Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Β. Εργοθεραπείας

Εργοθεραπευτής

Οι καθημερινές δραστηριότητες θεωρούνται εύκολες και απλές. Οι ψυχικές, φυσικές και αναπτυξιακές διαταραχές που μπορεί να προκύψουν σε κάποιον άνθρωπο τις καθιστούν δύσκολες έως και αδύνατες. Για τον Β. Εργοθεραπείας αυτό είναι μια πρόκληση για το σχεδιασμό και την εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων που θα αντισταθμίσουν κάθε δυσλειτουργία μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, όπως το παιχνίδι, η μουσική, η ζωγραφική, η μαγειρική κ.ά. Πιστεύεις ότι καθένας έχει δικαίωμα σε μια ανεξάρτητη, παραγωγική και ικανοποιητική ζωή. Σε μια εποχή όπου ο τομέας της υγείας διευρύνεται με σκοπό την ένταξη όλο και περισσότερων ομάδων πληθυσμού στην κοινωνία και την παραγωγική διαδικασία, η ειδικότητα Β. Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ γίνεται απαραίτητη. Σπούδασε στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κοντά σε έμπειρους επαγγελματίες, απόκτησε πολύτιμες γνώσεις και ξεκίνα με αξιώσεις την καριέρα σου


Η καριέρα σου

Ο Β. Εργοθεραπείας, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, μπορεί να εργαστεί σε:
-Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) και Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) ως βοηθός
-Κέντρα Αποκατάστασης Παιδιών και Ατόμων Τρίτης Ηλικίας
-Ιδρύματα για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες
-Παιδικούς Σταθμούς/Κατασκηνώσεις κ.λπ.
-Νηπιαγωγεία
-Σχολεία για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες
-θεραπευτικές Κοινότητες Εξαρτημένων Ατόμων
-Ιδρύματα Αγωγής Ανηλίκων (φυλακές, σωφρονιστικά ιδρύματα κ.λπ.)


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.

Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΧΑΡΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Χάρης Σαββόπουλος είναι εργοθεραπευτής, απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας. Εργάζεται σε κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά και ενήλικες. Έχει εξειδικευτεί στην μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης από το USC/WPS και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με την παρέμβαση σε παιδιά όπως TEACCH, PECS και “Δυσγραφία: Αξιολόγηση και αντιμετώπιση”. Ήταν μέλος της ομάδας του ερευνητικού προγράμματος ΠΑΥΕΥΣ του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της οργανωτικής επιτροπής στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού. Από το 2014 εργάζεται ως καθηγητής σε ΙΕΚ στην ειδικότητα του Βοηθού Εργοθεραπείας.ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 2005 και πήρε τον τίτλο του Παιδιάτρου  το 2015.Εργάστηκε ως ειδικευόμενος Παιδίατρος στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης,στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων  «Η Αγία Σοφία»όπου έκανε rotation στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του εν λόγω Νοσοκομείου,στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου-Αλεξάνδρα» όπου εκπαιδεύτηκε στην προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού.Από το 2015 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή της Αργυρούπολης. Ταυτόχρονα , κατόπιν αξιολόγησης του βιογραφικού του, του εγκρίθηκε θέση Επιστημονικού Συνεργάτη για τις ανάγκες της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων  «Η Αγία Σοφία» στην Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής. Εξειδικεύεται έκτοτε στον Τομέα Αναπτυξιολογίας. Η φιλοσοφία του ξεκινάει με την σκέψη ότι ο Παιδίατρος είναι «ο πρεσβευτής των παιδιών στην κοινωνία των ενηλίκων». Έχει special interest στο κομμάτι της Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής καθώς και στο κομμάτι της παιδικής παχυσαρκιας.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΥΤΗ

Η Γερούτη Χ. Όλγα είναι καθηγήτρια  και υπεύθυνη τομέα φυσικοθεραπείας στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΟΜΗΡΟΣ.
Απόφοιτη του Α.Τ.Ε.Ι Φυσικοθεραπείας Πατρών (παράρτημα Αιγίου) και του μεταπτυχιακού προγράμματος«Διαχείριση του περιβάλλοντος και οι επιπτώσεις στην υγεία» Ιατρική Αθηνών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Ασκεί ελεύθερο επάγγελμα με ειδίκευση στο manual therapy και τις τεχνικές P.N.F. και το βελονισμό (Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική). Παρακολουθεί πρόγραμμα εξειδίκευσης στην σπλαχνική κινητοποίηση, του ινστιτούτου Barral.
Έχει κάνει 3 παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια και συγκεκριμένα:
*Παρουσίαση εργασίας στην 19η επιστημονική διημερίδα που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ν.Ι.Μ.Τ.Σ (2010), με θέμα ‘Παγωμένος ώμος - αποκατάσταση με τεχνικές Mulligan’.
*Παρουσίαση εργασίας με θέμα ‘Ρωγμώδες κάταγμα επιγονατίδας αποκατάσταση με τεχνικές Maitland και Μulligan’ , στο 20ό ετήσιο πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο φυσικοθεραπείας 2010, που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου υγείας στο Μαρούσι. 
*Παρουσίαση εργασίας στην 20ή επιστημονική διημερίδα που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ν.Ι.Μ.Τ.Σ (2011), με θέμα ‘Δυσλειτουργίες Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης – Αποκατάσταση με τεχνικές Maitland’.
Μετρά επίσης και μια συμμετοχή σε παρουσίαση εργασίας στο 38ο Πανελλήνιο συνέδριο της Ιατρικής με θέμα «Οι άστεγοι των Αθηνών – Ιατρική και κοινωνιολογική προσέγγιση». 
Στον ελεύθερο χρόνο ασχολείται με τον χορό και την μουσική.ΑΛΙΣ ΚΟΤΣΑΣΙΑΝ

Η Αλίς Κοτσασιάν, με καταγωγή από την Αρμενία και την Αργεντινή, είναι μια άρτια καταρτισμένη αθλητική επιστήμων. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας (ΑΤΕΙ Πατρών) και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αθλητικών Επιστημών, με ειδίκευση στην Αθλητιατρική, του Πανεπιστημίου Lund της Σουηδίας. 
Το ενδιαφέρον της εστιάζεται σε έρευνες για τη φυσιολογία μυών και τενόντων και την καταπόνησή τους σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί στο Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου «Υγεία» και ιδιωτικά με αθλητές, ανεξαρτήτως επιπέδου.
Έχει συνεργαστεί με ομάδες της Σουηδίας -κυρίως με την ποδοσφαιρική ομάδα Malmö FF- όπως και με την Εθνική ομάδα που συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi (αθλητές freeskiing, cross-country skiing & skeleton). 
Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει στη συγγραφή και κριτική βιβλίων, όπως «Ορθοπαιδικές Εξετάσεις» από τον όμιλο Σιώκη, και του e-book «Top tips for a healthier driver» - μαζί με τους Dr. Graham Cox, Neil Mead.
Παρουσίασε τις τελευταίες της έρευνες σε συνέδρια του European College of Sports Science και Danish Sports Medicine Annual Congress (2014) εστιάζοντας στην «αποκατάσταση της πάθησης του αγκώνα του τενίστα» και «στην έγχυση πλάσματος στην πάθηση του γόνατος του άλτη» (υπό δημοσίευση).
Είναι καθηγήτρια στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, ενώ παράλληλα διεκπεραιώνει την έρευνά της στις ασυμμετρίες των ποδιών των ξιφομάχων σε επίπεδο πρωταθλητισμού, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση
Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.