπλέγματος Β σε ενδογενή μεταβολικά νοσήματα.» Έχει, επίσης, κάνει ειδική μελέτη πάνω στο σελήνιο ως στοιχείο διατροφής. Το 1999 εργάστηκε στα NUTRIMENT, συμβουλευτικά κέντρα κλινικής διαιτολογίας. Τα έτη 2000-2001 ήταν υπεύθυνη του τμήματος διατροφής στα κέντρα αδυνατίσματος LIGHT. Από το 2001 έως το 2005 εργάστηκε ως καθηγήτρια διαιτολογίας σε γνωστό ΙΕΚ. Από το 2005 έως το 2013 ήταν υπεύθυνη του τμήματος Διαιτολογίας του ETHNIC FITNESS CLUB. Από το 2006 μέχρι σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια διαιτολογίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.


ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΥΤΗ

Η Γερούτη Χ.  Όλγα είναι καθηγήτρια  και υπεύθυνη τομέα φυσικοθεραπείας στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΟΜΗΡΟΣ.
Απόφοιτη του Α.Τ.Ε.Ι Φυσικοθεραπείας Πατρών (παράρτημα Αιγίου) και του μεταπτυχιακού  προγράμματος«Διαχείριση του περιβάλλοντος και οι επιπτώσεις στην υγεία» Ιατρική Αθηνών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Ασκεί ελεύθερο επάγγελμα με ειδίκευση στο manual therapy και τις τεχνικές P.N.F. και το βελονισμό (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική). Παρακολουθεί πρόγραμμα εξειδίκευσης στην σπλαχνική κινητοποίηση, του ινστιτούτου Barral.
Έχει κάνει 3 παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια και συγκεκριμένα:
*Παρουσίαση εργασίας στην 19η επιστημονική διημερίδα που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ν.Ι.Μ.Τ.Σ (2010), με θέμα ‘Παγωμένος ώμος - αποκατάσταση με τεχνικές Mulligan’.
*Παρουσίαση εργασίας με θέμα ‘Ρωγμώδες κάταγμα επιγονατίδας αποκατάσταση με τεχνικές Maitland και Μulligan’ , στο 20ό ετήσιο πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο φυσικοθεραπείας 2010, που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου υγείας στο Μαρούσι. 
*Παρουσίαση εργασίας στην 20ή επιστημονική διημερίδα που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ν.Ι.Μ.Τ.Σ (2011), με θέμα ‘Δυσλειτουργίες Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης – Αποκατάσταση με τεχνικές Maitland’.
Μετρά επίσης και μια συμμετοχή σε παρουσίαση εργασίας στο 38ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ιατρικής με θέμα «Οι άστεγοι των Αθηνών – Ιατρική και κοινωνιολογική προσέγγιση». 
Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται με τον χορό και την μουσική

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Dr. Γεώργιος Γριτσόπουλος υπήρξε μαθητής της Λεοντίου Σχολής. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική του εργασία με τίτλο «Θεραπεία της υπερτριγλυκεριδαιμίας» έλαβε βαθμό «Άριστα». Έχει Άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος, καθώς και Ευρωπαϊκή Άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας. Ο Dr.Γριτσόπουλος είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Διδακτορική του Διατριβή με τίτλο «Η μετισχαιμική προστασία του μυοκαρδίου (remote postconditioning) μετά από εφαρμογή σε απομεμακρυσμένο αγγείο» έλαβε επίσης «Άριστα». ‘Εχει ειδικευθεί στη Γενική Χειρουργική, την Καρδιοχειρουργική και τη Θωρακοχειρουργική. Το ερευνητικό του έργο, στο πλαίσιο του διδακτορικού του, επικεντρώνεται στην Πειραματική καρδιοχειρουργική. Ο Dr. Γριτσόπουλος είναι εξειδικευμένος στη Καρδιοχειρουργική Ενηλίκων ως Επιμελητής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Liverpool Heart & Chest Hospital UK και στην Καρδιοχειρουργική Ενηλίκων, Βαλδιβοπλαστικές, Μικροτραυματική Καρδιοχειρουργική ως Επ. Καρδιοχειρουργός της Πανεπιστημιακής Κλινικής NYU Langone Medical Center New York Dep. Cardiothoracic Surgery USA. Από το 2011 διατελεί διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Κλινικής του Ψυχικού. Έχει συμμετάσχει με εργασίες και παρουσιάσεις σε πολλά εθνικά και διεθνή Συνέδρια και οι δημοσιεύσεις του σε διεθνή περιοδικά παρουσιάζουν μεγάλο κύρος.


ΒΑΪΟΣ ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ 

Ο Βάιος Ιακωβάκης γεννήθηκε το 1969 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Εργάζεται ως νοσηλευτής στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας στη ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) σε θέση ευθύνης.Αποφοίτησε από τη Νοσηλευτική Σχολή του Τ.Ε.Ι. Λάρισας το 1993. Εργάστηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι τη διετία 1997-1999. Επί δέκα συναπτά έτη (1998-2008) εργάστηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (στη Νευροχειρουργική-Γναθοχειρουργική-Πλαστική χειρουργική και στην Αιμοδοσία του νοσοκομείου). 

Απέκτησε τον τίτλο της Χειρουργικής Νοσηλευτικής Ειδικότητας το 2003. Το 2008 μετατάχθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου εργάστηκε αρχικά στην Παθολογική- Καρδιολογική Κλινική και στη συνέχεια στο Χειρουργείο, στο Αναισθησιολογικό Τμήμα, όπου κατείχε θέση υπευθύνου του τμήματος το διάστημα 2010-2011. 
Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ΠΜΣ «ΜΕΘ & Επείγουσα Νοσηλευτική» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, καθώς και πιστοποίηση γνώσης στη βασική ΚΑΡΠΑ (BLS). 
Έχει εκπονήσει εργασίες και έχει συμμετάσχει σε ιατρικά και νοσηλευτικά συνέδρια και ημερίδες. Στο χώρο της εκπαίδευσης εργάζεται από το 1999 σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ, όπως και σε ΕΠΑΛ καταγράφοντας ώρες διδασκαλίας και πρακτικής εκπαίδευσης. Με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται από το 2006 μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Λιάκου κι είναι πατέρας δύο παιδιών.

 

ΑΛΙΣ ΚΟΤΣΑΣΙΑΝ

Η Αλίς Κοτσασιάν, με καταγωγή από την Αρμενία και την Αργεντινή, είναι μια άρτια καταρτισμένη αθλητική επιστήμων. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας (ΑΤΕΙ Πατρών) και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αθλητικών Επιστημών, με ειδίκευση στην Αθλητιατρική, του Πανεπιστημίου Lund της Σουηδίας. 
Το ενδιαφέρον της εστιάζεται σε έρευνες για τη φυσιολογία μυών και τενόντων και την καταπόνησή τους σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί στο Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου «Υγεία» και ιδιωτικά με αθλητές, ανεξαρτήτως επιπέδου.
Έχει συνεργαστεί με ομάδες της Σουηδίας -κυρίως με την ποδοσφαιρική ομάδα Malmö FF- όπως και με την Εθνική ομάδα που συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi (αθλητές freeskiing, cross-country skiing & skeleton). 
Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει στη συγγραφή και κριτική βιβλίων, όπως «Ορθοπαιδικές Εξετάσεις» από τον όμιλο Σιώκη, και του e-book «Top tips for a healthier driver» - μαζί με τους Dr. Graham Cox, Neil Mead.
Παρουσίασε τις τελευταίες της έρευνες σε συνέδρια του European College of Sports Science και Danish Sports Medicine Annual Congress (2014) εστιάζοντας στην «αποκατάσταση της πάθησης του αγκώνα του τενίστα» και «στην έγχυση πλάσματος στην πάθηση του γόνατος του άλτη» (υπό δημοσίευση).
Είναι καθηγήτρια στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, ενώ παράλληλα διεκπεραιώνει την έρευνά της στις ασυμμετρίες των ποδιών των ξιφομάχων σε επίπεδο πρωταθλητισμού, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ

Ο Βασίλης Μηνακάκης γεννήθηκε το 1962 στις Αμύκλες Λακωνίας, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, μιας κόρης που σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ενός γιου, που είναι μαθητής της Β' Λυκείου (Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων).

Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ασχολείται με τη διδασκαλία σε μαθητές του Τομέα Υγείας των ΕΠΑΛ (σε μεγάλα φροντιστήρια ή με ιδιαίτερα μαθήματα) και των ΙΕΚ επί μια 10ετία, καθώς και με την εκδοτική επιμέλεια βιβλίων επί 23 χρόνια.

Έχει επιμεληθεί εκδόσεις ιατρικού και άλλου περιεχομένου για ιατρικούς φορείς (περιοδικό Νοσηλευτική), εφημερίδες (Η Καθημερινή), μεγάλα βιβλιοπωλεία (Ελευθερουδάκης, Πρωτοπορία), Εγκυκλοπαίδειες (Δομή), εκδοτικούς οίκους (Ερευνητές, ΚΨΜ, Explorer), δήμους (Έδεσσας, Βόλου, Καλαμάτας), εκδότες εντύπων περιπτέρου (De Agostini), ιδιώτες κ.ά.

Συνεργάζεται με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», όπου επιμελείται τα ιατρικά και ιστορικά βιβλία της ιατρού Ειρήνης Σαρόγλου-Τσάκου. Ένα εξ αυτών, με τίτλο Υγεία εν Πλω, έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Είναι συγγραφέας βιβλίων κοινωνιολογικού και ταξιδιωτικού περιεχομένου. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του με θέματα κοινωνιολογικού περιεχομένου αφορά την Κοινωνική Ασφάλιση και έχει δοθεί ως σύγγραμμα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Βιβλία που επιμελήθηκε έχουν βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών και το Δήμο Σαλαμίνας. 

ΣΠΥΡΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Σπύρος Σωτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Το 2001 αποφοίτησε από το 1o Λύκειο Παπάγου και εισήχθη στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη φυσικοθεραπεία από το University of Brighton. Στην πτυχιακή του εργασία διερεύνησε τη δοσολογία θεραπευτικών φυσικοθεραπευτικών τεχνικών στην πρόκληση τοπικής όσο και συστημικής αναλγησίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων πάνω στον τομέα της φυσικοθεραπείας όπως επίσης έχει υπάρξει και ομιλητής σε πολλά συνέδρια και ημερίδες. Από το 2010 έχει τη θέση του υπεύθυνου του τομέα φυσικοθεραπείας στον εκπαιδευτικό όμιλο Όμηρος, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την κλινική εργασία καθώς είναι ιδιοκτήτης εργαστηρίου φυσικοθεραπείας. Έχει διδάξει πλήθος μαθημάτων όπως μυοσκελετική φυσικοθεραπεία, ανατομία, φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση, μεθοδολογία έρευνας και άλλα. Επίσης κάθε χρόνο επιβλέπει πτυχιακές εργασίες στο γνωστικό αντικείμενο της μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας.

     

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση
Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

70 χρόνια δίπλα σου...

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει.  

Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας .
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο AEGEANCOLLEGE για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.