Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Τεχνικός Φαρμάκων Καλλυντικών

Ο Τεχνικός Φαρμάκων Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων είναι ο εξειδικευμένος τεχνικός στην εργαστηριακή και βιομηχανική παραγωγή φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων.

Ο Τεχνικός Φαρμάκων Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, κατέχει όλες τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις και μεθόδους που τον βοηθούν να συνθέτει ποιοτικά σωστά προϊόντα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, και να ελέγχει τη γνησιότητα και την καθαρότητα των πρώτων υλών.


Η καριέρα σου

Ο Τεχνικός Φαρμάκων Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, μπορεί να εργαστεί σε:

-Φαρμακευτικές βιομηχανίες
-Βιοτεχνίες καλλυντικών
-Εργαστήρια καλλυντικών ή φαρμακευτικών προϊόντων
-Φαρμακεία
-Νοσοκομεία, Εταιρείες, Ιδρύματα
-στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων
-Ως ελεύθερος επαγγελματίας 


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.

Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΚΑΠΡΙΕΛ ΑΤΑΜΙΑΝ

Ο Καπριέλ Αταμιάν αποφοίτησε από το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στο University of Pittsburgh στις Η.Π.Α. αποκτώντας το M.Sc. με βαθμό Άριστα. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Χημεία ΑΣΕΠ” (Εκδόσεις Κοκοτσάκης, 2006). Το 2013 εντάχθηκε στο «Μητρώο Αξιολογητών, Επιτηρητών, Ελεγκτών, Επιθεωρητών, Εμπειρογνωμόνων» του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.Το 2014 πιστοποιήθηκε ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το Υπουργείο Παιδείας. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στις εξετάσεις Πιστοποίησης των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. ως εξεταστής Πρακτικού Μέρουςκαι ως βαθμολογητής. Το 2017 ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση».ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΡΚΑΣΙΩΤΗΣ, MSc lecturer

Ο Αναστάσιος Μαρκασιώτης είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του UniversityofBoltonστη Μεγάλη Βρετανία και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα <<Βιοτεχνολογία Βιομεταποίηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων>> από το UniversityofWarwick.Εργάστηκεστο βιοχημικό και ουρολογικό εργαστήριο του δημοσίου νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.Είναι συνεργάτης του Κολεγίου και του ΙΕΚ στον Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ από τον Οκτώβριο του 2014. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα πρακτικών εργαστηριακών σεμιναρίων σε μοριακές, κυτταρικές και βιοχημικές τεχνικές και είναι υποψήφιο μέλος του οργανισμού RoyalSocietyofBiologyστο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν το κομμάτι της νανοϊατρικής και πιο συγκεκριμένα τη δημιουργία συστημάτων για τη μεταφορά/διανομή φαρμάκων στο σώμα με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας. Επίσης, ασχολείται με τη βιοτεχνολογία φυτών με απώτερο σκοπό τη βελτίωση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΤΗΦΟΡΗ

Η Γεωργία Κατηφόρη γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1973. Σπούδασε στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Η διπλωματική της εργασία είχε θέμα “Aλκοολική ζύμωση σε ακινητοποιημένα κύτταρα”. Από το 1999 εργάζεται ως καθηγήτρια σε Ιδιωτικά ΙΕΚ σε διάφορους τομείς.ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΡΧΟΥ

Η Νεκταρία Χιλιάρχου κατάγεται από το Μελιγαλά Μεσσηνίας. Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002. Μετά το πέρας των σπουδών της εργάστηκε σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Μελέτης Μαθητών. Η ενασχόλησή της με τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) άρχισε το 2006. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ σε διάφορες ειδικότητες. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται μετο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει όλα όσα κάνουν την εκπαίδευση αλλά και τη ζωή των σπουδαστών του πιο εύκολη. Γι’ αυτό, δημιούργησε μια σειρά παροχών που ενισχύουν συγχρόνως τις ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον. Οι παροχές απευθύνονται στους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων, με στόχο να προσφέρουν μια καλύτερη καθημερινότητα.

ΔΩΡΕΑΝ διδασκαλία όλων των ευρωπαϊκών γλωσσών. Γιατί, τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ, κανείς δεν μπορεί να λείπει.

ΔΩΡΕΑΝ διδασκαλία των προγραμμάτων Η/Υ που οδηγούν στην απόκτηση του Αναγνωρισμένου από Δημόσιο πιστοποιητικού KeyCERT.

Εκπαιδευτικό Portal στο οποίο οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους ( υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

Εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία εντελώς δωρεάν σε όσους σπουδαστές το έχουν ανάγκη.

Απεριόριστη καθημερινή πρακτική άσκηση με χρήση των εργαστηρίων, για να «μπεις στο κλίμα» & να εξοικειωθείς από σήμερα και με το δικό σου ρυθμό, με το μελλοντικό επαγγελματικό σου περιβάλλον.

Βιβλιοθήκες. Και για να είσαι πάντα «διαβασμένος» στις τελευταίες εξελίξεις της δουλειάς σου, το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διαθέτει μια ενημερωμένη βιβλιοθήκη, με 10.000 τίτλους βιβλίων, περιοδικών & δημοσιευμένων εργασιών.

Υποστήριξη από Προσωπικό Σύμβουλο Σπουδών, που θα σε καθοδηγήσει, θα σε προσανατολίσει & θα σε βοηθήσει ν' αξιοποιήσεις καλύτερα τις κλίσεις σου.

Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, που θα φροντίσει για την επαγγελματική σου αποκατάσταση μετά το τέλος των σπουδών σου. Για να μην έχεις να σκεφτείς τίποτα άλλο εκτός απ' τις σπουδές σου.

Επιπλέον προσφέρει: Χρηματοδότηση σπουδών, Ασφαλιστική κάλυψη, Αναβολή στράτευσης, Εκπτωτική κάρτα, Φορολογικές απαλλαγές, Εκπαιδευτικές επισκέψεις, Σεμινάρια-Διαλέξεις, Αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, Συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ κ.ά.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.