Αθήνα: (+30) 210 3806166 | Πειραιάς: (+30) 210 4190854 info@omiros.gr

Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον Τομέα των Μεταφορών

μεταφορές

Ο όγκος των καθημερινών μεταφορών αγαθών με κάθε μέσο είναι τεράστιος.Τα Στελέχη Οικονομίας και Διοίκησης στον Τομέα των Μεταφορών αναλαμβάνουν την ευθύνη των οικονομικών και διοικητικών θεμάτων που συνοδεύουν τις διαδικασίες καθώς και την οργάνωση και διοίκηση μεταφορικών επιχειρήσεων.

Θέλεις να ασχοληθείς με έναν τομέα που διαρκώς αναπτύσσεται και θα είναι πάντα απαραίτητος. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση στον Τομέα των Μεταφορών στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και εκπαιδεύσου σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.


Η καριέρα σου

Το Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα των Μεταφορών, απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ μπορεί να εργαστεί σε:  
-Εταιρείες Οδικών, Θαλάσσιων και Αεροπορικών Μεταφορών
-Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών
-Τμήματα προμηθειών, διαχείρισης αποθεμάτων, διακίνησης υλικών
-Βιομηχανικές επιχειρήσεις και οργανισμούς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως π.χ. σε Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινού Οφέλους (ΔΕΚΟ), νοσοκομεία, στρατιωτικές μονάδες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ)
-Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών
-Εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που παράγουν και διακινούν προϊόντα δικά τους ή τρίτων
-Ως ελεύθερος επαγγελματίας


Το Δίπλωμά σου

Η Ενωμένη Ευρώπη και τα νέα δεδομένα που αυτή εισάγει στο εργασιακό τοπίο, κάνουν τις συνθήκες ακόμα πιο ανταγωνιστικές. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ το κρατικό δίπλωμα αποτελεί τη μεγαλύτερη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτούν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για δικαίωμα εργασίας στην Ελλάδα και στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το δίπλωμα που απονέμεται από το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ισότιμο με των δημοσίων ΙΕΚ δίνοντας την δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001) για διορισμό στο Δημόσιο και είναι ένα ισχυρό διαβατήριο για επιτυχημένη σταδιοδρομία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι αναγνωρισμένο από το Κράτος υπό στοιχεία 4186/2013.Α.Αδ.Υ.Α. 120198/ΙΑ/12 09 2013, ΦΕΚ 2278 Β' του Υπουργείου Παιδείας. Η λειτουργία του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διέπεται από τις διατάξεις του Νόμου 4186/ΦΕΚ Α΄ 193/17-09-2013. Προσφέρει επίσημο ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014Φ.Ε.Κ.189/Α΄/10-9-2014) αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Μια αναγνώριση που δίνει στους απόφοιτους του ΟΜΗΡΟΥ ένα φυσικό προβάδισμα στην Αγορά Εργασίας.


Συνέχιση σπουδών

Μετά την αποφοίτησή σου έχεις τις ακόλουθες προοπτικές εξέλιξης των σπουδών σου:

Να συνεχίσεις στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σε συναφή ειδικότητα, αποκτώντας ένα δεύτερο δίπλωμα.
Να παρακολουθήσεις επιμορφωτικά σεμινάρια σε διάφορα θέματα στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ ή στο Aegean College με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις προκειμένου να ενισχύσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου έτσι ώστε να γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Αγορά Εργασίας.
Να συνεχίσεις στο Aegean College για αναβάθμιση του τίτλου σου σε πανεπιστημιακό επίπεδο Bachelor.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΜΠΥΡΑΚΗΣ

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 1973. Μεγάλωσε μέσα σε επιχειρηματικό περιβάλλον, βιώνοντας από νωρίς την ταχύτητα και τη δυναμική της Αγοράς. Η ενασχόλησή του και η εμπειρία του στο χώρο των τροφίμων (super market, convenience stores, milk bars) μετράει τουλάχιστον 30 έτη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου αποφοίτησε το 1998. Το 1999-2000 υπηρέτησε τη θητεία του στην Προεδρική Φρουρά και στα super market του Πολεμικού Ναυτικού. Η συνεργασία του με το ΙΕΚ Όμηρος ξεκίνησε ως καθηγητής του τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων το 2000. Την ίδια χρονιά ανέλαβε την ευθύνη της δημιουργίας και ανάπτυξης μιας αλυσίδας Τροφίμων στα Νότια προάστια, κατέχοντας τις θέσεις του Αγοραστή, Διευθυντή Αγορών, Εμπορικού Διευθυντή και Γενικού Διευθυντή της Εταιρίας. Το 2008 αποφοίτησε με έπαινο από την ΑΣΟΕΕ λαμβάνοντας Μaster στο Marketing & Επικοινωνία με χρήση Νέων Τεχνολογιών (ΜΒΑ) με ειδίκευση στο Retail και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Σήμερα είναι Σύμβουλος Εμπορικής Διεύθυνσης και Marketing στην αλυσίδα τροφίμων Βιδαλης Μarket Α.Ε. ενώ παράλληλα διδάσκει μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Marketing στον Όμιλο Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας ΟΜΗΡΟΣ.ΜΑΡΙΝΑ ΔΡΙΤΣΑ

Η Μαρίνα Δρίτσα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Τραπεζική του Ε.Α.Π. και πτυχιούχος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική. Διδάσκει στο Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Μηχανογραφημένη Λογιστική, Εμπορικές και Λογιστικές Εφαρμογές. Είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Κολλεγίων. Έχει εργαστεί για πάνω από 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, στο οικονομικό τμήμα μεγάλων επιχειρήσεων. Κατέχει Άδεια Άσκησης ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ και Άδεια Άσκησης ΛΟΓΙΣΤΗ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ Α’ ΤΑΞΗΣ. Η Μαρίνα Δρίτσα έχει γεννηθεί στην Αθήνα, είναι έγγαμη και μητέρα 2 παιδιών.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗ

Η Σταυρούλα Γουρδομιχάλη έχει σπουδάσει πληροφορική και έχει κάνει μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων. Εργάζεταιστον Όμιλο ΟΜΗΡΟΣ 13 χρόνια ως καθηγήτρια στο Ι.Ι.Ε.Κ  και στο Κολέγιο. Από το 2008 είναι υπεύθυνη για τον τομέα σπουδών της Διοίκησης Επιχειρήσεων και από το 2012 για τον τομέα των Τουριστικών Επαγγελμάτων σε προπτυχιακό επίπεδο. Εξασφαλίζει τη σωστή διεξαγωγή των μαθημάτων σύμφωνα με τις οδηγίες των συνεργαζόμενων φορέων και πανεπιστήμιων. Βασική της μέριμνα είναι η σωστή απόδοση τόσο των καθηγητών όσο και των σπουδαστών, καθώς και η πλήρης ικανοποίησή τους από το πρόγραμμα σπουδών τους. Ανάμεσα στο πλήθος μαθημάτων που έχει διδάξει είναι  στρατηγική επιχειρήσεων,  μάρκετινγκ,  διαφήμιση και προώθηση, αγγλική ορολογία υπολογιστών και διοίκησης επιχειρήσεων. Συμμετέχει ενεργά στη διεξαγωγή σεμιναρίων στον Όμιλο και αναλαμβάνει την καθοδήγηση των μεταπτυχιακών σπουδαστών στις πτυχιακές τους. Συνδεθείτε μαζί της στο LinkedIn: gr.linkedin.com/pub/stavroula-gourdomichali/33/72/585/ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΠΑ

Η Αικατερίνη Παππά είναι Οικονομολόγος – Εκπαιδευτικός, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Άρτα και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Εργάστηκε ως οικονομολόγος σε μεγάλες εταιρείες και παράλληλα με την επαγγελματική σταδιοδρομία ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα, διδάσκοντας οικονομικά και λογιστικά μαθήματα σε κολλέγια και σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης.ΕΛΕΝΗ ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ

Η Ελένη Σγουρίτσα γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1976. Είναι πτυχιούχος των τμημάτων Νομικής και Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως δικηγόρος και από το 2007 συνεργάζεται με το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκοντας Αστικό, Εμπορικό και Εργατικό Δίκαιο στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών των ειδικοτήτων του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης.ΟΛΓΑ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ

Η Όλγα Δαλακούρα αποφοίτησε από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας το 2003 όπου και έλαβε το πτυχίο της στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Σχεδιασμό, τη Διοίκηση και την Πολιτική του τουρισμού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επίσης, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κι έλαβε εκπαιδευτική πιστοποίηση από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Στις αρχές της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας εργάστηκε στον τομέα του τουρισμού και της οργάνωσης εκδηλώσεων σε εταιρίες και οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.), ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και ο Όμιλος ΑΝΤ1, σε διάφορες διοικητικές θέσεις. Εργάστηκε,επίσης, ως deputyvenuemanager στην Ο.Ε.Ο.Α. ΑΘΗΝΑ 2004 στον τομέα Τροφίμων Και Ποτών. Από το 2011, απασχολείται ως εκπαιδεύτρια τουριστικών ειδικοτήτων σε ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ παράλληλα είναι εξετάστρια πρακτικού μέρους των εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματιών. Εκτός από την ενασχόλησή της με τη διδασκαλία, προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές όσον αφορά δοκίμια που σχετίζονται με τον τουρισμό. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

 

Ο ΟΜΗΡΟΣ επί 70 χρόνια αποτελεί την επιλογή χιλάδων νέων για την επαγγελματική τους κατάρτιση και επιμόρφωση.
Η εμπιστοσύνη των σπουδαστών και των οικογενειών τους στο εκπαιδευτικό μας έργο μάς δίνουν την δύναμη για συνεχή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.    

Πλεονεκτήματα - Παροχές

 Πιστοποίηση Certa
To IEK ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται με τον κορυφαίο βρετανικό φορέα πιστοποίησης Certa για την πιστοποίηση των πτυχίων των αποφοίτων του. Ο φορέας Certa παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σπουδών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες σπουδαστών και αποφοίτων. Οι υπηρεσίες του Certa απευθύνονται επίσης σε πτυχιούχους που επιθυμούν να πιστοποιήσουν προηγούμενες σπουδές ως προϋπόθεση εγγραφής σε ανώτερη εκπαιδευτική βαθμίδα (π.χ. από ΙΕΚ στο Κολλέγιο). 

 Υπερσύγχρονες υποδομές 
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο μετρό και σε όλες τις συγκοινωνίες, ο ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει άρτιες κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις για την σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών του σε επαγγελματικό επίπεδο.

• Διδακτικό προσωπικό
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες όλων των κλάδων καθώς και σε έγκριτους επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν το μόνιμο επιτελείο των καθηγητών σου, μεταφέροντας σε καθημερινή βάση τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

• Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο αποκτούν πρόσβαση οι σπουδαστές με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum της σχολής και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

• Ενισχυτική διδασκαλία
Τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εμπλουτίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδαστών του τμήματος αλλά και με ιδιαίτερα μαθήματα σε όσους σπουδαστές κρίνεται απαραίτητο, προσφέροντάς τους το καλύτερο δυνατό επίπεδο γνώσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 Projects
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ  δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές του να δημιουργήσουν διαθεματικές εργασίες (Projects) σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Σπουδαστές από διάφορες ειδικότητες αναλαμβάνουν συγκεκριμένα θέματα εργασιών συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

 Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Η καλή γνώση χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στην αγορά εργασίας. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές του την δυνατότητα πιστοποίησης βασικών δεξιοτήτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Κeycert. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επιπλέον τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο και απαραίτητο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιώτικό τομέα.

 Διδασκαλία εκμάθησης ξένων γλωσσών
Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελεί απαραίτητο προσόν για κάθε επαγγελματία. Στον ΟΜΗΡΟ έχεις την δυνατότητα εκμάθησης δύο ξένων γλωσσών της επιλογής σου, γιατί τώρα που η Ευρώπη είναι εδώ κανείς δεν μπορεί να λείπει.

• Προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης σε όλους τους σπουδαστές του με ερωτήσεις και απαντήσεις έτσι, ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις και την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος.

 Συνέχιση σπουδών
Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ δίνει την δυνατότητα στους σπουδαστές του να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Aegean College, με στόχο την απόκτηση πτυχίου Bachelor σε σύγχρονα προγράμματα με προνομοιακούς όρους. Το Aegean college είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας, συνεργάζεται με Δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, τα οποία απονέμουν απευθείας τα πτυχία, με διαδικασίες εξολοκλήρου στην Ελλάδα στην Αγγλική ή στην Ελληνική γλώσσα.

• Γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας 
Στον ΟΜΗΡΟ λειτουργεί γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης,το οποίο φέρνει τον απόφοιτο σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες εταιρείες και τον προωθεί στην κατάλληλη θέση, διοργανώνοντας Eβδομάδες Kαριέρας – Career Days με τη συμμετοχή κορυφαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Επιπλέον, ο ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους σπουδαστές του χρηματοδότηση σπουδών, ασφαλιστική κάλυψη, αναβολή στράτευσης, εκπτωτική κάρτα, φορολογικές απαλλαγές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια-διαλέξεις, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες,
συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις, φεστιβάλ.

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης και στελεχώνει την αγορά εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες και στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, το 64% των αποφοίτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται στην ειδικότητα που έχει σπουδάσει
Παρέχει Κρατικό Δίπλωμα Σπουδών με δυνατότητα διορισμού στο δημόσιο (150 μόρια).
Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ διδάσκει ένα μοναδικό επιτελείο καθηγητών-καταξιωμένων επαγγελματιών σε όλες τις ειδικότητες, εξασφαλίζοντας άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει αποκλειστικά στους σπουδαστές του  επιπλέον Δίπλωμα από τον Διεθνώς Αναγνωρισμένο Βρετανικό Οργανισμό CERTA.
Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχει τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών του στο Aegean College για απόκτηση πτυχίου Bachelor με παρακολούθηση στην ελληνική γλώσσα
•Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας: 
Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων 
•Στέλεχος Ναυλομεσιτικών Εργασιών, 
προσφέροντας στους σπουδαστές του το προνόμιο να είναι οι πρώτοι επαγγελματίες που θα στελεχώσουν τους δυναμικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας, αυτούς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που απέσπασε 1ο παγκόσμιο βραβείο και οι σπουδαστές του συνεχίζουν σταθερά να αποκτούν ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, αποτέλεσμα πολυετούς συστηματικής και πρωτοποριακής εργασίας στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Αποκλειστικά το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης εξειδικευμένων σεμιναρίων σε όλες τις ειδικότητες από επαγγελματίες- στελέχη κορυφαίων εταιρειών.
Τα προϊόντα των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές στη διάρκεια των σπουδών τους.
Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εξασφαλίζει πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στις μεγαλύτερες εταιρείες, επιχειρήσεις και οργανισμούς.