Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας

Διατροφή Διαιτολογία

Υπάρχει άραγε μέρα που να μην αναφέρουμε έστω και απλά τη λέξη "δίαιτα"; Το ιδανικό βάρος είναι το ζητούμενο πολλών ανθρώπων. Πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής που θα εξασφαλίζει παράλληλα καλή υγεία. Το Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ αναλαμβάνει τη δημιουργία προγραμμάτων διατροφής ανάλογα με την ηλικία, τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής και τις συνθήκες εργασίας. Για απώλεια ή για διατήρηση βάρους. Προσαρμόζει τα προγράμματα αυτά και για ειδικές ομάδες όπως αθλητές, εγκύους, παιδιά, άτομα με προβλήματα υγείας κ.λπ.

Η σωστή διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή σου. θέλεις να μάθεις περισσότερα και να βοηθήσεις ανθρώπους να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες για λόγους εμφάνισης ή υγείας. Ακολούθησε την ειδικότητα Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, σπούδασε κοντά σε αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου, πραγματοποίησε την πρακτική σου άσκηση σε μεγάλα νοσοκομεία, κλινικές και ιατρικά κέντρα και απόκτησε τα εφόδια που θα σε οδηγήσουν αμέσως στην αγορά εργασίας.


Η καριέρα σου

Το Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε: 
-Αθλητικά Κέντρα
-Γυμναστήρια
-Ινστιτούτα Αισθητικής - Αδυνατίσματος - Φυσικοθεραπευτήρια
-Κλινικές και Κέντρα Υγείας
-Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία
-Εστιατόρια
-Ξενοδοχεία
-Μονάδες μαζικής παραγωγής
-Ως Σύμβουλος Διατροφής στο χώρο του θεάματος και των media
-Ως ελεύθερος επαγγελματίας


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.


Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΘΕΑΝΩ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η Θεανώ Βασιλείου σπούδασε στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Αποφοίτησε το 1999 και η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα: « O ρόλος των βιταμινών του συμπλέγματος Β σε ενδογενή μεταβολικά νοσήματα.» Έχει, επίσης, κάνει ειδική μελέτη πάνω στο σελήνιο ως στοιχείο διατροφής. Το 1999 εργάστηκε στα NUTRIMENT, συμβουλευτικά κέντρα κλινικής διαιτολογίας. Τα έτη 2000-2001 ήταν υπεύθυνη του τμήματος διατροφής στα κέντρα αδυνατίσματος LIGHT. Από το 2001 έως το 2005 εργάστηκε ως καθηγήτρια διαιτολογίας σε γνωστό ΙΕΚ. Από το 2005 έως το 2013 ήταν υπεύθυνη του τμήματος Διαιτολογίας του ETHNIC FITNESS CLUB. Από το 2006 μέχρι σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια διαιτολογίας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Dr. Γεώργιος Γριτσόπουλος υπήρξε μαθητής της Λεοντίου Σχολής. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική του εργασία με τίτλο «Θεραπεία της υπερτριγλυκεριδαιμίας» έλαβε βαθμό «Άριστα». Έχει Άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος, καθώς και Ευρωπαϊκή Άδεια ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας. Ο Dr.Γριτσόπουλος είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Διδακτορική του Διατριβή με τίτλο «Η μετισχαιμική προστασία του μυοκαρδίου (remote postconditioning) μετά από εφαρμογή σε απομεμακρυσμένο αγγείο» έλαβε επίσης «Άριστα». ‘Εχει ειδικευθεί στη Γενική Χειρουργική, την Καρδιοχειρουργική και τη Θωρακοχειρουργική. Το ερευνητικό του έργο, στο πλαίσιο του διδακτορικού του, επικεντρώνεται στην Πειραματική καρδιοχειρουργική. Ο Dr. Γριτσόπουλος είναι εξειδικευμένος στη Καρδιοχειρουργική Ενηλίκων ως Επιμελητής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Liverpool Heart & Chest Hospital UK και στην Καρδιοχειρουργική Ενηλίκων, Βαλδιβοπλαστικές, Μικροτραυματική Καρδιοχειρουργική ως Επ. Καρδιοχειρουργός της Πανεπιστημιακής Κλινικής NYU Langone Medical Center New York Dep. Cardiothoracic Surgery USA. Από το 2011 διατελεί διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Κλινικής του Ψυχικού. Έχει συμμετάσχει με εργασίες και παρουσιάσεις σε πολλά εθνικά και διεθνή Συνέδρια και οι δημοσιεύσεις του σε διεθνή περιοδικά παρουσιάζουν μεγάλο κύρος.ΑΛΙΣ ΚΟΤΣΑΣΙΑΝ

Η Αλίς Κοτσασιάν, με καταγωγή από την Αρμενία και την Αργεντινή, είναι μια άρτια καταρτισμένη αθλητική επιστήμων. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας (ΑΤΕΙ Πατρών) και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Αθλητικών Επιστημών, με ειδίκευση στην Αθλητιατρική, του Πανεπιστημίου Lund της Σουηδίας. 
Το ενδιαφέρον της εστιάζεται σε έρευνες για τη φυσιολογία μυών και τενόντων και την καταπόνησή τους σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Στην Ελλάδα έχει εργαστεί στο Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Νοσοκομείου «Υγεία» και ιδιωτικά με αθλητές, ανεξαρτήτως επιπέδου.
Έχει συνεργαστεί με ομάδες της Σουηδίας -κυρίως με την ποδοσφαιρική ομάδα Malmö FF- όπως και με την Εθνική ομάδα που συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Sochi (αθλητές freeskiing, cross-country skiing & skeleton). 
Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει στη συγγραφή και κριτική βιβλίων, όπως «Ορθοπαιδικές Εξετάσεις» από τον όμιλο Σιώκη, και του e-book «Top tips for a healthier driver» - μαζί με τους Dr. Graham Cox, Neil Mead.
Παρουσίασε τις τελευταίες της έρευνες σε συνέδρια του European College of Sports Science και Danish Sports Medicine Annual Congress (2014) εστιάζοντας στην «αποκατάσταση της πάθησης του αγκώνα του τενίστα» και «στην έγχυση πλάσματος στην πάθηση του γόνατος του άλτη» (υπό δημοσίευση).
Είναι καθηγήτρια στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, ενώ παράλληλα διεκπεραιώνει την έρευνά της στις ασυμμετρίες των ποδιών των ξιφομάχων σε επίπεδο πρωταθλητισμού, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.ΚΑΠΡΙΕΛ ΑΤΑΜΙΑΝ

Ο Καπριέλ Αταμιάν αποφοίτησε από το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο University of Pittsburgh στις Η.Π.Α. αποκτώντας το M.Sc. με βαθμό Άριστα. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Χημεία ΑΣΕΠ” (Εκδόσεις Κοκοτσάκης, 2006). Το 2013 εντάχθηκε στο «Μητρώο Αξιολογητών, Επιτηρητών, Ελεγκτών, Επιθεωρητών, Εμπειρογνωμόνων» του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.Το 2014 πιστοποιήθηκε ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το Υπουργείο Παιδείας. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στις εξετάσεις Πιστοποίησης των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. ως εξεταστής Πρακτικού Μέρουςκαι ως βαθμολογητής. Το 2017 ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση».ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΚΑΣΙΩΤΗΣ, MSc lecturer

Ο Αναστάσιος Μαρκασιώτης είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του UniversityofBoltonστη Μεγάλη Βρετανία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα <<Βιοτεχνολογία Βιομεταποίηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων>> από το UniversityofWarwick.Εργάστηκεστο βιοχημικό και ουρολογικό εργαστήριο του δημοσίου νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.Είναι συνεργάτης του Κολεγίου και του ΙΕΚ στον Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ από τον Οκτώβριο του 2014. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα πρακτικών εργαστηριακών σεμιναρίων σε μοριακές, κυτταρικές και βιοχημικές τεχνικές και είναι υποψήφιο μέλος του οργανισμού RoyalSocietyofBiologyστο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν το κομμάτι της νανοϊατρικής και πιο συγκεκριμένα τη δημιουργία συστημάτων για τη μεταφορά/διανομή φαρμάκων στο σώμα με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας. Επίσης, ασχολείται με τη βιοτεχνολογία φυτών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 2005 και πήρε τον τίτλο του Παιδιάτρου το 2015.Εργάστηκε ως ειδικευόμενος Παιδίατρος στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης,στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»όπου έκανε rotation στις Πανεπιστημιακές Κλινικές του εν λόγω Νοσοκομείου,στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου-Αλεξάνδρα» όπου εκπαιδεύτηκε στην προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού.Από το 2015 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή της Αργυρούπολης. Ταυτόχρονα , κατόπιν αξιολόγησης του βιογραφικού του, του εγκρίθηκε θέση Επιστημονικού Συνεργάτη για τις ανάγκες της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» στην Μονάδα Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής. Εξειδικεύεται έκτοτε στον Τομέα Αναπτυξιολογίας. Η φιλοσοφία του ξεκινάει με την σκέψη ότι ο Παιδίατρος είναι «ο πρεσβευτής των παιδιών στην κοινωνία των ενηλίκων».Έχει specialinterest στο κομμάτι της Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής καθώς και στο κομμάτι της παιδικής παχυσαρκιας.

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.