Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Β. Βρεφονηπιοκόμων

Βοηθός Βραφονηπιοκόμων

Ο Β. Βρεφονηπιοκόμων, εμπνέοντας και καθοδηγώντας τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με κατάλληλες παιδαγωγικές μεθόδους, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την ολόπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξή τους. Οι θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις αποτελούν τα εργαλεία του, ώστε να διδάξει στα παιδιά τον κόσμο γύρω τους.

Ο Β. Βρεφονηπιοκόμων ως υπεύθυνος επαγγελματίας στηρίζει την οικογένεια στο σύνολό της, παιδιά και γονείς, με απώτερο σκοπό να διαπαιδαγωγηθεί μία νέα γενιά ανθρώπων ώριμων και ολοκληρωμένων.


Η καριέρα σου

Ο Β. Βρεφονηπιοκόμων, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, έχει επαγγελματικές προοπτικές στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα.

Μπορεί να εργαστεί σε:
-Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς
-Παιδικές στέγες
-Νηπιαγωγεία
-Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης
-Ιδιωτικές επιχειρήσεις με ειδικά τμήματα για τα παιδιά των εργαζομένων
-Ελεύθερος επαγγελματίας


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.

Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΕΛΕΝΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ

Επικεφαλής του Τομέα Παιδαγωγικών Σπουδών
Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας. Διετέλεσε συντάκτης και παρουσιάστρια εκπομπών στον τηλεοπτικό σταθμό KOSMOS, στη γενέτειρά της, την Κομοτηνή. Από το 1998 εργάζεται συνεχώς στο χώρο της εκπαίδευσης και διδάσκει Ψυχολογία και Ανθρώπινες Σχέσεις – Επικοινωνία. Βιβλία της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Δηλώνει ευγνώμων στους σπουδαστές της, οι οποίοι συνεχώς την τροφοδοτούν με τη σκέψη, την κρίση και την αγάπη τους.

ΖΩΗ ΑΚΑΜΙΩΤΑΚΗ

Η Ζωή Ακαμιωτάκη είναι Σχεδιάστρια Παιδικού Παιχνιδιού με εξειδίκευση στην προσχολική ηλικία. Κατέχει τον τίτλο του Διδακτορικού διπλώματος με θέμα: Ludic machines: on the narrative of early childhood playground themed equipment, από το τμήμα Architecture & the Visual Arts του University of East London σε συνεργασία με το SMARTlab Digital Media Institute . Επίσης, κατέχει τον τίτλο του Μεταπτυχιακού διπλώματος με θέμα: Playground design space and equipment από το London Metropolitan University, καθώς και το ομώνυμο πτυχίο του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει κερδίσει τρεις υποτροφίες από το Εθνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ενώ παράλληλα έχει λάβει μέρος σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, εικαστικές εκθέσεις και συνέδρια.
Το 2005 και για 5 χρόνια εργάζεται για την προσφορά ποιοτικού σκηνικού χώρου για παιχνίδι σε παιδικές χαρές, με παιδιά κανονικής και μη κανονικής ανάπτυξης, για τους οργανισμούς Play Association of Tower Hamlets (PATH) και Kids στο Λονδίνο. Παράλληλα καινοτομεί, καθώς εισάγει το σχεδιασμό του παιχνιδιού ως αντικείμενο που τρέφει δημιουργικά τη φαντασία της προσχολικής ηλικίας, ως νέο πεδίο επιστημονικής έρευνας. Εργάζεται στην Ελλάδα από το 2009, ως καθηγήτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων Εικαστικών τεχνών και Κουκλοθέατρου στον τομέα Νηπιαγωγών και Παιδαγωγών Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων και Έκφρασης. Το γνωστικό της πεδίο συνδυάζει την Αισθητική αγωγή της προσχολικής ηλικίας με τη θεωρία και την πράξη του Παιχνιδιού, της Τέχνης και της ελληνικής Λαογραφίας.
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑ

Η Όλγα Γεωργαντζά είναι νηπιαγωγός, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Α.Π.Θ.) και κάτοχος του ετήσιου προγράμματος εξειδίκευσης της Ειδικής Αγωγής (Ε.Κ.Π.Α). Έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα σεμινάρια, της «Ψυχοκινητικής και Μουσικοκινητικής Αγωγής» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του «Θεατρικού Παιχνιδιού και Παντομίμας» στο Θέατρο της Εκπαίδευσης. Η ερευνητική της δραστηριότητα περιλαμβάνει τις εξής έρευνες: «Η προσέγγιση των γεωμετρικών σχημάτων στην πρώτη σχολική ηλικία με χρήση διδακτικού υλικού», «Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας» και «Περιβαλλοντική Αγωγή: Αειφόρο Σχολείο». Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στον τομέα των Παιδαγωγικών και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. Έχει υλοποιήσει μουσειακά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα προσχολικής αγωγής.ΝΑΤΑΛΙΑ ΖΕΤΟΥ

Η Ναταλία Ζέτου είναι κάτοχος Πτυχίου Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Πανεπιστήμιο Πατρών), και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στον Σχεδιασμό και Ανάπτυξη Αναλυτικών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης (MA in Curriculum Studies) από το Institute of Education (University of London). Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια κατάρτισης σε σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθοδολογίες (Reggio Emilia Approach, High Scope Approach, project approach) στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι μέλος της naeyc στις H.Π.Α (National Association of Early Years Children). Παράλληλα, έχει επιμορφωθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΠΤΔΕ) σε θέματα Ειδικής Αγωγής: Μαθησιακές Δυσκολίες-Δυσλεξία. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός και υπευθύνη Σχεδιασμού παιδαγωγικού προγράμματος σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με την εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων στο χώρο της προσχολικής αγωγής. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε δυο βιβλία προγραφικών δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας.ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΥΔΗ

Η Γεωργία Καρύδη διδάσκει παιδιά και ενήλικες σε τμήματα εικαστικών και τμήματα γύρω από τη θεατρική πράξη. Εκτός από δασκάλα και καθηγήτρια έχει υπάρξει αφοσιωμένη μαθήτρια. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (με μαθήματα εξελικτικής ψυχολογίας), στο Freie Universität του Βερολίνου (τμήμα θεατρολογίας/ κινηματογραφικών σπουδών) και στο Μεταπτυχιακό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με τίτλο «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης».
Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια θεατρικής πρακτικής, αυτοσχεδιασμού, σωματικής και φωνητικής οργάνωσης, θεατρικό παιχνιδιού, τεχνικής κλόουν, πρακτικών αρχαίου δράματος με επί κεφαλής διακεκριμένους δημιουργούς του θεατρικού χώρου όπως τους: Μ. Γεμετζάκη, Μ. Μαρμαρινό, Θ. Τερζόπουλο, Κ. Φιλίππογλου, Α. Μπρούσκου, κ.α. Έλαβε επίσης μέρος στην 1η Αnimart του ελληνικού Animation Center όπου ήρθε σε επαφή με τις κυριότερες τεχνικές του animation: στοπ καρέ, πλαστελίνη, κινούμενο σχέδιο, συνθετικά γραφικά (3D).
Παράλληλα εργάζεται στην Αθήνα ως εικαστικός και vocal performer. Τα τελευταία έτη ερευνά τρόπους ζωντανής επιτέλεσης (live performance) χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων φωνητικά, λόγο και beats, ενώ εκτός από τα solo projects συμμετέχει στα αυτοσχεδιαστικά σχήματα La Situation Conga και MrCantfind, στο εικαστικό σχήμα Ούτε ίσια γραμμή και το μουσικό duo Coqueirais. Έργα της έχουν εκτεθεί/ παρουσιαστεί στις: Γκαλερί Καππάτος, Team Titanic Berlin, CAN Christina Androulidaki, Μουσείο Μπενάκη, Open show studio, μουσική σκηνή Κύτταρο, Knot Gallery, 6 Dogs, Διπλάρειος σχολή (Athens Biennale 3 MONODROME, 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς, Βαβέλ) και έχουν δημοσιευθεί/τυπωθεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, FUTURA, τα περιοδικά Γαλέρα, ένθετο Ελευθεροτυπίας «9», τη δισκογραφική InnerEar κ.α.
Στα ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει από το 2011 τους Ειδικούς Προσχολικής Αγωγής στο τμήμα των Παιδαγωγικών και Κοινωνικών επαγγελμάτων. Ο τρόπος που χειρίζεται κανείς τη φωνή, το σώμα του, τα αντικείμενα και συνολικά ο τρόπος με τον οποίο φέρει τον εαυτό του, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα για ένα νέο νηπιαγωγό. Κατά την περίοδο αυτή κάθε εξάμηνο επιμελείται καλλιτεχνικά κουκλοθεατρικές παραστάσεις για παιδιά 2-7 ετών (παραγωγή σεναρίου, συγγραφή κειμένου, σχεδιασμός και κατασκευή κούκλας και σκηνικού κουκλοθεάτρου δύο όψεων) στις οποίες συνεργάζεται με τους σπουδαστές εκμαιεύοντας από αυτούς σημαντικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.ΕΡΩΦΙΛΛΗ ΛΕΚΚΑ

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έπαιξε στο θέατρο από το 1990 ως το 2000.
Σκηνοθετεί ερασιτεχνικές ομάδες – ενίοτε γράφει και τα κείμενα. Ασχολείται πολλά χρόνια με το θεατρικό παιχνίδι και γενικά με το θέατρο στην εκπαίδευση κυρίως ως δημιουργός θεατροπαιδαγωγικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδεύτρια θεατρικής αγωγής. Από το 2004 ως το 2013 συνεργάστηκε με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιώντας εργαστήρια που απευθύνονται σε νηπιαγωγούς και δασκάλους σχετικά με τη θεατρική αγωγή, δημιουργώντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα θεατρικής αγωγής, αλλά και ως συγγραφέας. 
Από το Πανεπιστήμιο έχουν εκδοθεί δύο βιβλία της: Θεατροπαιχνιδίσματα 1* (εγκρίθηκε από το παιδαγωγικό ινστιτούτο) και Θεατροπαιχνιδίσματα 2*.
Έχει γράψει τα παρακάτω θεατρικά έργα:
«Τέλος Πάντων»  (Bραβείο ΥΠ.ΠΟ.) 
Το 2001 παρουσιάστηκε από την ομάδα «Βιομηχανική» στην Πάτρα στο θέατρο «Λιθογραφείο»
«Η Συνταγή της Αστεριάδας»  (Βραβείο ΥΠ.ΠΟ. παιδικού θεατρικού έργου με τον προσωρινό τίτλο «Ένα μπουκέτο αστέρια»)
Το 2013 η «Συνταγή της Αστεριάδας» επιλέχτηκε για να μεταφραστεί και να συμπεριληφθεί σε ανθολογία Ευρωπαϊκού θεατρικού παιδικού έργου από τις εκδόσεις Maison Antoine Vitez.  
«Η Παγίδα»  Το 2008 παρουσιάστηκε στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού θεάτρου – Θεατρικά αναλόγια και εκδόθηκε από τις εκδόσεις Αιγόκερως. 
«Λίγο ακόμα»  Το έργο υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Εργαστήρι Μετάφρασης με έδρα την Εθνική σκηνή της Ορλεάνης, μεταφράστηκε στα γαλλικά και στα πορτογαλικά και δημοσιεύτηκε  στο Artistas Unidos, ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά περιοδικά για το σύγχρονο θέατρο (Λισαβόνα, 2008)
«Ποιος πήρε την μπάλα του Πέτρου» Θεατρικό έργο για εφήβους.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς οργανισμούς αλλά και ιδιωτικούς φορείς σχετικούς με το θέατρο, τη θεατρική εκπαίδευση και τη συγγραφή.ΝΙΚΗ ΜΙΧΑΛΑΚΑ

Γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα. Μαθήματα μουσικής ξεκίνησε στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου από όπου έλαβε το πτυχίο Αρμονίας (2004), συνέχισε στα Ωδεία Ορφείο και Ατενέουμ λαμβάνοντας τα Πτυχία Αντίστιξης (2008) και Πιάνου (2011) αντίστοιχα. Το 2006 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο απεφοίτησε ως αριστούχος το 2011. Για την πενταετή φοίτηση στη σχολή ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Κληροδοτήματος Παπαδάκη. Έκανε επιμορφωτικά σεμινάρια στα Μουσικοπαιδαγωγικά Συστήματα Orff-Kodaly, τη Διδακτική της Μουσικής, τη Μουσικοθεραπεία σε σχέση με την Ειδική αγωγή, τη Μουσική στην Κοινότητα (Community Music), τη Μουσική θεωρία (keyboard harmony, set theory, τεχνικές Μπαρόκ και σύγχρονης μουσικής) και ανάλυση. Παράλληλα σπούδασε κλαρινέτο και βυζαντινή μουσική. Έχει διδακτική εμπειρία στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Μετα-δευτεροβάθμια και Ωδειακή Εκπαίδευση, στη διεύθυνση παιδικής χορωδίας-ορχήστρας και την εμψύχωση μουσικών συνόλων σε κοινότητες ευπαθών ομάδων (ΚΕΘΕΑ, ΕΠΙΨΥ, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά κ.ά.). Διδάσκει το μάθημα της μουσικής και της μουσικοκινητικής αγωγής στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, πιάνο και θεωρία στη μουσική σχολή Μουσικό Παράθυρο, μουσικοκινητική σε ομάδες νηπίων, μουσική (φλογέρα-μελόντικα), μουσικοκινητική αγωγή και χορωδία σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (Εκπαιδευτήρια Μάνεση, Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών κ.ά). Κατά την ασχολία της με τη μουσική παδαγωγική από το 2006 επιμελείται τη μουσική για παιδικές παραστάσεις σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου. Από το 2011 είναι υπεύθυνη του μουσικού εργαστηρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Ταξιαρχών Μοσχάτου. Το 2012-2013 συμμετείχε στο διαδραστικό θεατρικό δρώμενο βιωματικής εκπαίδευσης για μαθητές σχολείων με δράσεις σε σχολεία σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ.ΣΟΦΙΑ ΣΒΟΡΩΝΟΥ

Η Σβορώνου Σοφία είναι ψυχολόγος. Διαθέτει πτυχίο Ψυχολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχίο Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από τη Φιλοσοφική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου. Είναι, επίσης, ψυχοθεραπεύτρια, με εκπαίδευση στη θεραπεία οικογένειας – ζευγαριού, βασισμένη στη συστημική προσέγγιση στο Εκπαιδευτικό και Θεραπευτικό Κέντρο «Αντίστιξη» και είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (EFTA). Από το 2006 εργάζεται ως Ψυχολόγος με αντικείμενα: Ψυχολογική αξιολόγηση, Διάγνωση  αναπτυξιακής - νοητικής καθυστέρησης, Συμβουλευτική, Ψυχοθεραπεία ατομική, ζευγαριού, οικογένειας. Ως ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο, όπου δουλεύει διαγνωστικά και θεραπευτικά με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Συνεργάζεται με το Τμήμα Βρεφών της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας και με το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής ΕΟΠΥΥ, Θεραπευτικό Τμήμα Εφήβων. Είναι ψυχολόγος στο Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, στη «Med-in» Ιατρική Παρέμβαση, στο Κέντρο Ανάπλασης Παιδιού και στο Κέντρο Ανάπτυξης & Εκπαίδευσης του Παιδιού. Διαθέτει πολυετή εκπαιδευτική εμπειρία ως εκπαιδεύτρια ΙΕΚ στην ειδικότητα Κοινωνικών Υπηρεσιών σε μαθήματα Γενικής, Κοινωνικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας, Ψυχοπαθολογίας και Ειδικής Αγωγής. Έχει κάνει εισηγήσεις και ανακοινώσεις σε επιστημονικές εκδηλώσεις και έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα. Ανήκει στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου «Οδηγός Διαπολιτισμικής Συμβουλευτικής», (Αθήνα 2008, εκδ. Παπαζήσης).

   

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.