Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Κομμωτής

Το πρώτο συστατικό μιας επιτυχημένης εμφάνισης είναι τα όμορφα, υγιή και περιποιημένα μαλλιά. Γι' αυτό άλλωστε το τηλέφωνο του Κομμωτή βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στα κινητά όλων! Ο Κομμωτής με τις γνώσεις, το ταλέντο αλλά και με συνεχή ενημέρωση πάνω στις νέες τεχνικές και τις τάσεις της μόδας φροντίζει τα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού. Αντιμετωπίζει προβλήματα που μπορεί να οφείλονται στη φύση της τρίχας, σε λανθασμένες επιλογές ή και σε ψυχοσωματικά αίτια. Αναδεικνύει και αλλάζει το στυλ ανάλογα με τη μόδα, την προσωπικότητα ή τη διάθεση του πελάτη. Προτείνει παράλληλα την προσωπική του άποψη κάνοντας έτσι τις υπηρεσίες του απαραίτητες και αναντικατάστατες.

Δεν είναι κάτι που σκέφτηκες ξαφνικά! Η φροντίδα των μαλλιών αλλά και ο χώρος όπου δραστηριοποιείται ένας Κομμωτής είναι κάτι που πάντα σε ενδιέφερε. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει ήδη εξασφαλίσει συνεργασία με την L'Oreal, την Wella, την Schwarzkopf και άλλες μεγάλες εταιρείες, ώστε παράλληλα με τη βασική εκπαίδευση να παίρνεις μέρος σε εξειδικευμένα σεμινάρια-μαθήματα από ειδικούς καθώς και σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Οι καθηγητές Κομμωτικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι διάσημοι κομμωτές και στυλίστες με αναγνωρισμένη καριέρα. Οι σπουδαστές, παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχουν προσφέρει αμέτρητες διακρίσεις και βραβεύσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.


Η καριέρα σου

O Επαγγελματίας Κομμωτής, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:
-Μεγάλες Αλυσίδες Κομμωτηρίων 
-Μεγάλα Γυμναστήρια 
-Μεγάλα Ξενοδοχεία 
-Τηλεόραση - Διαφήμιση - Κινηματογράφο - θέατρο
-Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας ανοίγοντας το δικό κομμωτήριο

Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.

Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Ο Γιώργος Σαρρής γεννήθηκε στην Καστοριά το 1979. Πέρασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά τελικά τον κέρδισε το επάγγελμα της κομμωτικής τέχνης. Από το 1998 έως και σήμερα διατηρεί 2 κομμωτήρια.Έχει αποφοιτήσει από τη μεγαλύτερη ακαδημία στον κόσμο TONY and GUY στο Λονδίνο. Επίσης από τις ακαδημίες PATRIC CAMERON στο Λονδίνο και ALAIN DIVERT στο Παρίσι, είναι ειδικός στην τεχνική περιποίησης τριχωτού KERASTASE στην Αθήνα, κάτοχος πτυχίου κομμωτή Α΄ και μιλάει άπταιστα 5 γλώσσες. Έχει κατακτήσει πάνω από 50 κύπελλα σε πανελλήνια πρωταθλήματα και έχει στεφτεί 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με την 3η και 2η θέση αντίστοιχα καθώς και 2 φορές πανευρωπαϊκός πρωταθλητής με τη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Όσο για τα Βαλκάνια τα τελευταία 5 χρόνια μονοπωλεί την 1η θέση. Συμμετέχει στην εθνική ομάδα κομμωτικής όπου έχει τιμηθεί πολλές φορές και ανήκει στην παγκόσμια ομάδα της TAFT για την επιλογή και την δημιουργία των χτενισμάτων για την EUROVISION. Έχει φιλοξενηθεί εκατοντάδες φορές σε ελληνικά και ξένα περιοδικά μόδας καθώς και στην τηλεόραση. Συμμετέχει κάθε χρόνο στο fashion week με τις μοναδικές του δημιουργίες. Κάθε χρόνο δημιουργεί την δική του collection μόδας για τα μαλλιά και συμμετέχει σχεδόν σε όλα τα μεγάλα event σε Ελλάδα και εξωτερικό.ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΙΑΤΖΗ

Η Ελένη Καλλιατζή γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Είναι έγγαμη και είναι μητέρα δύο ενήλικων παιδιών. Έχει εργαστεί ως κομμώτρια στα κομμωτήρια «Χαρά», «Τζόνης» και «Έλενα», αλλά και ως καθηγήτρια κομμωτικής σε ιδιωτικά ΙΕΚ και τα τελευταία χρόνια στο ΙΕΚ Όμηρος. Έχει διακριθεί με βραβείο Κομμωτικής Τέχνης από την «Π. Αμάραντος».ΑΡΓΥΡΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αργύρης Ραυτόπουλος έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του διέμενε στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει. Ο Αργύρης προσπαθεί να είναι πάντα δημιουργικός και εφευρετικός, να εργάζεται πάνω σε νέες τεχνοτροπίες και να επιτυγχάνει κάθε εργασία (project) που καταπιάνεται φέρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Διασκεδάζει να μελετά και να δουλεύει σκληρά χωρίς να διαμαρτύρεται και αντεπεξέρχεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Απολαμβάνει κάθε καινούριο βήμα που κάνει, το οποίο αποτελεί πρόκληση για εκείνον. Όταν ταξιδεύει, ανακαλύπτει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους ζωής και κάνει νέους φίλους χάρη στους οποίους κερδίζει άφθονη εμπειρία και έμπνευση για τη ζωή και το έργο του. Το Ισραήλ υπήρξε η χώρα που τον επηρέασε περισσότερο και του έδωσε όλη τη δύναμη που χρειαζόταν ώστε να είναι εφοδιασμένος με υπομονή και να γίνεται συνεχώς ένας καλύτερος άνθρωπος. Έπειτα από σχεδόν 18 χρόνια εμπειρίας και σκληρής δουλειάς κατάφερε να φτιάξει το προσωπικό ντοσιέ του έργου του (portfolio). Ο αγαπημένος του τομέας είναι τα μαλλιά, ενώ η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εικόνας αποτελεί στόχο που απαιτεί τη μεγαλύτερη έμπνευση. Φωτογραφήσεις παραγωγής και δημιουργική καλλιτεχνική κατεύθυνση ήταν τα επιτεύγματα που ακολούθησαν. Κατά τη διάρκεια των ετών 1997-1999 συμμετείχε στους διαγωνισμούς ομορφιάς του Ant1 ως βοηθός styling σε brands όπως Λουκία, Μπουρνάζος, Ασλάνης κ.ά. Μεταξύ των ετών 2001-2003, ο Αργύρης διέμενε και εργαζόταν στο Άμστερνταμ και στο Παρίσι. Από το 2003 μέχρι το 2007, εργάστηκε στη εταιρεία Apivita στο κομμάτι της Αρωματοθεραπείας και στην ανάπτυξη του κομμωτηριακού πελατολογίου. Το 2007 συμμετείχε στο ζωντανό πρόγραμμα του Alpha TV Παρουσιάστε μαζί με τον Ηλία Ψινάκη. Το 2008 βρισκόταν στο πλευρό της Νάντιας Μπουλέ και του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Πρωινό στο Mega και συνεργάστηκε με πρόσωπα από το χώρο της showbiz, όπως με τη Σμαράγδα Καρύδη, τη Ζέτα Μακρυπούλια, την Κατερίνα Στικούδη, την Τζόυς Ευείδη κ.ά. Συνεργάστηκε, επίσης, το 2009, με το Star Channel σε διάφορες εκπομπές. Το 2010 τον βρίσκει στο Ισραήλ, όπου o Αργύρης Ραυτόπουλος κάνει φωτογραφίσεις editorials. Τα επόμενα χρόνια που ακολουθούν (2011-2014), ο Αργύρης έχει στο ενεργητικό του πάνω από 30 δημοσιεύσεις (posts) με δουλειές και φωτογραφίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε 9 διαφορετικές χώρες. Κατά το 2014-2015, ταξιδεύει στο Λονδίνο και στο Μιλάνο, στα οποία κλείνει καινούριες συνεργασίες και δουλειές.ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΡΧΟΥ

Η Νεκταρία Χιλιάρχου κατάγεται από το Μελιγαλά Μεσσηνίας. Αποφοίτησε από Τμήμα Χημείας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2002. Μετά το πέρας των σπουδών της εργάστηκε σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και σε Κέντρα Μελέτης Μαθητών. Η ενασχόλησή της με τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) άρχισε το 2006. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ σε διάφορες ειδικότητες. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ.

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο).

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.